جاذبه گردشگری خرم آباد
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
جاذبه گردشگری خرم آباد را از این سایت دریافت کنید.
جاهای دیدنی خرم آباد
15 تا از مکان های دیدنی خرم آباد با عکس و آدرس ، مکانهای دیدنی خرم آباد لرستان ، جاذبه های گردشگری خرم آباد ، مکان های دیدنی خرم آباد با عکس
دیدگاهتان را بنویسید
18 دیدگاه
ناشناس 8 ماه قبل
سلام خسته نباشید اسم این مکان کسی میدونه چیه من پیدا نکردم ؟
پاسخ
مهدی 1 سال قبل
از سفرهای غیر ضروری اجتناب کنیم فدای چشمات نه سفرهای ضروری
پاسخ
ابوالفضل 2 سال قبل
گهرنم بردید سی خوتو 😐 بیشه نم بردید سی خوتو 😐
پاسخ
😐! 2 سال قبل سلام خیلی چرت بود بای، پاسخ
ناشناس 2 سال قبل
الان تو وضع کرونایی میشه ابشار بیشه و دریاچه گهر رفت؟
پاسخ
تیم محتوای سفرزون 2 سال قبل
سلام لطفا از سفر های ضروری خودداری کنید
پاسخ
ملودی گلزار 2 سال قبل
سلام ممنون از مطلب زیباتون
پاسخ
پژمان 2 سال قبل
خیلی مفید بود واسه من
خیلی عالی
ولی اگه بقیه دوستان به هر دلیلی میبینن که شما اشتباه میکنید بجای تعصب برن یه سایت مفید بزنن که کسی مثل من ، میخان بیان اونجا اولا پشیمون نشن دوما بقیه جاها رو هم میبینن
اگه رقابتی هم هست ، باشه ، ولی رقابت سالم
پاسخ
تیم محتوای سفرزون 2 سال قبل
دیدگاه همه عزیزان برای ما مهمه پژمان جان و به همه احترام میزاریم و ممنونیم از لطفت
پاسخ
امیر 3 سال قبل عالی بود
ولی اگه میشد مکانشون رو بذارید دیگه عالیه عالی بود
پاسخ
سجاد کیان زاده 3 سال قبل
ما نژاد پرست ترین مردم دنیا هستیم چرا لرستان رو باید ب لکستان و بختیاری و لر تقسیم کنیم ،چه فرقی میکنه دوستان عزیز همش استان لرستانه و ما همه داریم توی این خاک زندگی میکنیم ،،،چرا اینقدر نژاد پرستیم آخه کوهدشت و دورود و خرم آباد و پلدختر چه فرقی داره آخه😔😔😔
پاسخ
احسان 3 سال قبل
سایتتون فقط مناطق لرنشین معرفی کردن لکستان و بختیاریها هیچ.حیف تنگه شیرز ک میارزه ب تمام لورستان عکسش اینجا بیاد
پاسخ
خسرو بهداروند 3 سال قبل
سلام.بزگوار از اینکه در معرفی استان زیبای لرستان تلاش کردید سپاس ولی چون نظرات دوستان رو خوندم و شما اونجا فرمودید هدفتون معرفی خرم اباد زیبا بوده.سوال برام پیش امد که چرا از جاذبه های دورود زیبا به جای خرم اباد استفاده کردید؟بیشه….گهر….ایا دلیل خاصی داره؟بیشه از توابع دوروده عزیز.و گهر هم کلا بین دورود و الیگودرز واقع شده چرا با انتشار این مطالب سعی در تحریف جغرافیا دارید؟
پاسخ
طاها رضایی 3 سال قبل
سلام خسرو عزیز. ممنون که انقدر ریزبینانه و دقیق برامون کامنت گذاشتی. حرفت کاملا درسته ولی ما لرستان رو با خرمآباد زیبا میشناسیم و غیر از معرفی جاذبههایی که در خود خرمآباد هست، نمیشد از یکسری جاذبهها مثل گهر و بیشه چشمپوشی کرد و از زیباییهاشون ننوشت. درواقع هدفمون بیشتر معرفی استان لرستان بوده. البته توی این لینک https://safarzon.com/mag/جاهای-دیدنی-لرستان/ میتونین جاهای دیدنی استان لرستان رو به صورت کاملتر بخونید. اگه بازم نکتهای به نظرت رسید با ما در میون بذار.
ما حتما ازش استفاده میکنیم.
پاسخ
البرز دربند 3 سال قبل
دورد برشما تمام مطالب عالی ومفید وای کاش فاصله زمانی از شهر خرم آباد تا جاذبه های طبیعی وآبشارهاو دریاچه هاوراهای دست رسی واینکه باید بطور راهپیمای صورت پذیرد ویا با وسیله نقلیه هم قید مینمودید خیلی به نظر بنده بهتر میشد برای دوست داران این سرزمین جاوید ایران عزیزمان پایدارباشید
پاسخ
حامد سهیلی 4 سال قبل
چرا تنگه شیرز رو معرفی نکردین؟؟؟؟؟
پاسخ
طاها رضایی 4 سال قبل
سلام حامد جان
مرسی که مطلب ما رو با دقت خوندی
اما تنگه شیرز از جاذبههای کوهدشت لرستان است، و در اینجا فقط جاذبه های خرم آباد رو معرفی کردیم 🙂
پاسخ
هستی 2 سال قبل
سلام داداش اون مربوط به طرفای کوهدشته اینجا از خرم آباد گفته وگرنه اون که حرف ندارع
پاسخ
جاهای دیدنی خرم آباد (۱۴۰۱)
دیدنی های خرم آباد شامل قلعه فلک الافلاک,موزه مردم شناسی لرستان ,موزه باستان شناسی خرم آباد است و جاهای دیدنی خرم آباد و تصاویر آن را در کجارو ببینید.
دیدنی های خرم آباد
قلعه فلک الافلاک دریاچه کیو آبشار افرینه آبشار گریت مرتب سازی بر اساس :
اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید
آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو
بازدید از این جاذبه رایگان است
‹ ›
جاهای دیدنی خرم آباد؛ سرزمین آبشارهای خروشان
خرم آباد، شهری است کهن با تاریخی چند هزارساله در استان لرستان که بهدلیل حضور جاذبههای ارزشمند تاریخی، دیدنیهای طبیعی، آب و هوای مناسب در فصول مختلف سال بهویژه فصل بهار و میهماننوازی ساکنانش، امروزه به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در غرب کشور تبدیل شده است. برخی از محققان براین باورند که «خایدالو» (نام کهن خرم آباد در دوران عیلامیان) و «شاپورخواست» (نام کهن خرم آباد در دوران شاپور اول ساسانی است که تا اوایل قرن هفت هجری قمری، از این شهر در کتب قدیمی نام برده شده است)، نامهای باستانی شهر خرم آباد امروزی است که احتمالا از قرن هشتم هجری قمری، به نام کنونی، تغییر یافته است.
خرم آباد مرکز استان لرستان، سرزمین آبشارها و چشمههای خروشان، دیار قلعههای تاریخی و روستاهای جذاب با طبیعتی بکر و سرسبز است. این شهر زیبا در درهای باصفا روی ساحل رودخانه خرم آباد واقع شده است. خرم آباد شهری کهن با قدمتی چند هزارساله است که در خود تمدنهای متعدد و مختلفی از جمله کاسیها، بابلیها، ساسانیان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان را جای داده است. خرم آباد همان طور که از نامش مشخص است، یکی از شهرهای خرم و سرسبز ایران با چشماندازهای طبیعی فراوان و با آب و هوایی دلپذیر است. چه دوستدار طبیعت باشید، چه هوس دیدن جای تاریخی کرده باشید، این شهر برای هر سلیقهای جایی برای دیدن دارد.
قلعه فلک الافلاک
عکس از باشگاه خبرنگاران جوان (عکاس: آرش میرسپاسی)قطعا قلعه فلکالافلاک یکی از معروفترین آثار تاریخی در شهرستان خرم آباد است که روی تپهای کهن و در مرکز این شهر، قرار گرفته است. بنایی که احتمال میرود در دوران حکومت شاپور اول ساسانی و در قرن سوم میلادی، نخستین اقدامات ساخت آن، صورت گرفته است. این قلعه در مساحتی بالغ بر ۵۳۰۰ متر مربع با هشت برج، ۳۰۰ جانپناه و دو صحن با مصالحی همچون سنگ، آجر، خشت، ملات گچ و آهک ساخته شده است؛ اما آنچه که این قلعه را ارزشمند میسازد، قرارگیری آن روی صخرههایی سنگی است که میتوان با حضور در آن دره تاریخی خرم آباد را بهخوبی مشاهده کرد. نام فلکالافلاک را که بهمعنای سپهر سپهران است، در دوران قاجار بر این میراث ارزشمند ایران کهن نهادند و «دژ شاپورخواست»، «سابرخاست»، «دزبر» و «قلعه خرماباد»، نامهای دیگری است که در متون تاریخی به این قلعه نسبت داده شده است. امروزه این اثر به ثبت ملی رسیده است و پس از آن به موزه فلکالافلاک که متشکل از قسمتهایی همچون باستانشناسی، هنرهای سنتی و مردمشناسی است، تغییر یافته است.
مناره آجریسازهای استوانهای شکل، بر سکویی سنگی بهشکل هندسی معکب مربع، در جنوب شهرستان خرم آباد، در محله قاضیآباد و داخل پارک شقایق قرار دارد که از آن به «مناره آجری» یاد میشود. کاربری این اثر کهن در گذشته میل راهنما و دیدهبانی برای هدایت و راهنمایی کاروانهای عبوری از شهر و نیز نگهبانی از خرم آباد، بوده است.
برخی از کارشناسان تاریخ ساخت این میراث ایران کهن را مرتبط با دوران حکومت دیلمیان میدانند که هرچند در گذشته رفیعتر بوده است؛ امروزه ارتفاعی نزدیک به ۳۰ متر دارد. پس از طی ۹۹ پله میتوان به پشتبام مناره رسید و چشماندازی زیبا را مشاهده کرد. این اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
پل شاپوری (پل شکسته)
عکس از صفحه اینستاگرام iranhistorico (عکاس: نامشخص)در نزدیکی قلعه فلکالافلاک خرم آباد و در ضلع جنوبی این اثر تاریخی، یکی دیگر از میراث ارزشمند ایران کهن قرار دارد که به «پل شاپوری» و در گویش محلی به «طاقِ پیل اِشکِسّه» شهرت یافته است. قدمت این اثر به دوران ساسانیان بازمیگردد و شاهکاری از هنر معماری آن دوران است. پل شاپوری زمانی راه موصلاتی غرب لرستان با شرق، خوزستان و تیسفون که از آن به پایتخت ساسانی یاد میشود، بوده است. این پل که دارای پیشینهای نزدیک به ۱۰ قرن است، دارای طولی برابر با ۲۳۰ متر و بیش از ۱۹ طاق است که متاسفانه تنها پنج طاق آن برجای مانده است.
بقعه باباطاهر
عکس از ویکیمدیا (عکاس: Meysam)یکی دیگر از جاهای دیدنی خرم آباد، بقعهای است کهن که اهالی خرم آباد معتقدند متعلق به باباطاهر، شاعر معروف دوبیتیهای لکی و لری است. این بقعه در مرکز این شهرستان و در ضلع غربی قلعه فلکالافلاک قرار دارد. طراح این اثر تاریخی، نقشه بنا را با معماری ساده و متشکل از گنبد خانهای و یک ورودی طرحریزی کرده است. ساختمان اصلی نیز بهشکل هندسی هشت ضلعی است و گنبد ارتفاعی بالغ بر ۶ متر تا سطح زمین دارد. مقبره شاعر معروف درون زیرزمین (سردابه) قرار گرفته است و روی آن را با ضریحی چوبی پوشانده بودند که در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده است. در قسمت غربی ساختمان بقعه، اطاق کوچکی متصل است که به نظر میرسد، قدمت آن به دوران حکومت هخامنشی باز میگردد و بهعنوان اثر ملی به ثبت رسیده است.
بیشتر مردم بقعه باباطاهر خرم آباد را با باباطاهر عریان همدان اشتباه میگیرند. در لرستان افرادی که اهل حق هستند، «بابا» لقب میگیرند و احتمالا این بقعه به یکی از این افراد تعلق دارد. قدمت ساختمان بقعه به دوران صفوی باز میگردد.
مسجد جامع خرم آباد
عکس از خبرگزاری شبستان (عکاس: کامین ملکی)یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در شهرستان خرم آباد، بنایی است تاریخی و مذهبی، متعلق به اواخر قرن ۱۰ هجری قمری که به مسجد جامع این شهر شهرت یافته است. این میراث ایرانی در سال ۹۷۰ هجری قمری و به فرمان شاه پرور سلطان، دختر اغوربیک که از اتابکان لرستان بود، احداث شد. بازسازیها و مرمتهای متعددی در ادوار مختلف روی این بنا صورت گرفته تا بهشکل امروزی، متشکل از ایوانی در بخش شرقی، طاقها، گنبد و شبستان ستوندار درآمده است. سه سنگنبشته در این مسجد وجود دارد که دربرگیرنده دستورات دوران حکومت صفویان است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