انتخابات ریاست جمهوری 1404
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
انتخابات ریاست جمهوری 1404 را از این سایت دریافت کنید.
انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۴۰۴)
انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۴۰۴)
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
این مقاله به دلیل زیر نامزد حذف زماندار شدهاست:
فاقد منابع کافیاگر میتوانید مشکل این مقاله را با ویرایش، نگارش، منبعدهی، تغییر نام یا ادغام حل کنید، لطفاً این صفحه را ویرایش کنید و مقاله را در حد استانداردهای ویکیپدیا بهبود دهید. در صورتی که مقاله را بهبود بخشیدید، میتوانید این برچسب را بردارید. اما اگر خودتان سازندهٔ این مقاله هستید، لطفاً خودتان این برچسب را از مقاله برندارید و از فرد دیگر یا نامزدکننده درخواست نمائید تا برچسب را بردارد.
کاربر نامزدکننده:در صورتی که این الگو حذف شد، نباید دوباره قرار داده شود و در صورت پابرجا بودن مشکلات، این مقاله برای حذف سریع یا نظرخواهی برای حذف کاندید خواهد شد.اگر این پیغام تا ده روز در این مکان باقی بماند ممکن است مقاله حذف شود.
اگر شما نویسنده این مقاله هستید، این پیغام را اهانت تلقی نکنید. در عوض مقاله را بهبود بخشید تا طبق سیاست حذف قابل قبول باشد.
لطفاً با قرار دادن این الگو در صفحه بحث نویسنده، وی را آگاه سازید: {{جا:هشدار حذف زماندار|انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۴۰۴)|دلیل=فاقد منابع کافی}} ~~~~برچسب زمان: 20220907112310مدیران: حذفانتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۴۰۴چهاردهمین دورهٔ انتخابات ریاستجمهوری ایران است که هر چهارسال برگزار میشوند[۱]سامانه انتخاباتی[ویرایش]
طبق قانون اساسی، رئیسجمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی با این شرایط با رأی مردم انتخاب شود: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور (شیعه).[۲]احراز این شرایط مطابق قانون اساسی بر عهدهٔ شورای نگهبان است[۳]
شورای نگهبان بر اساس سیاستهای کلی انتخابات (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام که در سال ۱۳۹۵ به تأیید سید علی خامنهای رهبر ایران رسیده) موظف به تعریف وا اعلام معیارها و شرایط «رجل سیاسی مذهبی» و «مدیر و مدبر بودن» گردیدهبود که پس از بررسی شرایط مذکور را در ۲ دی ۱۳۹۶ تصویب کرد[۴]
هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری زیرنظر شورای نگهبان، صلاحیت داوطلبان را بررسی مینماید.شورای نگهبان علل رد صلاحیت هر یک از نامزدها را بهصورت عمومی اعلام نمیکند، اما بهگفته اعضای این شورا، این دلایل در صورت تمایل به خود نامزدان ردصلاحیتشده توضیح داده میشود.
تاکنون هیچ زنی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری تأیید صلاحیت نشدهاست.[۵]
نابر مصوبهٔ مجلس شورای اسلامی، از سال ۱۳۸۵ حداقل سن برای شرکت در تمامی انتخاباتها، ۱۸ سال تمام است[۶]
روند برگزاری[۷][ویرایش]
ثبتنام اولیه[ویرایش]
داوطلبان ریاستجمهوری یا نمایندگان تامالاختیار آنها که کتباً معرفی شده بودند باید ظرف پنج روز از تاریخ انتشار دستور آغاز انتخابات به وزارت کشور مراجعه نموده و ثبتنام میکردند.
تأیید صلاحیت و معرفی نامزدها[ویرایش]
نظارت بر تأیید صلاحیت داوطلبان و انتخابات به عهدهٔ شورای نگهبان است. شورای نگهبان ۵ روزفرصت دارد تا صلاحیت نامزدان را برسی کند. در صورت لزوم شورای نگهبان میتواند ۵روز دیگر ان را تمدید کند.
