جایی که لحظات عمر خود را ثبت می کنید و خاطره می سازید جدول
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
جایی که لحظات عمر خود را ثبت می کنید و خاطره می سازید جدول را از این سایت دریافت کنید.
مه بانگ
معنی مه بانگ - معانی، لغت نامه دهخدا، فرهنگ اسم ها، فرهنگ معین و عمید، مترادف و متضاد و ... در فرهنگ لغت آبادیس - برای مشاهده کلیک کنید
مه بانگ
بستن تبلیغات
دانشنامه عمومی
نظریه مِه بانگ یا بیگ بنگ (به انگلیسی: Big Bang Theory) مدل کیهان شناسی پذیرفته شده جهان، از کهن ترین دوران شناخته شده و تکامل آن در مقیاس بزرگ است.این نظریه بیان می کند که گیتی از یک وضعیت بسیار چگال (متراکم) نخستین آغاز شده و در گذر زمان انبساط یافته استاین نظریه طیف گسترده ای از پدیده های مشاهده شده را به خوبی توضیح می دهد. از جمله این پدیده ها می توان به فراوانی عناصر سبک اولیه، تابش زمینه کیهانی، ساختار بزرگ مقیاس و قانون هابل اشاره نمود.اگر در زمان به عقب برگردیم، به نقطه ای در گذشته می رسیم که در آن قوانین فیزیکی شناخته شده کارایی خود را از دست می دهند و نقطه تکینگی نام دارد. این نقطه، نقطه پیدایش گیتی است و بر اساس اندازه گیری های جدید، این لحظه تقریباً ۱۳٫۸ میلیارد سال پیش رخ داده است و از این رو سن گیتی ۱۳٫۸ میلیارد سال تخمین زده می شود.پس از انبساط اولیه گیتی به اندازه کافی سرد شد که امکان پیدایش ذرات زیراتمی و بعدها اتمهای ساده، پدید آید. به هم پیوستن ابرهای غول پیکر از عناصر اولیه بر اثر نیروی گرانش، باعث پیدایش ستارگان و کهکشانها شد.
v: سرعت عقب نشینی کهکشان یا هر جسم دیگر
D: طول همراه(Comoving) تا جسم مورد نظر
H۰: ثابت هابل است که بنا بر اندازه گیری های دبلیومپ مقداری برابر با ۷۰٫۴ +۱٫۳−۱٫۴ کیلومتر/ثانیه/مگا پارسک دارد.
از زمانی که ژرژ لومتر، کشیش و اخترشناس بلژیکی، برای نخستین بار در سال ۱۹۲۷ متوجه شد که انبساط جهان را می توان در زمان رو به عقب دنبال نمود تا به نقطه اولیه رسید، تاکنون دانشمندان متعددی بر پایه ایده انبساط جهان نظریه پردازی کرده اند. اگرچه در ابتدا جامعه علمی به دو دسته طرفداران نظریه مه بانگ و نظریه حالت پایدار تقسیم می شد، اما شواهد تجربی کشف شده در گذر زمان، درستی نظریه مه بانگ را تأیید می کنند.در سال ۱۹۲۹، ادوین هابل با بررسی پدیده انتقال به سرخ در کهکشان ها به این نتیجه دست یافت که کهکشان ها در حال دور شدن از یکدیگر هستند. این کشف مهمی بود که با فرضیه جهان در حال انبساط سازگار بود. در سال ۱۹۶۴ تابش زمینه کیهانی کشف شد، که مدرکی کلیدی در تأیید مدل مه بانگ محسوب می شد، زیرا این نظریه وجود تابش پس زمینه در سراسر جهان را پیش از کشف آن پیش بینی کرده بود. به تازگی، بررسی انتقال به سرخ در ابرنواخترها نشان داد که سرعت انبساط گیتی نیز در حال افزایش است. دلیل افرایش سرعت انبساط گیتی، وجود انرژی تاریک است.با استفاده از قوانین فیزیکی شناخته شده می توان جزئیات ویژگی های جهان را در گذشته تا حالت نخستین چگالی و دمای بسیار بالا محاسبه نمود.مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین (CFA) می گوید: سناریوی مه بانگ دربارهٔ منشأ جهان هستی کاملاً ساکت است.
