تحقیق در مورد دایناسورها برای کلاس پنجم
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تحقیق در مورد دایناسورها برای کلاس پنجم را از این سایت دریافت کنید.
تحقیق درباره دایناسورها کلاس پنجم
تحقیق درباره دایناسورها کلاس پنجم را در دو بخش مبتدی و حرفه ای تهیه کردیم.که در زیر می توانید مشاهده کنید. دایناسور ها دایناسورها همیشه برای انسان ها
آموزش حیوانات و جاندارن و طبیعت
تحقیق درباره دایناسورها کلاس پنجم
21 مهر 1399 23:38ارسال توسط نویسنده
21 مهر
تحقیق درباره دایناسورها کلاس پنجم را در دو بخش مبتدی و حرفه ای تهیه کردیم.که در زیر می توانید مشاهده کنید.
دایناسور ها
دایناسورها همیشه برای انسان ها موجوداتی شگفت انگیز و افسانه ای بوده اند. گواه این موضوع هم صدها فیلم و انیمیشن و کتاب و… است که با الهام از زندگی این موجودات عظیم الجثه و باستانی ساخته شده اند. اما اینکه چگونه نسل دایناسورها منقرض شد و این موجودات شگفت انگیز، برای همیشه به افسانه ها پیوستند، همچنان به عنوان یک راز باقی مانده است.
دایناسورها همیشه برای انسان ها موجوداتی شگفت انگیز و افسانه ای بوده اند. گواه این موضوع هم صدها فیلم و انیمیشن و کتاب و… است که با الهام از زندگی این موجودات عظیم الجثه و باستانی ساخته شده اند. اما اینکه چگونه نسل دایناسورها منقرض شد و این موجودات شگفت انگیز، برای همیشه به افسانه ها پیوستند، همچنان به عنوان یک راز باقی مانده است.
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، دایناسورها (dinosaur) خزندگان مهره داری بودند که برای 160 میلیون سال بر زمین حکومت می کردند و حدود 65 میلیون سال پیش، نسلشان برای همیشه منقرض شد. هرچند که گروهی از دانشمندان، دایناسورها را نیاکان پرنده های امروزی می دانند.
از آنجا که پستانداران در مقایسه با خزندگان امروزی هوشیارتر و فعالترند، این پرسش پیش میآید که چرا آنها برای مبارزه با دایناسورها زودتر از این به مناطق تحت فرمانروایی دایناسورها نیامدند. یکی از دلایل محتمل آنست که خود دایناسورها فعال، هوشیار و خونگرم بودهاند. وضع خاص بدن دایناسورها حاکی از چابکی آنهاست، استخوانهای آنها در مقایسه با استخوانهای چهارپایان خونگرم و خونسرد امروزی، دارای مجراهایی است که نشاندهنده خونگرمی آنهاست، و سنگوارههایی که نسبت شکارچی به شکار را نشان میدهد، از این حکایت میکند که دایناسورها، همچون پستانداران خونگرم، و برخلاف خزندگان خونسرد به مقادیر زیادی غذا نیاز داشتهاند.
هنگامی که دایناسورها از میان رفتند، پستانداران به داخل مناطق مسکونی خالی راه یافتند تا به نوبه خود بر محیط خشکی چیرگی یابند.
دگرگونی های زیست محیطی؛ راز انقراض دایناسورها
اما دلیل انقراض این فرمانروایان مطلق العنان کره خاکی چه بوده است؟ دانشمندان برای این سوال دلایل متعددی ذکر کرده اند ولی هنوز به درستی جواب روشنی برای این پرسش یافت نشده است. با این وجود، می توان یک عامل را، منشا این انقراض دانست: دگرگونی های زیست محیطی.