رأیگیری و اعلام نتیجه[ویرایش]
رأیگیری بنابر قانون جمهوری اسلامی ایران در یک روز جمعه برگزار شد و نامزدی که اکثریت مطلق آرا را کسب کند بهعنوان رئیسجمهور برگزیده میشود. چنانچه در مرحلهٔ نخست برای هیچیک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردد، انتخابات دو مرحلهای میشد. دو نامزدی که بیشترین آرا را در مرحلهٔ نخست داشتهاند در انتخابات مرحلهٔ دوم شرکت میکنند. انتخابات مرحلهٔ دوم در جمعه هفته بعد انجام میگرفت.[۸]
نامزدان[ویرایش]
نامزدان احتمالی[ویرایش]
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران(۱۴۰۰ تا کنون)
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران(۱۴۰۰–۱۳۹۷)[۹]
محمد رضا عارف، نماینده مجلس شورای اسلامی(۱۳۹۹_۱۳۹۵)،معاون اول رئیسجمهور(۱۳۸۴_۱۳۸۰)[۱۰]
محمدباقر قالیباف.شهردار تهران(۱۳۸۴_۱۳۹۶).رئیس مجلس شورای اسلامی(۱۳۹۹ تا کنون)[۱۱][۱۲]
ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران
عبدالناصر همتی رئیس کل سابق بانک مرکزی
محمدرضا عارف معاون اول سابق رییس جمهور
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی
منابع[ویرایش]
↑ «مرکز پژوهشها - قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی». . بایگانیشده از اصلی در ۵ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۰۷.
↑ اصل ۱۱۵ قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۶۸)
↑ بند ۹ اصل ۱۱۰ قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران
↑ «ابلاغ سیاستهای کلی «انتخابات»». . ۲۰۲۱-۰۵-۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۱۱ مه ۲۰۲۱. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۰۷.
↑ «First female candidate registered for Iranian presidential elections - Trend.Az». . ۲۰۱۳-۰۶-۰۷. بایگانیشده از اصلی در ۷ ژوئن ۲۰۱۳. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۰۷.
↑ «قانون اصلاح بند(2) ماده(27) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و بند(2) ماده(36) قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران | بانک قوانین | بانک قوانین». . ۲۰۲۱-۰۴-۲۹. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ آوریل ۲۰۲۱. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۰۷.
↑ shora-gc.ir، پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان- (۱۳۹۱/۱۲/۱۷ - ۱۴:۲۳). «قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران». . دریافتشده در 2022-10-19. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
رقابت بین قالیباف و رئیسی در انتخابات 1404 ؟
سلیمی نمین وی درباره احتمال شکست مجدد قالیباف در صورت رقابت با رئیسی گفت: خیر، ایشان خودش را در این وادی قرار نمی دهد که با آقای رئیسی رقابت کند. ایشان خودش هم بارها این مطلب را گفته است و چندین بار به نفع آقای رئیسی کنار رفته و موضع خودش را هم در این زمینه به صراحت بیان کرده است.
رقابت بین قالیباف و رئیسی در انتخابات ۱۴۰۴ ؟
سایت خوان ۱۴۰۱/۰۶/۸ ۱۰:۴۳ ۳۸۹۵۰۸۹
قرن نو : سلیمی نمین وی درباره احتمال شکست مجدد قالیباف در صورت رقابت با رئیسی گفت: خیر، ایشان خودش را در این وادی قرار نمی دهد که با آقای رئیسی رقابت کند. ایشان خودش هم بارها این مطلب را گفته است و چندین بار به نفع آقای رئیسی کنار رفته و موضع خودش را هم در این زمینه به صراحت بیان کرده است.زمزمههای شنیدهشده حکایت از تدارکات انتخاباتی قالیباف برای انتخابات سال 1404 دارد، انتخاباتی که به نظر میرسد یک سر اصلی آن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فعلی باشد. همین شائبه نیز احتمال رقابت دوباره بین قالیباف و رئیسی را جدیتر کرده است.
عباس سلیمینمین که نزدیکی سیاسی نیز با رئیس مجلس دارد معتقد است رئیسی برای بار دوم کاندیدا خواهد شد و قالیباف خود را وارد رقابت با او نخواهد کرد.
او که با قرن نو گفته کرده همچنین معتقد است قرابت فکری بین جبهه پایداری و رئیسی وجود ندارد
قالیباف وارد رقابت با رئیسی نمیشود
عباس سلیمینمین تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با قرن نو، با اشاره به زمزمه ها درباره ورود قالیباف به انتخابات ریاست جمهوری 1404 گفت: با توجه به فضایی که حاکم است بعید می دانم آقای قالیباف چنین برنامهای داشته باشد. همچنین قرائنی در این زمینه نداریم یعنی هیچ نشانهای دال بر اینکه ایشان چنین گرایشی داشته باشد وجود ندارد.
این چهره سیاسی گفت: ضمن اینکه سوابق ایشان هم دلالت بر این دارد که هرگز با آقای رئیسی رقابت نکند. ایشان در هیچ کدام از برنامههای گذشته با آقای رئیسی رقابت نکردند. بنابراین، شاخص و نشانهای دال بر این امر وجود ندارد و معتقدم آقای قالیباف رقابتی با آقای رئیسی نخواهد داشت.
