باز شدن صدا در سرماخوردگی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
باز شدن صدا در سرماخوردگی را از این سایت دریافت کنید.
دلایل گرفتگی صدا چیست؟ چگونه میتوان خشن شدن صدا را درمان کرد؟
گرفتگی صدا یا خشنشدن صدا تغییر غیرطبیعی در صدا است. حالتی شایع است که اغلب در ارتباط با خشکی یا خراشیدگی گلو و در زمان سرماخوردگی دیده میشود.
اگر برای درمان گرفتگی صدا به دنبال بهترین متخصص گوش و حلق و بینی هستید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینی دکترِتو شروع نوبتگیری
گرفتگی صدا چیست؟
گرفتگی صدا یا صدای خشن تغییر غیر طبیعی در صدا است. خشن شدن صدا حالتی شایع است که اغلب در ارتباط با خشکی یا خراشیدگی گلو دیده میشود. صدا ممکن است تغییراتی در زمینهی فرکانس (زیر و بمی صدا) و درجهی بلندی داشته باشد، که از یک صدای عمیق و خشن تا یک صدای ضعیف و تیز و گوش خراش متغیر است و مانع از ایجاد صدای نرم و روان میشود.
خشونت صدا معمولا ناشی از مشکل در طنابهای صوتی است و ممکن است باعث التهاب حنجره شود که تحت عنوان لارنژیت شناخته میشود. حنجره (به اسم جعبهی صدا شناخته میشود) در ورودی دستگاه تنفسی قرار دارد و حاوی طنابهای صوتی است. دیوارهی بیرونی حنجره که غضروفی است معمولا به عنوان “سیب آدم” شناخته میشود. طنابهای صوتی دو باند عضلانی هستند که یک “V” در داخل حنجره ایجاد میکنند. هنگام آواز خواندن و یا صحبت کردن تارهای صوتی میلرزند و تولید صدا میکنند. در نظر داشته باشید اگر دچار گرفتگی صدا به مدت بیش از ۱۰ روز هستید، ممکن است مشکلی جدی داشته باشید، بنابراین بلافاصله به پزشک گوش و حلقه و بینی مراجعه کنید.
گرفتگی صدا به دلایل مختلفی ایجاد شده و معمولا پس از مدت کوتاهی برطرف میشود.
دلایل صدای خشن
شایع ترین علت گرفتگی صدا لارنژیت حاد و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. علت اصلی گرفتگی صدا معمولا توسط پزشک و بر اساس سابقهی بیماری و معاینهی فیزیکی فرد تشخیص داده میشود. صدای خشن معمولا به علت عفونت ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد میشود. سایر عوامل رایج که میتوانند موجب ایجاد، پیشرفت یا تشدید گرفتن صدا شوند عبارتاند از:
ریفلاکس اسید معده سیگار کشیدن
مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و الکلی
فریاد زدن، آواز خواندن طولانی، و یا استفادهی بیشازحد از طنابهای صوتی
آلرژی استنشاق مواد سمی سرفه بازحد. ریفلاکس اسید معده سیگار کشیدن
مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و الکلی
فریاد زدن، آواز خواندن طولانی، و یا استفادهی بیشازحد از طنابهای صوتی
آلرژی استنشاق مواد سمی سرفه بیشازحد.
برخی از علل کمتر شایع خشن شدن صدا عبارتاند از:
پولیپ (تودههای غیر طبیعی) روی طنابهای صوتی
سرطان گلو، تیروئید یا ریه
آسیب به گلو مثل ورود لولهی تنفسی
نوجوانان مذکر (هنگام بلوغ که صدا بم تر میشود.)
عملکرد ضعیف غدهی تیروئید
آنوریسم آئورت (تورم بخشی از آئورت، بزرگترین شریان قلب)
مشکلات عصبی که عضلات صوتی را تضعیف میکنند (مانند بیماری پارکینسون و سکته مغزی).
خشونت صدا معمولا ناشی از مشکل در طنابهای صوتی است و ممکن است باعث التهاب حنجره شود که تحت عنوان لارنژیت شناخته میشود.