ادوین هابل، اخترشناس آمریکایی مشاهده نمود که میان فاصله ما تا کهکشان های دوردست و میزان انتقال به سرخ آن ها رابطه محکمی وجود دارد. این مشاهده این گونه تفسیر شد که تمام کهکشان ها در حال دور شدن از ما هستند و سرعت دورشدن آن ها با فاصله شان از ما متناسب است: بدون توجه به جهتشان، هر چه دورتر باشند، سرعت دور شدنشان نیز بیشتر است.اما اگر اصل کوپرنیکی(زمین در مرکز گیتی نیست) را بپذیریم، تنها توضیح ممکن این است که تمام نواحی قابل مشاهده فضا در حال دور شدن از تمام نواحی دیگر هستند. پس امروزه می دانیم که فاصله میان کهکشان ها همواره در حال افزایش بوده است، و این یعنی در گذشته آن ها به هم نزدیک تر بوده اند. انبساط دائمی گیتی بدین معنی است که گیتی در گذشته فشرده تر و داغ تر بوده است.
شتاب دهنده های بزرگ ذرات می توانند شرایطی که در زمان بسیار اندکی پس از پیدایش گیتی بر آن حاکم بوده اند را شبیه سازی کنند و با استفاده از آن ها می توان جزئیات مدل مه بانگ را تأیید یا اصلاح نمود. هرچند که این شتاب دهنده ها قادر به شبیه سازی شرایط گیتی در ابتدایی ترین لحظات پس از مه بانگ نیستند و این نخستین لحظه های پیدایش گیتی هنوز به خوبی درک نشده و پژوهش و گمانه زنی در این زمینه همچنان در جریان است.
wiki: مه بانگ
گزارش تخلف یا اشتباه در معنیبستن تبلیغات
دانشنامه آزاد فارسی
مِهْبانگ (Big Bang) مِهْبانگ
(یا: انفجار بزرگ) در اخترشناسی، رویداد «انفجاری» فرضی است که مبدأ عالم را به گونه ای که ما می شناسیم نشان می دهد. در زمان وقوعِ مهبانگ، کل عالم در حالتی داغ و اَبَرچگال فشرده شده بود. انفجارِ مِهبانگ این مادۀ فشرده را بیرون ریخت و عالمِ در حالِ انبساط را پدید آورد. (← انتقال_به_سرخ). علت مِهبانگ نامشخص است. مشاهدۀ آهنگ کنونی انبساط عالم حکایت از آن دارد که مِهبانگ۱۳.۷ میلیارد سال پیش اتفاق افتاده است. نظریۀ مهبانگ سرآغازی برای کیهان شناسی نوین است. بنابر صورت اصلاح شدۀ نظریۀ مِهبانگ، که نظریۀ تورّمی نامیده می شود، عالم مدت کوتاهی پس از مِهبانگ یک دورۀ سریع انبساط را از سر گذراند. چنین دوره ای اندازۀ بزرگ و ماهیت یکنواخت کنونی عالم را تبیین می کند. بسیاری از تازه ترین مشاهدات تابش زمینۀ کیهانی نظریۀ تورمی را تأیید می کنند. دانشمندان محاسبه کرده اند که طی ۳۶-۱۰ ثانیه (برابر ۱میلیون میلیون میلیون میلیون میلیون میلیونیم ثانیه) پیش از مِهبانگ، عالم به اندازۀ یک نخود و دمای آن ۱۰میلیارد میلیون میلیون میلیون درجۀ سلسیوس بود، و یک ثانیه پس از مهبانگ، دما حدود ۱۰میلیارد درجۀ سلسیوس شد. نخستین تصویرهای تفصیلی از عالمِ ۳۰۰هزار سال بعد از مهبانگ را سازمان ملی هوافضای امریکا (ناسا) در آوریل ۲۰۰۰ منتشر کرد. این تصویرها با نگاشت تابش زمینۀ کیهانی به دست آمده اند.
wikijoo: مهبانگ بستن تبلیغات
پیشنهاد کاربران
ترتیب: قدیمیجدیدرای موافقرای مخالف
پرهام١٠:٢٠ - ١٣٩٦/٠٣/٢٩
از دو لغت مه به معنی بزرگ و بانگ به معنی خروش ساخته شده است.
انفجار بزرگ. در انگلیسی بیگ بنگ می گویند.
در ستاره شناسی: انبساط سریع ماده ای که دارای چگالی و دمای بسیار بالا باشد. دیدگاه کنونی دانش کیهان شناسی، درباره ی چگونگی پیدایش جهان هستی. ( فرهنگ فشرده آکسفورد )
خودسازی، بزرگ ترین درس ماه رمضان :: Leader.ir
بزرگترین درس ماه رمضان، خودسازی است و اوّلین و مهم ترین قدمِ خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند. به هم رحم کنید تا خدای متعال به شما رحم کند. کسانی که زرنگی و هوش و امکانات و قدرت و مسؤولیت و توانایی های گوناگون فردی و اجتماعی دارند، از این توانایی ها در راه تعدّی به دیگران استفاده نکنند. خود را بنده خدا بدانیم؛ در مقابل بقیه بندگان خدا، خود را موظّف به همراهی، احسان، نیکی و رعایت انصاف بدانیم؛ آنگاه باران رحمت و فضل خدا بر سر ما خواهد بارید و برکات خود را بر ما نازل خواهد کرد. خطبه های نماز عید فطر 25/آذر/1380
خودسازی، بزرگ ترین درس ماه رمضان
آخرین بروزرسانی: 1401/01/21
بزرگترین درس ماه رمضان، خودسازی است و اوّلین و مهم ترین قدمِ خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند.
به هم رحم کنید تا خدای متعال به شما رحم کند. کسانی که زرنگی و هوش و امکانات و قدرت و مسؤولیت و توانایی های گوناگون فردی و اجتماعی دارند، از این توانایی ها در راه تعدّی به دیگران استفاده نکنند.
خود را بنده خدا بدانیم؛ در مقابل بقیه بندگان خدا، خود را موظّف به همراهی، احسان، نیکی و رعایت انصاف بدانیم؛ آنگاه باران رحمت و فضل خدا بر سر ما خواهد بارید و برکات خود را بر ما نازل خواهد کرد.
خطبه های نماز عید فطر 25/آذر/1380
1398 / 02 / 17دعای رهبر معظم انقلاب
* دعای رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان
پروردگارا! ما را قدردان اسلام و قرآن، قرار بده.
پروردگارا! مروّجان اسلام و حامیان اسلام و قرآن در هر نقطه ای از نقاط عالم که هستند، آنها را پیروز و موفّق بدار.
پروردگارا! روح مطهّر بنیانگذار این نظام و این دستگاه را با ارواح مطهّره ی انبیاء و اولیاء محشور بفرما.
پروردگارا! این ملّت را که سخت ترین امتحان ها را در راه تو و برای حفظ دین تو داده اند همواره مؤید و منصور بدار.
فضل و رحمت خودت را بر این مردم نازل کن.
دشمنان آنها را سرکوب و منکوب بگردان.
پروردگارا! مشکلات آنها را یکی پس از دیگری حل بفرما.
پروردگارا! به محمد و آل محمد (ص) دل های ما را با یکدیگر متّصل تر و وابسته تر بگردان.
پروردگارا! به حق محمد و آل محمد (ص) دست ها و سرانگشت های دشمن را از میان ما قطع کن.
پروردگارا! ما را در راه خودت ثابت قدم بدار.
قلب مقدّس ولی عصر ارواحنافداه را از ما راضی و خشنود بگردان.
* دعای رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان
پروردگارا! به محمد و آل محمد (ص) ما را قدردان این ماه قرار بده.
پروردگارا! به محمد و آل محمد (ص) مار را به اعمالی که در این ماه برای مومنان قرار داده ای موفق بگردان.
پروردگارا! به محمد و آل محمد (ص) تو را سوگند می دهیم رضای خودت را شامل حال ما در این ماه بگردان.
مغفرت و عفو خودت را شامل حال ما بگردان.
پروردگارا! ما را به ولی ات، امام زمان ارواحنافداه با اعمال مان در این ماه نزدیک بگردان.
قلب مقدّس آن بزرگوار را از ما راضی کن.
پروردگارا! اسلام و مسلمین را سربلند کن.
همه ی امور مسلمانان را اصلاح بفرما.
شرّ دشمنان و کفار را از سر بلاد اسلامی و ملت های اسلامی کوتاه بگردان.
جمهوری اسلامی را تا ظهور ولی عصر ارواحنافداه پایدار و مبارک بگردان.
برکات خودت را بر مردم نازل کن.
1397 / 03 / 24عید سعید فطر
* عید فطر؛ عید حقیقی بهره مندی از رحمت و مغفرت الهی
گذراندن ماه رمضان با عبادت، با روزهداری، با توسل و ذکر و خشوع و ورود در روز عید فطر، برای مؤمن یک عید به معنای حقیقی است. این عید از جنس جشنهای مادی دنیوی نیست؛ این عیدِ رحمت خداست؛ این عیدِ مغفرت الهی است؛ این عیدِ شکر و سپاس مردمی است که موفق شدهاند ماه رمضان را با عبادت حق و با ورود در ضیافت پُرشکوه الهی به سلامت و عافیت بگذرانند و در ماه رمضان در حد وسع و توان و امکان خود، از ذکر و دعا و توسل و خشوع و روزه و نماز بهره ببرند.
این عیدِ مسلمانانی است که پایان یک دورهی عبادت و ریاضت را با امید مغفرت و پاداش الهی به روز فطر رساندهاند.
در روایتی است از سُوید بن غَفَله - که از دوستان امیرالمؤمنین است و دربارهی او اینطور گفتهاند که «من کان من اولیاء امیرالمؤمنین»؛ از نزدیکان امیرالمؤمنین بوده است - که میگوید روز عید فطر در خانهی امیرالمؤمنین بر او وارد شدم. «فاذا عنده فاثور ای خوان»؛ در مقابل او سفرهیی گسترده شده بود و حضرت مشغول غذا خوردن بودند. «و صحفة فیها خطیفة و ملبنة»؛ غذای بسیار متواضعانهیی در مقابل حضرت گذاشته شده بود. «خطیفة» غذایی است که در حداقل امکان برای کسی تهیه میشود؛ مثلاً مقداری شیر و مقداری آرد مخلوط میکردند؛ غذای کاملاً فقیرانه. «فقلت یا امیرالمؤمنین یوم عید و خطیفة؟»؛ عرض کردم یا امیرالمؤمنین! شما روز عید چنین غذای کماهمیت و کمارزشی میخورید؟ معمول این است که در روزهای عید، مردم بهترین غذاهای خود را میخورند؛ شما به این غذا اکتفا کردید؟ «فقال: انّما هذا عید من غفر له»؛ فرمود امروز، روز عید است؛ اما برای کسانی که مورد مغفرت الهی قرار گرفته باشند. یعنی عید بودنِ امروز به خوردن غذاهای رنگین و دلخوش کردن به شادیهای کودکانه نیست؛ این عید واقعی است برای کسانی که بتوانند و توانسته باشند مغفرت الهی را برای خودشان تحصیل کنند. در یک جملهی دیگر امیرالمؤمنین فرمود: «انّما هو عید لمن قبل اللَّه صیامه و شکر قیامه»؛ عید فطر، عید است برای کسی که خدا روزهی او را مورد قبول قرار دهد و نماز و عبادت او را مورد شکر و سپاس خود قرار دهد. «و کلّ یوم لا یعصی اللَّه فیه فهو یوم عید»؛ آن روزی که من و شما این توفیق را پیدا کنیم که هیچ معصیتی از ما سر نزند، روز عید و شادمانی است.
البته گفته شده است در عید فطر به یکدیگر تحیت بگویید؛ لباسهای تازهی خود را بپوشید؛ آن روز را روز عید و شادمانی بدانید؛ اما جوهر این عید عبارت است از توجه به معنویت و طلب مغفرت و درخواست رحمت پروردگار.
برادران عزیز! خواهران عزیز! شما روزهداران مؤمن در سرتاسر ماه رمضان با روزهی خود - برای کسانی که روزه بر آنها واجب بوده است - با عبادت خود، با دعای خود، با توسل خود، با احیای خود، با تلاوت قرآنی که کردید، با ذکر و خشوعی که به خرج دادید، این فرصت را برای خود به وجود آوردید که دلهای خود را به خدای متعال نزدیک کنید؛ این فرصت را مغتنم بشمارید؛ این دستاورد را بزرگ بدانید و آن را برای خودتان حفظ کنید. ملت ما ملت مؤمنی است؛ دلهای جوانان ما پاکیزه و نورانی است؛ زنان و مردان ما در سرتاسر کشور ارتباط قلبیشان با خدای متعال صادقانه است؛ این فرصت بزرگی است برای ملت ما که بتواند جلب رحمت الهی بکند.
خطبه های نماز عید فطر 13/آبان/1384
* عید فطر؛ روز پاداش نیکوکاران و خسران بدکاران
روز عید فطر، روز بسیار عظیم و حائز اهمیتی است. یک حدیث از امیرالمؤمنین علیهالصّلاة والسّلام درباره این روز برای شما برادران و خواهران عزیز عرض میکنم، تا برای خود من و برای شما انشاءاللَّه مایه موعظه باشد.
نمیدانم
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
آتلیه