برای درمان سرفه چی بخوریم
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
برای درمان سرفه چی بخوریم را از این سایت دریافت کنید.
درمان سرفه : 14 روش درمانی خانگی و سریع برای بهبود سرفه
برای درمان سرفه بهتر است علت بروز آن را بدانید. سرفه به دلیل رفلاکس ، سرفه شبانه، سرفه کودکان، سرفه خلط دار، پیشگیری از سرماخوردگی و آلرژی را اینجا بخوانید.
منو
صفحه اصلیبیماری هادرمان سرفه : 14 روش درمانی خانگی و سریع برای بهبود سرفه
درمان سرفه : 14 روش درمانی خانگی و سریع برای بهبود سرفه
سرفه کردن اتفاقی طبیعی است که در پاکسازی بدن از مواد محرک و عفونت نقش دارد؛ اما تداوم سرفه نشانه چیست و چطور باید با آن مقابله کرد؟ پیدا کردن بهترین روش درمان سرفه به علت اصلی بروز آن بستگی دارد. دلیل احتمالی سرفه، میتواند آلرژیها، عفونتها و بازگشت اسید معده به مری (رِفلاکس) باشد.
اگر میخواهید از درمانهای طبیعی برای بهبود سرفه استفاده کنید، باید درباره منابع و اسامی تجاری معتبر اطلاعات کافی کسب کنید؛ همچنین باید آگاه باشید که برخی از گیاهان و مکملها میتوانند با سایر داروها تداخل داشته و عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کنند.
در صورتی که سرفه شدید بوده یا بیش از چند هفته ادامه داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. طیف وسیعی از روشهای درمانی طبیعی برای سرفههای مداوم استفاده میشود. در این مطلب، 14 مورد از این روشهای درمانی را با جزئیات بیشتر بررسی میکنیم.
آنچه در این مطلب میخوانید... [مخفی کردن]
1 1) چای عسل 2 2) زنجبیل 3 3) مایعات 4 4) بخار
5 5) ریشه گل ختمی (Hollyhocks)
6 6) غرغره آب نمک 7 7) بروملین
8 8) آویشن، مادهای بسیار موثر در درمان سرفه
9 9) تغییر رژیم غذایی برای درمان بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس)
10 10) نارون قرمز یا لغزنده (Slippery elm)
11 11) اِن-استیل سیستئین (NAC)
12 12) پروبیوتیکها
13 13) نعناع فلفلی برای درمان سرفه
14 14) شستوشوی بینی با آب نمک یا سرم فیزیولوژی
15 نکاتی برای کمک به جلوگیری از سرماخوردگی
16 آلرژی
1) چای عسل
بر اساس تحقیقات، عسل ممکن است سرفه را تسکین دهد. در یک مطالعه روی درمان کردن سرفه شبانه در کودکان، اثر عسل تیره و داروی ضدسرفه دکسترومتورفان با حضور یک گروه شاهد مقایسه شد.
نتایج حاکی از این بود که عسل بیشترین اثر را در تسکین و کاهش سرفه دارد. اثرگذاری عسل اندکی بیشتر از دکسترومتورفان بود. در نتیجه والدین استفاده از عسل را برای درمان سرماخوردگی کودکان ترجیح دادند.
برای درمان سرفه با عسل ، 2 قاشق چایخوری از آن را در یک فنجان آب یا چای بسیار کمرنگ و ولرم یا دمنوش آویشن حل کنید. این مخلوط را یک یا دو بار در روز بنوشید.
نکاتی که پیش از مصرف این ترکیب باید در نظر داشته باشید:
خوردن عسل برای کودکان زیر 1 سال ممنوع است. زیرا میتواند باعث واکنشهای آلرژیک شدید، یا حساسیتهای دائمی شود.
پیش از مصرف دمنوش آویشن، مطمئن شوید به آویشن آلرژی ندارید.علائم آلرژی به آویشن در ابتدا شبیه علائم مسمویت غذایی است.
بیش از 100 تا 120 میلیلیتر در روز دمنوش آویشن مصرف نکنید.
