;
    در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    تحقیق در مورد مواد نگهدارنده سوم دبستان

    1 بازدید

    تحقیق در مورد مواد نگهدارنده سوم دبستان را از سایت پشتوک دریافت کنید.

    علوم

    درس اول:

    اولین گام در جمع آوری اطلاعات طرح یک سوال خوب است.

          برای جمع آوری اطلاعات با توجه به موضوع یک سوال مطرح می کنیم و در مورد آن جمع آوری اطلاعات

     می کنیم.می توان اطلاعات جمع آوری شده را در یک جدول یادداشت کرد.

           برای جمع آوری اطلاعات می توان از افراد متخصص و با اطلاع و همچنین بزرگترها سوال کرد. اطلاعات به

     دست آمده را مرتب می کنیم و گزارشی از آن تهیه می کنیم و به کلاس ارائه می دهیم.

    نوشته شده در تاریخ:۲۲/۹/۱۳۹۲

    درس دوم:

       بدن ما برای حرکت نفس کشیدن ،صحبت کردن ،کار کردن ،فکر کردن ،غذا خوردن ،نوشتن و انجام دادن همه ی

    کارها به غذای سالم و مناسب نیاز دارد.

        با خوردن غذا در سه وعده ی صبحانه، ناهار و شام غذای لازم و کافی به بدن ما می رسد.

       هم  چنین باید نسبت به سالم بودن و مناسب بودن غذایی که می خوریم اطمینان باشیم تا بیمار نشویم.

      نکته : استفاده ی زیاد از شکر و نمک به بدن آسیب مرساند. مثلا خوردن چیپس و پفک که مقدار زیادی نمک

    دارند و هم چنین خوردن   شکلات و شیرینی که مقدار زیادی   شکر دارند    از نظر بهداشتی  برای بدن ما

    مناسب نیست.

         بعضی از خوراکی ها  مواد نگهدارنده دارند . مواد نگهدارنده به موادی گفته می شود که برای فاسد نشدن

    غذا و از بین نرفتن کیفیت غذا به خوراکی ها اضافه می شود.

        بسکوییت کیک چیپس ،پفک ،آبیمیوه ها ،کنسروها و  انواع سس ها مواد نگهدارنده دارند.

       بیش تر مواد غذایی که از بازار می خریم تاریخ مصرف دارند . تاریخ مصرف مواد غذایی یک راهنما برای مصرف

    کننده ها است تا مدت زمان نگهداری ماده ی غذایی را قبل از فاسد شدن آن بدانند.

       نکته : برای این که بیمار نشویم باید در موقع خرید  به تاریخ مصرف مواد غذایی توجه کرده و از خوردن غذاهایی

    که تاریخ مصرف آن ها گذشته است خودداری کنیم.

        نکته : برای سالم ماندن مواد غذایی باید آن ها را در محل و شرایط مناسب نگهداری کنیم.مثلا سبزی میوه

    لبنیات گوشت و مرغ باید در یخچال نگه داری شوند تا فاسد نشوند.

         مواد غذایی به ۴ دسته تقسیم می شوند :

     ۱-گروه چربی: چربی ها به بدن انرژی می دهند ولی خوردن غذاهای خیلی چرب  برای بدن ضرر دارد.

      نکته : روغن دانه های آفتاب گردان روغن دانه های ذرت و روغن زیتون روغن های خوبی هستند.

    ۲-گروه گوشت ماهی مرغ تخم مرغ حبوبات لبنیات : این غذاها به رشد بدن کمک می کنند و مواد لازم را به بدن

     ما می رسانند.

      ۳- گروه نان برنج ماکارونی سیب زمینی : این غذاها به بدن انرژی می دهند و مواد لازم و بعضی ویتامین ها را

    به بدن می رسانند.

      ۴- گروه سبزی ها و میوه ها : سبزی ها و میوه ها دارای ویتامین هستند.

      نکته : ویتامین ها برای سلامتی و درست کار کردن بدن لازم هستند.

         نوشته شده در تاریخ ۲۳/ ۹/ ۱۳۹۲

    درس سوم :

         چیزهای اطراف ما، ماده نام دارند. چیزهایی که شکل معینی دارند، جامد نامیده می شوند . مثل : گردو

    کتاب، مداد ،کلید، کفش ،قند و ......

       چیزهایی که از خود شکل معینی ندارند و آن ها را در هر ظرفی بریزیم به شکل همان ظرف در می آیند مایع نام

     نامیده می شوند. مایع به اندازه ی مقدارش در ظرف پخش می شوند . مثل : آب، شربت ،شیر ،دوغ ،نوشابه

    ،چای و......

           به ماده هایی که شکلی ندارند و در همه جای ظرف پخش می شوند  گاز می گویند. مثل: هوا ،بخار آب،

     دود، بوی عطر ، بوی غذا و .........