علائم گرفتگی صدا
گرفتگی صدا معمولا خود را با صدای خشن و تیز نشان میدهد، ممکن است با تغییر در زیر و بمی یا درجهی بلندی صدا بروز کند. سرعت شروع و هر نشانه مرتبط با آن بستگی به علت اصلی گرفتن صدا دارد. نشانه اصلی گرفتگی صدا، صدای خشن و آهسته است. باتوجهبه علت ایجاد این مشکل ممکن است علائم مختلفی ایجاد شود. علائم احتمالی عبارتاند از:
احساس یک توده در گلو
احساس خشکی گلو
نیاز به صاف کردن گلو بهصورت مداوم
سرفههای مداوم مشکل در بلع گلودرد ایجاد مخاط در گلو
چه مواقعی برای درمان گرفتگی صدا به پزشک مراجعه کنیم؟
گرچه صدای خشن معمولا اورژانسی نیست، اما ممکن است با برخی بیماریهای جدی مرتبط باشد. اگر دورگه شدن صدا بیش از یک هفته در کودکان و بیش از ۱۰ روز در بزرگسالان طول بکشد، برای بررسی و درمان باید به پزشک مراجعه کنید. اگر خشن شدن صدا با خلط (در کودکان) و مشکل بلع یا تنفسی همراه باشد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. به علاوه ناتوانی ناگهانی در صحبت یا ناتوانی در ادا کردن جملات مرتبط با هم، ممکن است نشان دهندهی یک بیماری جدی پزشکی باشد.
مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینی دکترِتو شروع نوبتگیری
تشخیص گرفتگی صدا
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، احتمالا پزشک یک معاینه فیزیکی از سروگردن و همچنین و سینهها و ریهها انجام دهد. اگر با انجام معاینه اولیه و بررسی علائم به نتیجه دقیقی نرسد، برای تشخیص دقیق علت خشن شدن صدا از تستهای زیر استفاده میکند.
لارنگوسکوپی: زمانی که گرفتگی صدا پس از 4 هفته از بین نرود، این آزمایش باید انجام شود. در این روش یک لوله انعطافپذیر همراه با نور از طریق بینی وارد شده تا تارهای صوتی بررسی شوند. قبل از انجام تست از داروی بیحسی در پشت گلو استفاده میشود تا شخص اذیت نشود.ویدئو استروبوسکوپی: در این تست از یک نور مخصوص برای ایجاد مجموعهای از تصاویر استفاده میشود. این تصاویر ارتعاش و حرکت آهسته تارهای صوتی را نشان میدهند.سیتیاسکن و امآرآی: در این روش اسکن از قفسه سینه و گردن انجام میشود. معمولا پس از انجام آزمایش لارنگوسکوپی برای تشخیص دقیقتر این آزمایش هم انجام میشود.آزمایشات دیگر: ممکن است باتوجهبه علائم به آزمایشهای دیگری هم نیاز باشد. بهعنوانمثال اگر پزشک مشکوک به عفونت باشد، آزمایش خون تجویز میشود. اگر مشکوک به رفلاکس اسید باشد، آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی انجام میشود.درمان گرفتگی صدا
درمان باتوجهبه علت زمینهای تعیین میشود. ممکن است پزشک برای تسکین گلو داروهایی تجویز کند. در بیشتر مواقع چند روز استراحت دادن به صدا میتواند در رفع گرفتگی موثر باشد. اگر صدای شما خیلی ضعیف شده باشد یا دچار پولیپ صوتی باشید، مدت طولانیتری باید استراحت کنید. درمان گرفتگی صدا بستگی به علت زمینهای دارد، برای مثال:
درمان سریع گرفتگی صدا و گلو با داروهای گیاهی و خانگی
چگونه گرفتگی صدا را به طور سریع درمان کنیم؟ ؛ علت گرفتگی صدا ؛ درمان سریع گرفتگی صدا ؛ درمان گرفتگی صدا سرماخوردگی ؛ معجزه برای گرفتگی صدا، روش سریع برطرف کردن گرفتگی صدا ؛ داروی گیاهی برای گرفتگی صدا، درمان گرفتگی صدا با شربت ؛ درمان گرفتگی صدا با زنجبیل ، سیر؛ درمان گرفتگی صدا با عسل؛
درمان سریع گرفتگی صدا و گلو با داروهای گیاهی و خانگی
سپیده کمالگرا 1 سال پیش
دلایل محیطی متعددی می تواند منجر به التهاب حنجره و گرفتگی صدا شود، گرفتگی صدا بر اثر داد زدن، قرار گرفتن در معرض دود تنباکو یا سایر مواد شیمیایی است. در ادامه 16 درمان خانگی و داروی گیاهی برای رفع گرفتگی صدا آمده است.