گروهی از دانشمندان، برخورد یک شهاب سنگ عظیم در مکزیک را عامل انقراض دایناسورها عنوان کرده اند. تیمی از دانشمندان امریکایی و اروپایی این مسئله را تایید کردهاند که انقراض کامل در دوران سوم کرتاسه یعنی اتفاقی که تقریبا ۷۵ درصد از گونههای زنده روی زمین از جمله تمام دایناسورها را منقرض کرد، به وسیله شهاب سنگی که ۶۶ میلیون سال قبل با زمین برخورد کرد، رخ داده است. انقراض دوران سوم کرتاسه در اصل آخرین انقراض بزرگی است که بر روی زمین رخ داده است و به این دلیل مورد توجه است که منجر به گوناگونی پستانداران و سرانجام پیدایش انسان گردید.
در واقعه ۶۶ میلیون سال قبل، شهاب سنگی که ۱۵ کیلومتر عرض داشت به منطقه ای که امروزه به نام دهانه چیکسالوب نامیده میشود و در مکزیک قرار دارد، برخورد کرد. این برخورد، باعث فرورفتن زمین و تشکیل گودالی به قطر ۱۸۰ کیلومتر شد و نزدیک به ۴۲۰ زتا ژول (یعنی ۴۲۰ ضربدر ۱۰ به توان ۲۱ ژول) انرژی را آزاد کرد که برابر با انرژی انفجار ۱۰۰ ترا تن (یعنی ۱۰۰ ضربدر ۱۰ به توان ۱۲ تن) TNT بود. برای مقایسه، کافی است اشاره کنیم که انرژی آزاد شده از برخورد چیکسالوب، ۲ میلیون بار بزرگتر از انرژی رها شده در قوی ترین آزمایش هسته ای بشر یعنی بمب تزار روسیه است که به سال ۱۹۶۱ انجام شده است.
در اثر این برخورد، یک ابر عظیم از گرد و غبار به پا خواست که نور خورشید را مسدود کرد و منجر به شروع فرآیند مرگ بخش بزرگی از پوشش گیاهی زمین شد که آن هم منجر به مرگ جانوران گیاه خوار، و بعد از آن جانوران گوشت خوار شد. با توجه به درصد بالای اکسیژن هوای زمین در دوران کرتاسه، این برخورد بزرگ، احتمالا منجر به توفانهای بزرگ آتشین، در سطح کره زمین شده که آن نیز میتواند علت مرگ تعداد دیگری از جانوران باشد. محل برخورد در اقیانوس بوده و احتمالا سونامیهای عظیم هم در سواحل کره زمین بوجود آمده است.
در مقابل، برخی فسیل شناسان معتقدند که اصابت شهاب سنگ های متعدد به زمین به تنهایی نمی توانسته عامل انقراض دایناسورها بوده باشد چراکه اصابت این شهاب سنگ به زمین 300000 سال پیش از نابودی کامل حیات رخ داده که پس از آن بسیاری از گونه های جانداران دریایی سالها به حیات خود ادامه دادند.
تحقیقات تازه چه می گوید؟
تحقیقات تازهای که بر روی لایه های رسوبی اواخر دوره کرتاسه انجام شده، نشان میدهد انفجارهای عظیم آتشفشانی با افزایش دمای زمین و فعالیت زیستی در اعماق اقیانوس همزمان با جاری شدن ماگما در سطح آن باعث انقراض گونهها شدهاند. فوران عظیم آتشفشانی در هند که 100هزار سال پیش از برخورد این شهاب سنگ با زمین اتفاق افتاد و روند گرمایش جهانی زمین را آغاز کرد، از جمله شواهدی است که برای این مدعا ارایه شده است.
توماس تابین از دانشگاه واشنگتن در سیاتل به تازگی موفق شده رگههای رسوبی باارزشی را در جزیره سیمور که به شبهجزیره جنوبگان متصل است، کشف کند.
او میگوید: «این جزیره یکی از جنوبیترین نقاط روی زمین است و به همین دلیل هر تغییر آبوهوایی میتواند قدرتمندترین اثرات خود را در آن به خوبی نشان دهد».
تابین دو لایه رسوبی در میان این سنگها پیدا کرده که در یک دریای کمعمق شکل گرفتهاند و مجموعهای از گونههای صدفدار را میپوشاندند که میلیونها سال پیش منقرض شدهاند. یکی از لایهها در زمان برخورد شهابسنگ شکل گرفته و دیگری که 40 متر پایینتر از آن قرار دارد، شامل گونههای دیگری میشود که 150هزار سال پیش از آن و در اوج انفجارهای آتشفشانی هند منقرض شدهاند. مطالعه نسبت ایزوتوپها توسط تیم تابین نشان میدهد در این زمان درجه حرارت اقیانوسی قطبی حدود 7 درجه سانتیگراد بیشتر بود. این افزایش چشمگیر میتواند ناشی از گرمشدن جهان به دلیل انفجارهای عظیم آتشفشانی هند بوده باشد.
منبع مطلب : khuzestankhabar.ir
برگی از تاریخ زمین، دایناسورها، علوم پنجم دبستان
حتما با دایناسورها در کتاب علوم خود تا حدی آشنا شده اید. در این مطلب می خواهیم راجع به تعدادی از این جانداران ماقبل تاریخ صحبت کنیم.
آموزشی
برگی از تاریخ زمین، دایناسورها، علوم پنجم دبستان
بوسیله Mrx در ۲۱ بهمن, ۱۳۹۹
میلیونها سال پیش، قبل از اینکه اثری از ما انسان ها یا اجداد ابتدایی ما روی زمین باشد، جانداران و موجوداتی کوچک و بزرگ در زمین زندگی می کردند که امروزه اثری از آن ها نمی بینیم. این ساکنان ابتدایی زمین در انواع و اقسام گونه ها، از خرنده تا پرنده، از گوشتخوار تا گیاهخوار، در کنار هم و با جدال با هم برای بقا زندگی می کردند.
آن ها دایناسور نام داشتند.حتما با دایناسورها در کتاب علوم خود تا حدی آشنا شده اید. در این مطلب می خواهیم راجع به تعدادی از این جانداران ماقبل تاریخ صحبت کنیم.
برخی از زمین شناسان در طی دو قرن قبل، در جست وجوی آثار به جا مانده از جانداران گذشته با بقایا و فسیلهایی ازدایناسورها برخورد کردند و از آن زمان تاکنون دایناسورها بخشی از فرهنگ جهانی شده اند که در کتابها و فیلمهای زیادی نیز از آن ها نام برده می شود. مثلا فیلم بسیار هیجان انگیز پارک ژوراسیک!
دوران زندگی دایناسورها در زمین:
طبق تحقیقات دانشمندان دایناسورها از حدود ۲۳۵ میلیون سال پیش به وجود آمدند و تا ۶۵ میلیون سال پیش نیز در زمین زندگی می کردند. یعنی دایناسورها زمانی در زمین زندگی می کردند که هنوز قاره های زمین از هم جدا نشده بود و همه قاره ها یک خشکی محسوب می شد که به آن پانگه آ یا کهن قاره می گفتند. این کلمه ریشه یونانی دارد و از دو کلمه “همه” و “زمین” تشکیل می شود.
دایناسورها که در دسته خزندگان قرار می گیرند، بسیار بزرگتر از پستانداران زمان خود بودند و به همین علت تا میلیون ها سال توانسته بودند در زمین حکمرانی و فرمانروایی کنند. حتی کوچکترین دایناسورها هم در مقایسه با بسیاری از پستانداران زمان خود بزرگتر بودند. به همین دلیل اگر دایناسورهای کوچکتر در نتیجه تغییرات آب و هوایی یا نبود غذا و اتفاقات دیگر از بین می رفتند، باز هم دایناسورهای بزرگتر بقا و زندگی خود را حفظ می کردند.