          انسان و همه ی گیاهان و جانوران برای زنده ماندن به  هوا نیاز دارند . هوا ماده ای است که حالت گازی

     دارد. در اطراف ما هوا وجود دارد اما چون رنگ ندارد آن را نمی بینیم .

         موادهمیشه به یک حالت باقی نمی مانند . اگر مواد جامد به اندازه ی کافی گرم شوند به حالت مایع

     در می آیند . تبدیل یک ماده از حالت جامد به مایع  ذوب نام دارد . آب شدن یخ و برف  ، ذوب شدن شمع

    بس لز روشن شدن  و نرم شدن کره و بستنی  مثال هایی از ذوب هستند.  

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی سرد شوند  به حالت جامد تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از حالت مایع

    به حالت جامد انجماد نامیده می شود. یخ زدن آب ،جامد شدن شمع ذوب شده، درست کردن بستنی وژله 

     مثال هایی از انجماد هستند.

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی گرم شوند  بخار شده و به حالت گازی تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از

      حالت مایع به حالت گاز  تبخیر نامیده می شودذ. بخار شدن آب دریا  ،خشک شدن لباس های خیس ، خشک

     شدن زمین های خیس و خشک شدن سبزی و نان مثال هایی از تبخیر هستند.

       نوشته شده در تاریخ ۲۳/۹/۱۳۹۲

        درس چهارم:

         برای اندازه گیری مایعات از واحدی به نام لیتر استفاده می کنیم.

         همه ی اجسام از ماده تشکیل شده اند .مقدار ماده ی تشکیل دهنده ی هر جسم را جرم جسم می گویند.

    جرم جسم را با ترازو اندازه می گیرند.

        هر چه مقدار  ماده ی تشکیل دهنده ی جسم بیش تر باشد جرم آن بیش تر است و ترازو عدد بیش تری را

    نشان می دهد.

         ترازو مقدار جرم ماده را با کیلو گرم و گرم نشان می دهد. وقتی مقدار کم تری از ماده نیاز باشد آن را با

    مقیاس گرم در خواست می کنیم.

         یک کیلو گرم  ، هزار گرم است.

        جرم یک ماده ی جامد ، در حالتی که پودر یا رنده شده ، با حالتی که هنوز پودر یا رنده نشده ، برابر است.

    مثلا اگر داخل جیب شما ، یک بسته ی بیسکوییت خرد شده باشد، جرم آن تغییری نمی کند.

         در زندگی روزانه از ترازو های مختلفی استفاده می کنیم. مثل : ترازوی دیجیتال ، ترازوی عقربه ای ، ترازوی

     دو کفه ای و.......

         نوشته شده در تاریخ : ۲۴/۹/۱۳۹۲

       درس پنجم:

           آب مایه ی حیات است . یعنی ما و موجودات زنده ی دیگر برای زنده ماندن،  به آب نیاز داریم.

           آب در طبیعت به سه حالت  جامد، مایع و گاز وجود دارد.

          آب در طبیعت:

         ۱-جامد: یخ در قطب ها ، کوهستان ها ،یخچال های طبیعی

         ۲- مایع:

         روی زمین: اقیانوس،دریا، دریاچه، رودخانه،..........

        زیر زمین: آب های زیر زمینی در چشمه ،قنات و چاه

         ۳- گاز: بخار آب موجود در هوا

         در اثر تابش نور خورشید، آب دریاها بخار می شود. از بخار آب ، ابر درست می شود. اگر ابرها به اندازه ی

     کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد. آب باران روی زمین جاری می شود و دوباره وارد دریاها شده

     و دو باره تبخیر می شود.

          این چرخش آب همیشه تکرار می شود و به آن چرخه ی آب می گویند. گرما عامل اصلی چرخه چرخه ی آب

     است. اگر خورشید نباشد چرخه ی آب وجود ندارد.

         شکل زمین ، به خاطر گرد بودن آن کره نامیده می شود.دریاهای بسیار بزرگ را اقیانوس می نامند.اقیانوس ه

    ا گودال های خیلی بزرگ هستند.برای همین روی زمین در بعضی جاها آ ب هست و در بعضی جاها خشکی.

           آب ها در روی زمین فضای بیش تری را اشغال کرده اند. اما درصد بسیاری از آن ها شور هستند .این آب ها

    برای کشاورزی،شستشو و آشامیدن مناسب نیستند.۷۵درصد یا سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده

    است.حدود ۳ درصد از این آب ها شیرین و ۹۷درصد آب ها شور   هستند .برای همین ما با مشکل کم آبی

    مواجه هستیم. 