حتما برای شما هم پیش آمده زمانی که زیاد صحبت می کنید یا فریاد می کشید و یا آواز می خوانید، صدای تان می گیرد. هنگامی که صدا می گیرد، چیزی مانع از لرزش درست تارهای صوتی در گلو می شود. عوامل زیادی می توانند باعث گرفتگی صدا شوند، اما مهم ترین عامل آن معمولا التهاب است. ورم تارهای صوتی به دلایل مختلفی از جمله: زیاد صحبت کردن، داد زدن، سرماخوردگی، عفونت گلو و سینوزیت، رفلاکس یا برگشت غذا از مری به معده و ... رخ می دهد. گرفتگی صدا می تواند آزاردهنده باشد. به همین علت در این مقاله از وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا روش های گیاهی و درمان خانگی درمان گرفتگی صدا را برای شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
علت گرفتگی صدا چیست؟
تارهای صوتی به شکل نوارهای کوچک ماهیچه ای در گلو هستند. این تارها در هنگام تنفس حرکت کرده و با حرف زدن دچار ارتعاش می شوند. وقتی گرفتگی صدا رخ می دهد، در واقع چیزی مانع از انجام درست لرزش شده است. در اثر داد زدن بر اثر تشویق یا فریاد زدن بر سر کودک و ... التهاب در تارهای صوتی رخ می دهد. سرفه نیز می تواند بر اثر پدیده رفلاکس یا بازگشت اسید به معده اتفاق بیفتد. در این گونه موارد با درمان مشکل رفلاکس، سرفه نیز درمان می شود.
چه مدت طول می کشد تا صدای ما به حالت عادی برگردد؟
التهاب حنجره و گرفتگی صدا معمولاً چند روز طول می کشد و علائم باید در عرض 7 روز برطرف شوند، اما ممکن است تا دو هفته ادامه داشته باشند. اگر علائم بیش از 3 هفته ادامه داشت، برای تعیین وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
چگونه گرفتگی صدا را به طور سریع درمان کنیم؟ (درمان سریع گرفتگی صدا)
برای برطرف شدن سریع گرفتگی صدا، می توانید از شربت روتارین استفاده کنید. این شربت باعث بهبود تارهای صوتی، باز شدن صدا، درمان عفونت های گلو و التهاب های سینه و ریه می شود. فلاونوئیدهای موجود در روتارین دارای اثرات ضد التهابی بوده و تسکین دهنده التهاب تارهای صوتی، گلو درد و سرفه است. ترکیبات موسیلاژی گیاهان موجود در روتارین با داشتن اثر التیام بخشی، محافظت کنندگی و نرم کنندگی در درمان سرفه و رفع گرفتگی صدا موثر است.
برای رفع مشکل گرفتگی صدا با روتارین یک ساشه روتارین را باز کرده و محتویات آن را در یک استکان آب جوش می ریزند و بعد از سه دقیقه آن را می نوشند. برای افرادی که سخنرانی می کنند و می خواهند مشکل گرفتگی صدایشان فورا برطرف شود، مصرف روتارین 30 دقیقه قبل از سخنرانی توصیه می شود.
علاوه بر مصرف شربت روتارین، در ادامه روش های دیگر برطرف شدن گرفتگی صدا توضیح داده شده که برخی به شکل طبیعی و برخی دیگر دارویی هستند. همچنین برخی از این روش ها دارای تاثیر فوری هستند.
روش های معجزه گر برای درمان گرفتگی صدا
روش های متعدد دارویی و گیاهی دیگری برای برطرف کردن گرفتگی صدا وجود دارد که در ادامه این روش ها را توضیح می دهیم:
سکوت کردن
اولین و بهترین روش جلوگیری از گرفتگی صدا این است که سکوت کرده و یا حداقل فریاد نزده یا پچ پچ نکنید. این کارها می توانند به تارهای صورتی فشار وارد کرده و باعث گرفتگی صدا شوند
مرطوب کردن گلو
با مرطوب کردن گلو نیز می توانید گرفتگی آن را درمان کنید. استنشاق بخار آب داغ نیز از درمان های موثر است. می توانید از بخور آب گرم نیز کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب به جلوگیری از خشکی هوا کمک کرده و می تواند به مرطوب نگه داشتن گلو کمک کند.
سوپ مرغ
برای برطرف شدن گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی، سوپ مرغ بخورید. گرمای سوپ می تواند گلو را مرطوب کرده و گرفتگی صدا را تسکین دهد.
درمان خانگی گرفتگی صدا و گلو درد کودکان و بزرگسالان
بهترین درمان خانگی برای درمان التهاب حنجره و گرفتگی صدا در کودکان و بزرگسالان چیست؟
معمولاً، برای درمان خانگی گرفتگی صدا و گلو درد کودکان و بزرگسالان، درمان های خانگی است که با استراحت و تنفس هوای مرطوب، درد و سایر علائم را تسکین می دهد. یک روش عالی برای مرطوب سازی هوا، استحمام بخار در آب گرم و استنشاق عمیق آن است. در صورت استنشاق بخار، می توانید اسانس چشمی را به دستان خود مالید.
چه روش هایی برای رفع و درمان خانگی سریع گرفتگی صدا وجود دارد؟
روش های متعدد دارویی و گیاهی دیگری برای برطرف کردن گرفتگی صدا وجود دارد که در ادامه این روش ها را توضیح می دهیم:
1. درمان گرفتگی صدا با زنجبیل
شاید اولین و موثرترین روش گیاهی برای رفع مشکل گرفتگی صدا، زنجبیل باشد. این گیاه برای غشاء مخاطی حنجره مفید است و التهاب را تسکین می دهد. این گیاه همچنین به جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی کمک می کند. برای رفع مشکل گرفتگی صدا با استفاده از زنجبیل به شکل زیر عمل کنید:
تکه های نازک و خام زنجبیل را به شکل منظم میل کنید. می توانید برای بهبود طعم به آن آبلیمو و نمک اضافه کنید.
به جای آن می توانید یک قاشق سوپ خوری زنجبیل خرد شده را در یک فنجان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید. آن را از صافی رد کرده و به آن عسل اضافه کنید. روزی سه مرتبه از این دمنوش مصرف کنید.
حتما بخوانید: داروها و درمان خانگی آنفلوانزا
2. درمان گرفتگی صدا سرماخوردگی با سیر
سیر از اصلی ترین ترکیبات درمانی برای رفع مشکلات سرماخوردگی و دستگاه تنفسی است. برای درمان گرفتگی صدا کافی است تا یک حبه سیر را از وسط نصف کرده و هر تکه را در یک سمت دهان قرار دهید. همانطور که آن را می جوید، آب آن را بمکید تا التهاب را تسکین داده و سریع تر درمان شود.
3. درمان گرفتگی صدا با آب نمک
گرفتگی صدا را چطور درمان کنیم ؟
گرفتگی صدا به روشهای سنتی و دارویی درمان میشود ؛ برخی مواد غذایی هم میتوانند در تشدید و یا کاهش گرفتگی صدا موثر باشند
دانستنی های سلامت
گرفتگی صدا را چطور درمان کنیم ؟
گرفتگی صدا به روشهای سنتی و دارویی درمان میشود ؛ برخی مواد غذایی هم میتوانند در تشدید و یا کاهش گرفتگی صدا موثر باشند
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ، تارهای صوتی که نوارهای کوچک ماهیچهای در گلو هستند، با تنفس حرکت میکنند و هنگام حرف زدن دچار لرزش میشوند. وقتی صدا میگیرد که چیزی مانع از انجام درست لرزش آنها شده است. این چیز معمولا التهاب است (در اثر داد زدن برای تشویق تیم مورد علاقه، حرف زدن زیاد با صدای بلند، فریاد زدن بر سر کودکان یا حتی آواز خواندن با صدای بلند). سرفه نیز مانند گرفتگی صدا ممکن است بر اثر پدیده رفلاکس یا برگشت اسید معده اتفاق بیفتد که در این گونه موارد بادرمان مشکل رفلاکس، سرفه نیز برطرف میشود.
ورم تارهای صوتی ممکن است به دلایل گوناگونی مثل سرماخوردگیهای ویروسی، عفونت گلو وسینوزیت، استفاده بیش از حد از گلو وحنجره مثل داد و فریاد کردن و صحبت کردن با صدای بلند به مدت طولانی، پدیده رفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری (در این افراد گرفتگی صدا در اول صبح بیشتر است و علاوه برآن علائم دیگری هم مثل سوزش سردل یا بدبو و بدمزه شدن صبحگاهی دهان وجود دارد)، دود سیگار، حساسیتهای غذایی، دارویی یا فصلی، تغییرات یا مشکلات هورمونی و بالاخره اضطراب و استرس اتفاق بیفتد.
راههای درمان گرفتگی صدا
* سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید. پچ پچ فشار زیادی بر تارها وارد میآورد. اگر لازم است، با صدای آرام حرف بزنید.
* با مرطوب نگاه داشتن گلو گرفتگی آن را درمان کنید. استنشاق بخار آب داغ از درمانهای بسیار موثر است. از دوش آب گرم یا دستگاه بخور کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هوای آن جلوگیری میکند.
* اگر مشکل صدای شما به خاطر برگشت غذا از معده به مری است، شبها موقع خواب سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید، ۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب از خوردن خودداری کنید و با تجویز پزشک از داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم- ام- جی استفاده کنید.
* در درون بدن هم به آب کافی نیاز دارید؛ خوردن آب را به قدری زیاد کنید تا ادرار بی رنگ شود. خوردن روزانه ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب کافی است.
* اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ یا سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب میکند و سیر کم کننده ترشح مخاطی است.
* داروهای کاهش دهنده ترشحات مخاطی بخورید. اما مصرف داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو میشوند. داروهای ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. اما درصورتیکه بیماری قلبی دارید قبل از مصرف آین داروها با پزشک مشورت کنید، چراکه بعضی داروهای ضد احتقان باعث بالا رفتن فشارخون میشوند.
* به نوعی بدترین دارو در این زمان خوردن آسپرین است. در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپرین باعث ازرده شدن بیشتر آنها میشود و گرفتگی صدا را تشدید میکند. در صورت لزوم از مسکنهای دیگر استفاده نمایید.
* سرفه کردن گرفتگی گلو را تشدید میکند. برای جلوگیری از سرفه کردن و آسیب بیشتر به تارهای صوتی، از داروهای ضد سرفه و خلط آور استفاده کنید.
* از آب نمک برای رفع گرفتگی صدا استفاده کنید ؛ برخلاف عقیده شایع، قرقره کردن با دهانشویه، عملا گرفتگی صدا را بیشتر میکند. بیشتر دهانشویهها دارای الکل هستندو تارهای صوتی را بی آب میکنند. البته محلولهای قرقره اصلا به تارهای صوتی نزدیک هم نمیشوند بلکه خود عمل قرقره کردن مضر است، چون تارهای صوتی را به هم زده و تورم آنها را بیشتر میکند. ولی شست وشوی دهان و بینی با محلول آب و نمک رقیق یا سرم شست وشو، انجام این کار به صورت روزانه باعث پاک شدن راههای تنفسی و سینوسها از عوامل بیماری زا و حساسیت زا میشود؛ لذا هم در پیشگیری و هم در درمان بیماریهای تنفسی و سرفه ناشی از آن بسیار موثر است
* استفاده از دستگاه بخور در اتاق خواب و محیط منزل با مرطوب نگه داشتن هوا کمک زیادی به نرم شدن صدا میکند. به یاد داشته باشید غرغره کردن دهانشویهها ممکن است باعث بدتر شدن مشکل شود.
چی بخوریم؟
* اسفناج پخته، سرفههای خشک را التیام بخشیده، گرفتگی صدا را مرتفع و آسم را درمان میکند و سرما خوردگی را معالجه مینماید.
* جوشانده دانه به، سینه درد، سرفه و گرفتگی صدا را درمان میکند.
* جوشانده تره توام با شکر، دستگاه تنفس را تقویت نموده و گرفتگی صدا و گلو درد را درمان میکند.
* سیب دستگاه تنفس را تقویت کرده ، گرفتگی صدا و اختلالات تنفسی را درمان می کند.
* آب نخود پخته توام با نمک، درمان کننده سینه درد، گرفتگی صدا و التیام دهنده سرفه است.
* ریشه و گل و برگ ختمی را به عنوان نرم کنندهی سینه و شکم به کار میبرند و برای معالجه زکام گلو درد مصرف مینمایند و گرفتگی صدا را برطرف میکند.
* جوشانده برگ کرفس گرفتگی صدا را درمان میکند.
* بامیه یا بامیا به علت داشتن لعاب سینههای خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا و آواز را باز و با لعاب خود، معده و روده را جارو کرده، نرم میکند.
چی نخوریم؟
* کافئین موجود در قهوه، کولا و شکلات یک عامل خشک کننده گلو است و کمکی به تارهای صوتی نمیکند.
* از خوردن غذاهای تند، ترش و پرادویه خودداری کنید. غذاهایی مثل سوپ مرغ و سبزیجات و اسفناج پخته مفید است. مکیدن دانههای «به» نیز برای نرمی صدا موثر است، ولی نباید دانهها را بجوید یا قورت دهید.
* در برخی موارد فرد دچار سرفه خشک میشود که میتواند ازداروهای سرکوب کننده مکانیسم سرفه مثل شربت دکسترومتورفان، قطره کلوبوتینول و شربتی گیاهی حاوی عصاره پیچک (با نام تجارتی پروسپان) استفاده کند.
پیشنهادهای گیاهی برای درمان گرفتگی صدا بدون دارو
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