2) زنجبیل
زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، میتواند سرفههای خشک و سرفههای ناشی از آسم را تسکین دهد. برای تسکین حالت تهوع و درد هم میتوان از زنجبیل استفاده کرد.
یک مطالعه نشان میدهد که برخی از ترکیبات ضد التهابی موجود در زنجبیل باعث شل شدن غشای مخاطی دستگاه تنفسی میشوند که این اتفاق، سرفه را کاهش میدهد. محققان در بیشتر موارد اثرات زنجبیل را روی سلولهای انسانی و حیوانات بررسی کردهاند؛ بنابراین تحقیقات بیشتری برای تکمیل این اطلاعات لازم است.
روش تهیه:با افزودن 20 تا 40 گرم زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ، دمنوشی تسکیندهنده و آرامشبخش درست کنید. قبل از نوشیدن، اجازه دهید زنجبیل چند دقیقه در آب داغ خیس بخورد و دم بکشد. میتوانید برای بهبود طعم و اثر بخشی بیشتر در تسکین سرفه، پس از اینکه دمنوشتان کمی خنک شد و دیگر داغ نبود، به آن عسل اضافه کنید.
توجه داشته باشید که در بعضی موارد، دمنوش زنجبیل میتواند باعث ناراحتی معده یا سوزش سر دل شود. عسل میتواند این عارضه جانبی را خفیف کند.
3) مایعات
هیدراته ماندن بدن و مصرف مایعات کافی، برای کسانی که سرفه میکنند یا سرما خوردهاند بسیار مهم است. تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن مایعات همدمای اتاق، سرفه، آبریزش بینی و عطسه را کاهش میدهد.
با این حال، اگر علائمتان چیزی بیشتر از یک سرماخوردگی یا آنفلوانزای ساده را نشان میدهد، بهتر است که از نوشیدنیهای گرم استفاده کنید. طبق نتایج همین مطالعه، نوشیدنیهای گرم علائم بیشتری از جمله گلو درد، لرز و خستگی بدنی را هم کاهش میدهند. تسکین علائم، بلافاصله پس از مصرف مایعات شروع شده و پس از اتمام نوشیدنی گرم نیز برای مدتی ادامه دارد.
نوشیدنیهای گرم مؤثر برای سرفه عبارتند از:
آب گوشت، مرغ یا سبزیجات (یا انواع سوپهای رقیق)
دمنوشهای گیاهی
چای سیاه بدون کافئین
آب گرم آبمیوههای گرم
4) بخار
سرفه خلطدار با بخار بهبود پیدا میکند. حمام را از بخار پر کرده و دوش آب داغ بگیرید. چند دقیقه در این بخار بمانید تا شدت علائم فروکش کند. بعد از حمام یک لیوان آب همدمای اتاق بنوشید تا دمای بدنتان پایین آمده و از کمآبی آن جلوگیری شود.
روش دیگر درمان سرفه ، درست کردن یک کاسه بخور است. برای این کار، یک کاسه بزرگ را با آب داغ پر کنید. گیاهان یا اسانسهای روغنی مانند اکالیپتوس یا رزماری که باعث رفع گرفتگی میشوند را نیز به آب اضافه کنید.
روی کاسه خم شوید و یک حوله روی سرتان قرار دهید تا بخار در فضای زیر حوله به دام بیفتد. به مدت 5 دقیقه بخار را تنفس کنید. اگر داغی بخار پوستتان را اذیت میکند، وقفه ایجاد کنید تا پوست خنک شود و سپس دوباره ادامه دهید. حتماً از چشمبند استفاده کنید و اجازه ندهید بخار مستقیم با چشم یا پلک شما تماس پیدا کند. حرارت بالای بخار به چشمها و بینایی آسیب میرساند.
بر اساس توصیههای موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا (NHLBI) کسانی که به سرفه خلطدار یا احتقان و گرفتگی تنفس مبتلا هستند، بهتر است از یک دستگاه بخور یا رطوبتساز سرد در منزل استفاده کنند.