        ابر چگونه به وجود می آید؟

             همیشه مقداری بخار آب در هوا وجود دارد. از بخار آب ، ابردرست می شود.ابرها  در یک جا

     نمی مانند. باد آن ها را جابه جا می کند.اگر ابرها به اندازه ی کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد.

        همه ی ابرها باران زا نیستند.باید علاوه بر ابر  شرایط مناسب برای بارندگی هم مهیا باشد.    

       آزمایش صفحه ی ۳۷ علوم شبیه بارش باران است.

       برای صرفه جویی در مصرف آب راه های مختلفی پیشنهاد می شود.

        برای کاشت لوبیا حدود ۲۰ بطری آب شیرین مصرف می شود.حدود ۴ ماه طول می کشد تا دانه ی جدیدی

    تولید شود. البته بسته به فصل کاشت دارد اگر فصل گرم تر باشد آب بیش تری مصرف می شود.و اگر فصل

    سردتر باشد آب کم تر مصرف می شود.

    منبع مطلب : hamkelasisevom.blogfa.com

    مدیر محترم سایت hamkelasisevom.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نکاتی در مورد مواد غذایی و نگهدارنده های آنها

    نکاتی در مورد مواد غذایی و نگهدارنده های آنها

    مسلما شما هم در هنگام خرید کردن چشمتان به مواد غذایی افتاده است که تاریخ انقضای طولانی دارند ، برای مثال شیر که بعد از چند روز فاسد می شود ، در بسته هایی با انقضای چندین ماهه وجود دارد. در این مطلب در مورد فواید و مضرات آنها صحبت خواهیم کرد.

    نگهدارنده ها جزو موادی هستند که ما گاهی روی برچسب برخی از محصولات غذایی نام آنها را می بینیم و روی برخی دیگر، نه. البته عده ای از افراد معتقدند که نگهدارنده ها مواد بسیار خطرناک و مضری برای بدن هستند و اصلا به همین دلیل هم تعدادی از کارخانه ها برای فریب دادن مشتری و دور کردن ذهن افراد از وجود نگهدارنده در محصول غذایی، نام ترکیب خاص مورد استفاده را روی برچسب محصول درج و از ذکر عنوان «حاوی نگهدارنده» پرهیز می کنند…

    حال اینکه واقعا نگهدارنده ها چه ترکیب هایی هستند، فایده افزودن آنها به مواد غذایی چیست و آیا واقعا در حدی به محصولات غذایی افزوده می شوند که سلامت مان را به خطر بیندازند یا نه، سوالاتی هستند که از دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس پرسیده ایم.

    آیا تعریف خاصی برای نگهدارنده ها وجود دارد؟

    بله. نگهدارنده ها موادی هستند که اجازه رشد میکروارگانیسم ها را در مواد غذایی مختلفی که به صورت صنعتی تولید می شوند، نمی دهند.

    یعنی جلوی رشد تمام میکروارگانیسم ها را می گیرند؟

    بله. معمولا میکروارگانیسم ها از نظر ایجاد فساد در موادغذایی به ۳ گروه کلی باکتری ها، مخمرها و کپک ها یا قارچ ها تقسیم می شوند.

    نگهدارنده ها جز وظیفه پیشگیری از رشد آنزیم ها، وظیفه دیگری هم دارند؟

    بله. برخی از نگهدارنده ها از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می کنند و برخی از آنها هم جلوی فعالیت های آنزیمی و شیمیایی احتمالی داخل مواد غذایی را می گیرند. این نگهدارنده ها، همان آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند مانع از اکسیدشدن برخی گروه های مواد غذایی شوند که استعداد اکسید شدن در مدت زمان کوتاه را دارند.

    مثلا کدام گروه از مواد غذایی؟

    روغن ها. این گروه از موادغذایی به طور طبیعی به خاطر دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع و گاهی اشباع، بیشتر مستعد اکسیدشدن هستند و به همین دلیل هم به آنها مواد آنتی اکسیدان به عنوان نگهدارنده اضافه می کنند. با این حساب و با افزودن آنتی اکسیدان ها، احتمال ایجاد فساد شیمیایی و فعالیت آنزیمی در مواد غذایی تا حد قابل قبولی پایین می آید.

    آیا نگهدارنده ها تنها به برخی از مواد غذایی خاص افزوده می شوند یا تمام خوراکی ها حاوی نگهدارنده هستند؟

    تقریبا تمام مواد غذایی صنعتی که در کارخانه ها تولید می شوند و قرار است که برای مدت زمان نسبتا طولانی تری نگهداری شوند، نگهدارنده (آنتی میکروباکتریال یا آنتی اکسیدان) دارند. با این کار، زمان ماندگاری مواد غذایی بالاتر می رود.