وی درباره احتمال شکست مجدد قالیباف در صورت رقابت با رئیسی گفت: خیر، ایشان خودش را در این وادی قرار نمی دهد که با آقای رئیسی رقابت کند. ایشان خودش هم بارها این مطلب را گفته است و چندین بار به نفع آقای رئیسی کنار رفته و موضع خودش را هم در این زمینه به صراحت بیان کرده است. فقط در صورتی ورود می کند که که آقای رئیسی حضور نداشته باشد که آن هم بعید می دانم در انتخابات 1404 شرکت نکنند.
احتمال دو دوره ای شدن دولت رئیسی
سلیمینمین گفت: تا به امروز دولتها دو دورهای بودند و برای همین بعید می دانم آقای رئیسی در دوره بعد شرکت نکند، به ویژه اینکه در حال حاضر دولت بر برخی از مشکلات فائق آمده و روند کار دولت به گونهای است که مشکلات را برطرف می کند. به همین خاطر طبیعی است که برای رفع مشکلات همچنان در عرصه باشد. ضمن اینکه قاعدتا رؤسای جمهور دو دورهای می شوند. اگر اتفاق خاصی در این زمینه نیفتد براساس روند موجود همچنان شاهد دو دورهای خواهیم بود.
قالیباف نیاز به ترمیم چهره ندارد
او در پاسخ به این سوال که آیا قالیباف در دو دورهای که ریاست مجلس را به عهده داشت توانست دست به ترمیم چهره سیاسی خود بزند اظهار کرد: خیلی این را قبول ندارم، در عرصه رقابتهای سیاسی گاهی وقتها بی انصافیهای زیادی می شود لذا خیلی نمی تواند مبنای قضاوت باشد. آقای قالیباف کارنامه مورد قبولی در شهرداری داشت یعنی ایشان خدمات فراوانی کردند و نمی شود گفت که الان بخواهند چهره خودشان را ترمیم کنند. کدام یک از شهرداران کارنامهای مثل ایشان داشتند؟
توانایی قالیباف در حوزه اجرایی است اما ...
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: این نکته را نیز اشاره کنم که عرصه مدیریت شهرداری با عرصه مدیریت مجلس کاملا متفاوت از هم است و قابل مقایسه نیز نیستند. عرصه شهرداری عرصه اجرایی بسیار پررنگی است ولی مجلس یک عرصه قانون گذاری است. اگر در زمینه اجرا ایشان را داشته باشیم منفعت بیشتری خواهیم برد. ولی ایشان عملا ثابت کرد در عرصه مدیریت قوه مقننه هم می تواند منشا خدمات خوبی باشند به خصوص مجلس این دوره که دارای فراکسیونهای مختلفی و به شدت متشتت است. ولی در عین حال آقای قالیباف با طیفهای مختلف در مجلس توانسته کار کند و مجلس را به جلو ببرد. بنابراین، آقای قالیباف توانسته بر مسائل خاص قوه مقننه هم فائق آید.
اختلاف جدی بین پایداری و رئیسی وجود دارد
او با اشاره به حضور پایداری ها در مجلس و رقابت این گروه با تیم قالیباف گفت: پایداریهای جریان منسوب به آقای رئیسی هستند، برخی از افراد نزدیک به آقای رئیسی گرایش پایداری دارند اما این به این معنی نیست که آقای رئیسی گرایش خیلی نزدیکی به جریان پایداری داشته باشد.
سلیمینمین تاکید کرد: در خیلی از مواضع جریان پایداری و آقای رئیسی با هم تقابل دارند. بعنوان مثال، در ارتباط با مذاکرات، پایداریها نفی مذاکرات می کردند و آقای رئیسی قبل از انتخابات بحث ضرورت مذاکره را مطرح کرد و بعد از پیروزی در انتخابات هم عملا بر مذاکرات تاکید کرد. بنابراین، به هیچ وجه من الوجوه بین پایداری و آقای رئیسی قرابت فکری ملموسی وجود ندارد. در موارد دیگر نیز اختلافات جدی بین آقای رئیسی و جریان پایداری وجود دارد.
اخبار مرتبط
گلایههای همتی از دولت و اصلاحطلبان
لزوم ورود شرکتهای بزرگ به بخش اکتشافات معدنی
بیانیه دولت در خصوص انتخابات ۱۴۰۰
ترامپ: بعد از پیروزی طی چند ساعت با ایران توافق میکنم!
ستاد انتخاباتی ترامپ اخراج کارکنانش را آغاز کرد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
انتخابات
انتخابات ریاست جمهوری
دولت رقابت شهرداری
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
آقای دکترمحمود احمدی نژاد