5) ریشه گل ختمی (HOLLYHOCKS)
ریشه گل ختمی، سابقهای طولانی در درمان سرفه و گلودرد دارد. این گیاه دارویی مقادیر زیادی موسیلاژ دارد، به همین دلیل میتواند تحریک ناشی از سرفه را کاهش دهد. موسیلاژ یا لعاب گیاهی، مادهای چسبناک و غلیظ است که گلو را پوشش داده و آزار ناشی از سرفه را تسکین میدهد.
برای درمان سرفههای خشک چه کنیم؟
همه ما ممکن است هر از گاهی به سرفه خشک دچار شویم؛ به ویژه با سردتر شدن هوا، احتمال بروز این سرفههای کلافهکننده بیشتر است.
برای درمان سرفههای خشک چه کنیم؟
۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۳اخبار بازار
همه ما ممکن است هر از گاهی به سرفه خشک دچار شویم؛ به ویژه با سردتر شدن هوا، احتمال بروز این سرفههای کلافهکننده بیشتر است.
به اعتقاد پزشکان، سرفه یک بازتاب است که میتواند طبیعی باشد اما ممکن است نشاندهنده یک روند بیماری نیز باشد. به عنوان مثال بیماری COVID-19 که یک بیماری تنفسی است و معمولاً باعث سرفههای خشک میشود. سرفه خشک سرفهای است که در مجاری تنفسی، مخاط یا خلط ایجاد نمیکند و پزشکان اغلب از آن به عنوان سرفه غیرمولد یاد میکنند.
صرف نظر از علت، سرفه خشک مداوم میتواند به طور جدی بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، به خصوص اگر در هنگام شب عود کند. بنابراین بسیار مهم است که علائم آن را شناخته و در اسرع وقت برای درمان آن اقدام کنید. در این مطلب، برخی از علل احتمالی سرفه خشک، تشخیص، گزینههای درمان و زمان مراجعه به پزشک بررسی شده است.
مهمترین نشانههای سرفه خشک
شناسایی نوع سرفه، یک گام مهم در درمان مناسب آن است. سرفه خشک را میتوان به عنوان سرفه غیرمولد، خشن، تیز، آزاردهنده و تحریککننده نیز توصیف کرد. مهمترین علائم مرتبط با سرفههای خشک عبارتند از:
با حس خارش در مجاری تنفسی همراه است.
بدون مخاط است.
ممکن است شب، به هنگام دراز کشیدن بدتر شده و کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار دهد.
دلایل ایجاد سرفه خشک
بسیاری از موارد (از حساسیت گرفته تا ریفلاکس اسید) میتواند باعث سرفه خشک شود اما در برخی موارد نیز دلیل واضحی وجود ندارد. سرفههای مزمن خشک معمولاً در اثر تحریک ناشی از دود سیگار، عوامل محرک محیطی، آلرژی، ترشح بینی یا آسم ایجاد میشود. بیماریهای مزمن ریوی نیز ممکن است باعث بروز سرفه خشک شوند.
در واقع، بروز سرفه خشک میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
عفونت ویروسی: هنگامی که شما به یک ویروس مانند ویروس کرونا آلوده میشوید ممکن است که سرفه، به عنوان یکی از عوارض بیماری، تا مدتها بعد از بهبود سایر علائم شما باقی بماند. این سرفهها، معمولاً خشک هستند و در نتیجه تحریک راههای هوایی سیستم تنفسی اتفاق میافتد.
آسم: آسم وضعیتی است که در آن مجاری تنفسی شما متورم و تنگ میشود. سرفههای مربوط به آسم میتواند هم مولد و هم غیرمولد باشد، اما غالباً غیرمولد است.
بیماری بازگشت اسید به مری: زمانی اتفاق میافتد که اسید معده به طور مکرر به داخل مری برگردد. اسید معده میتواند مری شما را تحریک کرده و موجب بروز رفلکس سرفه شود.
ترشحات بینی: منظور از ترشحات بینی، ترشح مخاطی اضافی است که در گلو میچکد. هنگامی که به سرماخوردگی یا حساسیت فصلی مبتلا هستید، غشاهای بینی شما با تولید مخاط بیشتر از حد معمول واکنش نشان میدهند. برخلاف مخاط معمولی (سالم)، این مخاط آبکی و روان است، بنابراین به راحتی در پشت گلو میچکد. این چکه کردن میتواند عصبهای پشت گلو را تحریک کرده و باعث بروز سرفه شود.
سایر عواملی که کمتر رایج هستند، شامل موارد زیر است:
سیاه سرفه بیماری پنوموتوراکس سرطان ریه نارسایی قلبی
فیبروز ریوی ایدیوپاتیک
سیگار کشیدن
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی، گرد و غبار و مواد شیمیایی تحریککننده
آلرژی
برخی از داروها، مانند داروهای مهار کننده ACE برای فشار خون بالا
راههای درمان سرفههای خشک
در میان داروهای شیمیایی درمان سرفه خشک، درمانهای خانگی به دلیل عوارض جانبی کمتر و در دسترس بودن، گزینه بهتری برای درمان هستند. همچنین در مواقعی که به داروهای شیمیایی دسترسی نداشته باشید، درمانهای خانگی تنها گزینه برای تسکین این سرفهها هستند. همچنین تحقیقات نشان داده است که انواع داروهای گیاهی برای رفع سرفه خشک بسیار موثر عمل کردهاند. در ادامه، به بررسی پرکاربردترین راهکارهای تسکین سرفه خشک پرداخته شده است.
مصرف مایعات بیشتر
هرچه گلو خشکتر شود، احتمال سرفه خشک بیشتر میشود بنابراین مصرف مایعات، در صورت ابتلا به سرفه خشک، به ویژه در زمانهای سرد و خشک سال، بسیار مهم هستند. مصرف مایعات بیشتر، گلو را مرطوب نگه داشته و بدین طریق میتواند به کاهش تحریک خارش کمک کند. این مایعات اگر گرم باشند مانند آب گوشت و چای گیاهی خاصیت تسکیندهندگی بیشتری دارند. اگر به نوشیدن چای یا آب گوشت علاقه ندارید، نوشیدن آب، آب میوه یا آب سبزیجات را جایگزین کنید.
درمان سرفه با داروگیاهی
بسیاری از گیاهان، دارای خواص ضد التهابی هستند که میتواند به کاهش تورم در گلو کمک کند. گیاهان همچنین سرشار از آنتیاکسیدان هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن موجب بهبود بیماری ایجادکننده میشوند.
گیاهانی که برای درمان سرفه خشک استفاده میشوند نیز عبارتند از:
آویشن نعناع تند ریشه شیرین بیان زردچوبه سیر ریشه ختمی زنجبیل
با توجه به تاثیر بینظیر این گیاهان دارویی، امروزه داروهای گیاهی زیادی تولید و عرضه شدهاند که با کمترین عوارض جانبی احتمالی بیشترین تاثیر را در درمان سرفه خشک دارند و موجب درمان شگفت انگیز سرفه خشک شوند.
تسکین سرفه با دمنوش گیاهی
طبق تحقیقات صورت گرفته که در منابع معتبر مانند who.int مصرف برخی گیاهان به صورت دمنوش باعث میشود تا علاوه بر خاصیت تسکیندهندگی گیاه، از گرمای دمنوش نیز برای تسکین سرفه خشک بهره برد. دمنوشهای مفید برای سرفه خشک شامل موارد زیر هستند:
چای ریشه شیرین بیان چای زنجبیل چای ریشه ختمی چای سبز چای آویشن چای نعنا دمنوش چای ترش
دمنوش چوب نارون کوهی
دمنوش چهار تخمه دمنوش بابونه دمنوش بهدانه دمنوش گیاه گل پنیرک دمنوش اکیناسه غرغره آب نمک
غرغره کردن با آب نمک گرم، به تسکین ناراحتی و تحریک ناشی از سرفه خشک کمک میکند. آب نمک همچنین در از بین بردن باکتریهای دهان و گلو موثر است. اگر در طول شب، با تحریک گلو و سرفه، از خواب بیدار شدید، بلافاصله آب نمک غرغره کنید تا موجب بیحسی و تسکین انتهای عصبی گلو شود.
روشهای خانگی رفع سرفه
مصرف داروهای گیاهی خلط آور و روشهای خانگی بهترین راهکار از بین بردن سرفه های مرطوب است.
روشهای خانگی رفع سرفه
مصرف داروهای گیاهی خلط آور و روشهای خانگی بهترین راهکار از بین بردن سرفه های مرطوب است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ سرفهکردن چیز خوشایندی نیست. سرفه واقعا آزاردهنده است و میتواند آرامشتان را درهنگام کار و خواب کاملا بر هم بزند. فقط خودتان نیستید که عذاب میکشید و اذیت میشوید، اطرافیانتان هم از سرفههای وقتوبیوقتتان آزار میبینند؛ اما کافی است بدانید که چه دارویی مشکلتان را حل میکند. اگر سرفههای شما از نوع مرطوب باشند، با مصرف داروهای گیاهی خلط آور میتوانید خلطها را رقیقتر و از گلو خارج کنید و سرفهتان را از بین ببرید. در این مقاله درمورد درمان سرفه با روشها و مواد مختلف خانگی خواهید خواند.
داروهای گیاهی خلط آور با افزودن بر آب موجود در ترکیبات خلط میتوانند آن را رقیقتر کنند و مشکلتان را از بین ببرند. البته یادتان باشد داروهای خلط آور کاری برای رفع عفونتی نمیکنند که باعث این ترشحات گلو شده است؛ اما به آرامشدن گلو و خواب راحت شما کمک میکنند. خلط آورهای شیمیایی و داروهای داروخانه گاهی راه به جایی نمیبرند؛ پس بد نیست با داروهای خلط آور گیاهی و روشهای دیگر هم آشنا شوید.
سرفهکردن واکنشی در بدن است که از ورود مواد تحریککننده به ریهها جلوگیری میکند. علاوهبراین، درهنگام بیماری که مخاط و مایعات در ریهها تولید میشود، سرفه راه خروج را به آنها نشان میدهد.
سرفهها یا سرفه خشک هستند یا خلط دار. داروهای ضدسرفه هم میتوانند به رفع این مشکل کمک کنند؛ اما عیب آنها مسدودکردن سرفه و جلوگیری از خروج خلطها از بدن است؛ پس باید با احتیاط بهسراغشان بروید. این را هم در ذهن داشته باشید: داروهای ضدسرفه معمولا آرامبخشاند و روی هوشیاری اثرات منفی میگذارند.
اگر داروهای گیاهی خلط آور یا روشهای درمانی مختلف به رفع سرفههایتان کمکی نکردند، باید به پزشک مراجعه کنید.
سرفه چیست؟ انواع سرفه کدامند؟قبل از اینکه درباره سرفه و خلط و روشهای درمان مشکلات مرتبط با آنها صحبت کنیم، بد نیست از زاویهای دقیقتر و نزدیکتر با سرفه روبهرو شویم. سرفهکردن واکنشی طبیعی به مواد تحریککنندهای است که میخواهند وارد ریهها شوند. ذرات هوا، غذا و خلطها باید از مجاری تنفسی بیرون بیایند. سرفهکردن روشی است که بهکمک آن، مزاحمها خارج میشوند و گلو و مجاری تنفسی صاف و پاک میشود. درواقع سرفه هم، مانند پلکزدن یا عطسهکردن، راهی برای محافظت از بدن است.
سرفهها به چند دسته تقسیم میشوند:
سرفه شدید: این نوع سرفه تا ۳ هفته ادامه پیدا میکند.سرفه نسبتا شدید: این نوع سرفه بین ۳ تا ۸ هفته ادامه پیدا میکند.سرفه مزمن: این نوع سرفه بیش از ۸ هفته ادامه دارد و نشانهای از وضعیت نامساعد جسمانی است.اگر دچار سرفه مزمن هستید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. علائم زیر نیز معمولا با سرفههای مزمن همراهاند:
وجود خون در خلط. ترشح بیشازحد مخاط. تنگی نفس.
دلایل سرفهکردن چیست؟
سرماخوردگی معمولی: عفونتهای ویروسی باعث سرماخوردگی میشوند و علائمی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، گلودرد، سردرد و عطسه هم به وجود میآورند.
عفونتهای سینوسی: عفونت سینوسی یا سینوزیت ناشی از التهاب حفرههای بینی است. این التهاب بهخاطر جمعشدن مایعات در این بخش از بینی به وجود میآید. سینوسهای پر از مخاط زمینه را برای رشد میکربها فراهم میکنند. افزایش مخاط موجود در بینی باعث میشود که این مواد از پشت بینی بهسمت گلو حرکت کنند و مشکلاتی به وجود آورند. نتیجه کوچ ناخوشایند مخاطها چیزی نیست جز سرفه. البته تغییرات فشار داخل سینوسها هم ممکن است باعث سرفه شود.
حساسیت: گردوغبار، گرده گل و گیاه یا کپکها ازجمله عوامل حساسیتزاییاند که باعث تورم راههای هوایی ـ تنفسی در بدن میشوند. التهاب و تورم این بخشهای بدن ممکن است باعث سرفهکردن شود. گاهیاوقات هم سرفهای خشک و مزمن بهخاطر حساسیتهایی مانند تب یونجه رخ میدهد. حساسیت فصلی و مواد محرک دستگاه تنفسی میتوانند باعث بروز سرفه و عطسه شوند.
دلایل دیگر سرفهآسم: سرفه توأم با خس خس سینه و آبریزش بینی احتمالا از علائم آسم است. برای بیماران مبتلا به آسم، سرفههای خشک درهنگام شب، صبح زود و ورزشهای سنگین شدیدتر میشود.
آلودگی هوا: مه غلیظ آلوده، دود ناشی از موادی، چون تنباکو یا وسایل نقلیه و گاز و بوی ناشی از مواد رنگی هم محرکهایی برای سرفهاند.
ورزشکردن: ورزشکردن وقتی که به هر دلیلی سرفه میکنید، آن را شدیدتر خواهد کرد. اگر تمرینهای ورزشی را در محیطی سرد و آلوده انجام بدهید که اوضاع بدتر هم خواهد شد.
دود سیگار: سیگار موادی سمی دارد که ممکن است باعث سرفههای مزمن شوند. فرقی نمیکند که خودتان سیگار میکشید یا در معرض دود آن هستید، درهرحال امکان به سرفهافتادنتان زیاد خواهد بود.
دلایل دیگر: عفونتهای ریه، سرطان ریه یا بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) هم ممکن است باعث سرفه شوند.
نشانههای سرفه چیست؟علائمی که معمولا با سرفه همراهاند، عبارتاند از:
خارش یا درد گلو. گرفتگی گلو.
ناراحتی و درد قفسه سینه.
سرفههای طولانی و مزمن هم نشانههای زیر همراهاند:
خستگی. بی خوابی. سردرد.
ازدستدادن کنترل مثانه.
شکستگی دندهها.
آرامکردن و ازبینبردن سرفههانفسکشیدن در هوایی مرطوب بسیار مفید است؛ مثلا زمانی که با آب گرم حمام میکنید، هوای حمام به همین حالت است.
مصرف کافی مایعات و آبرسانی به بدن باعث میشود که سرفههایتان بهبود پیدا کنند. کم آبی بدن مشکلات زیادی به همراه دارد.
دوریکردن از محرکهای ریه هم روش دیگری برای درمان سرفه است؛ مثلا دود تنباکو از محرکهای آزاردهنده ریه است.
استفاده از اسپریهایی هم که حاوی ذرات ریز معلق در هوا هستند، دستگاه تنفسی را تحریک میکند؛ مثلا ضدعرقها (دئودورانت)، اسپری مو و محصولات نظافتی ممکن است باعث بروز سرفه شوند.
نوشیدن مایعات گرم هم فکر خوبی است. احتمالا آب سیب یا لیمو همراه با عسل درهنگام سرفه شدید به آرامشدن وضعیتتان کمک میکند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