معنای دایناسور:
کلمه دایناسور برگرفته از دو کلمه یونانی دنیوس به معنی وحشتناک، نیرومند یا شگفتانگیز و سورا به معنی مارمولک یا حیوان خزنده گرفته شده است. این کلمه اولین بار در سال ۱۸۴۲ توسط دانشمندی زمین شناس و جانور شناس به نام ریچارد اوون استفاده شد.
آشنایی با تعدادی از دایناسورها:
همانطور که می دانید دایناسورها از سلسله جانوران، دسته خزندگان و راسته مهره داران هستند. دایناسورها را بر اساس ویژگی های آنها نام گذاری می کنند، این نام گذاری به زبان لاتین ویونان قدیم است.
بعضی از انواع دایناسورها را نام ببریم:
براکیوزاروسسنگین ترین دایناسور شناخته شده تادکنون براکیوزاروس (Brachiosaurus) با وزن تقریبی ۸۰ تن، طول ۲۶ متر و قد ۱۶ متر است. وزن و جثه این حیوان تقریبا برابر با ۱۷ فیل آفریقایی است.
لسوتوزوروسکوچک ترین فسیل دایناسور که تاکنون شناسایی شده متعلق به لسوتوزوروس (lesothosaurus) است که اندازه ای برابر با یک جوجه کوچک دارد
ترودونترودون (Troodon) باهوش ترین دایناسور جهان بوده است. این شکارچی با طول تقریبی ۲ متر، مغزی به اندازه پستانداران یا پرندگان امروزی داشت.
استگوزاروساستگوزاروس(Stegosaurus) کوچک ترین مغز را در بین تمام دایناسورها داشته و اندازه مغز این حیوان فقط ۳ سانتی متر و وزن آن فقط ۷۵ گرم بود.
براکیوزاریدبلندترین دایناسورها گروه براکیوزارید(Brachiosaurid از ساروپادها sauropod) بودند. پاهای جلویی این دایناسورها بلندتر از پاهای عقبی آن ها بود که باعث می شد آن ها ظاهری شبیه به زرافه ها داشته باشند.مشهورترین گروه شناخته شده از این دایناسورها ۱۳ متر قد داشت. ساروپوزیدون بسیار غول پیکر بود و احتمالا تا ۱۸٫۵ متر قد داشته.
تیرانوسوروستیرانوسوروس یک گوشتخوار دوپا با یک جمجمه بزرگ بود که با دم بزرگش تعادلش را حفظ می کرده و نسبت به پاهای بزرگ و نیرومند عقب، دست های تیرانوسوروس کوچک و باریک بودند. تی رکس یکی از بزرگترین درندگان زمین شناخته شده است که حدود ۱۲٫۳ تا ۱۳٫۲ متر طول، ۳٫۶ تا ۴٫۳ متر ارتفاع و حدود ۸٫۴ تا ۱۴ تن وزن داشته است.
علت اصلی انقراض دایناسورها:
علاوه بر دلایلی مانند فوران آتش فشان ها، سیل ها و درگیری بین دایناسورها برای یافتن غذا که منجر به نابودی تعداد زیادی از آنها شد، حدود ۶۵ میلیون سال پیش، یک حادثه فاجعه بار رخ داد که باعث از بین رفتن گسترده شد. در نتیجه این اتفاق، دایناسورها و بسیاری از موجودات دریایی و زمینی تا ۷۵ درصد از کل گونههای جانوری از روی زمین ناپدید شدند. اکثر دانشمندان بر این باورند که علت فاجعه جهانی محیط زیست سقوط یک سیارک به اندازه ۱۰ کیلومتر است که باعث شد دهانه ای به قطر حدود ۱۸۰ کیلومتر و عمق اولیه ۱۷-۲۰ کیلومتر تشکیل شود.
دایناسورها علوم پنجم دبستان
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
عالی بود حرف نداشت 👌