    آیا مکانیسم اثر نگهدارنده ها تنها محدود به زمانی می شود که محصولات غذایی را از پلمپشان خارج نکرده ایم؟

    نگهدارنده ها می توانند هم زمانی که در محصول شما بسته باشد، کارایی لازم را داشته باشند و هم زمانی که شما در محصول را باز می کنید. البته تاثیر این مواد پس از باز شدن محصول به دلیل قرار گرفتن ماده غذایی در معرض هوا و آلودگی های محیطی، تاحدی کاهش می یابد.

    آیا براساس قانون باید روی برچسب مواد غذایی، عبارت «حاوی نگهدارنده» درج شود یا الزامی به این کار وجود ندارد؟

    براساس قانون برخی از کشورها باید روی برچسب محصولات غذایی، عبارت «حاوی نگهدارنده» درج شود و براساس قانون برخی از کشورها هم باید نوع و نام نگهدارنده هایی که در آن محصول استفاده شده اند، عنوان شوند. در تعدادی از کشورها مانند ایران هم درج عبارت «حاوی نگهدارنده» روی برچسب برخی از محصولات غذایی که نگهدارنده های خاصی در آنها به کار رفته، اجباری و برای سایر محصولات هم اختیاری است. البته تعداد و نوع نگهدارنده ها به حدی زیاد است که نمی توان گفت دقیقا نوشتن نام کدام یک از آنها اجباری و کدام یک اختیاری است.

    ممکن است نام برخی از رایج ترین انواع نگهدارنده های مورد استفاده را بفرمایید تا اگر روی برچسب محصولی این نام ها را دیدیم، متوجه شویم که چنین ترکیب هایی، نوعی نگهدارنده هستند؟

    معمولا بیشتر نگهدارنده های مورد استفاده از نوع آنتی میکروباکتریال هستند که خود این نگهدارنده ها به ۳ گروه مهم تقسیم می شوند. یکی از این گروه ها، پروپیونات ها هستند. یعنی هر ماده غذایی که روی برچسب مواد تشکیل دهنده آن نام انواع پروپیونات ها از جمله اسید پروپیونیت، پروپیونات سدیم، پروپیونات کلسیم و… ذکر شده باشد، حاوی نگهدارنده است. گروه دیگر نگهدارنده های آنتی میکروباکتریال، بنزوات ها هستند. گروه آخر هم شامل سوربات ها می شود. به عبارت ساده تر، هر ماده غذایی که نام ترکیبی از بنزوات، سوربات یا پروپیونات در مواد تشکیل دهنده آن وجود داشته باشد، حاوی نگهدارنده است. بد نیست بدانید که هرکدام از این گروه ها، شامل ده ها ترکیب مختلف اسیدی یا نمکی هستند و به همین دلیل هم ما نمی توانیم در این بخش به تمام آنها اشاره کنیم. هر کدام از ترکیب های مواد نگهدارنده، برای برخی از مواد غذایی مناسب و کارآمد است و تولیدکنندگان از تمام نگهدارنده ها برای تولید انواع گوناگون محصولات غذایی خود استفاده نمی کنند. این را هم بگویم که گاهی از بهبوددهنده ها و افزودنی های مجاز هم برای بهبود طعم استفاده می شود.

    آیا ما در صنعت تولید مواد غذایی، چیزی به نام نگهدارنده غیر مجاز هم داریم؟

    خیر. تایید سلامت تمام نگهدارنده های مختلف در سراسر دنیا بر عهده سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است و این سازمان با آزمایش انواع نگهدارنده های قدیمی و جدید بر نمونه های حیوانی، تشخیص می دهد که استفاده از کدام ماده نگهدارنده و با چه حجمی برای بدن انسان مضر نخواهد بود. از آنجا که تمام کشورها از جمله ایران براساس اعلام این سازمان از نگهدارنده های تاییدشده و با حجم های مشخصی که آنها مجاز دانسته اند، استفاده می کنند، بنابراین نگرانی در مورد استفاده از نگهدارنده های غیرمجاز در صنایع غذایی، بی مورد خواهد بود. نگهدارنده هایی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرند هم درست مانند انواعی هستند که در اروپا و آمریکا استفاده می شوند.

    پس نباید چندان نگران استفاده از خوراکی های حاوی نگهدارنده بود؟

    همین طور است. البته افراط در مورد مصرف هیچ ماده غذایی ای کار درستی نیست اما اگر شما چند وقت یکبار محصول غذایی آماده ای که حاوی مواد نگهدارنده است را مصرف کنید، مشکلی برایتان ایجاد نخواهد شد.

    منبع مطلب : www.hidoctor.ir

    مدیر محترم سایت www.hidoctor.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 26 روز قبل
    1

    خوب و عالی

    ناشناس 1 ماه قبل
    -1

    خوب بود✌

    مهدی 1 سال قبل
    -1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید