این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    خوردن چه غذاهایی به سلول های گیرنده چشایی آسیب میزند

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    خوردن چه غذاهایی به سلول های گیرنده چشایی آسیب میزند را از این سایت دریافت کنید.

    خوردن چه غدایی بخ سلول های گیرنده چشایی آسیب می زند؟؟؟

    پرسش و پاسخ مقطع دبستان پایه پنجم رشته درس علوم تجربی

    خوردن چه غدایی بخ سلول های گیرنده چشایی آسیب می زند؟؟؟

    Fatemeh Balay   29 دی 22:57

    3 پرسش 11 پاسخ 48 امتیاز

    علوم تجربی پنجم دبستان

    گیرنده ی چشایی در کدام قسمت زبان درشت تر هستند

    1 گزارش

    ابوالفظل جهانگیری   15 بهمن 15:35

    0 پرسش 44 پاسخ 369 امتیاز

    غذا های داغ و خیلی سرد

    اگه مفید بود مثبت بزنید

    8 گزارش

    آیدا سعادت   15 بهمن 21:45

    0 پرسش 3 پاسخ 18 امتیاز

    غذاهای داغ و سرد موفق باشید ☆☆☆★☆☆★☆☆★

    3 گزارش

    ابوالفظل جهانگیری   15 بهمن 15:38

    0 پرسش 44 پاسخ 369 امتیاز

    زمانی که مزه به ته زبان برسه ته زبان طعم تلخی رو حس میکند

    اگه مفید بود مثبت بزنید

    3 گزارش

    الناز گودرزی   14 بهمن 14:01

    0 پرسش 1 پاسخ 16 امتیاز

    زمانی که مزه آن به ته زبان برسد

    زیرا ته زبان طعم تلخی را حس میکند

    3 گزارش

    fakhredin kokhazadeh   8 بهمن 12:26

    0 پرسش 1 پاسخ 16 امتیاز

    این سوال مال کاربرگه شما ها میدونید جواابشو؟

    3 گزارش

    LY MAHA   30 دی 9:57

    54 پرسش 1092 پاسخ 6770 امتیاز

    سلام دوست عزیز.. غذا های خیلی داغ و خیلی سرد البته فکر کنم چیز های خیلی تند هم اسیب برسونه...... موفق باشی....

    3 گزارش

    هستی ابراهیمی   29 بهمن 9:50

    0 پرسش 1 پاسخ 11 امتیاز

    آموزگار از علی خواست که سطح زبانش را کاملا با دستمال خشک کند و سپس قطعه ای شکلات در دهان بگذارد سپس از او سوال کرد آیا تعم شکلات را حس کرده تست

    2 گزارش

    سپیده باشام   30 دی 0:01

    0 پرسش 8 پاسخ 7 امتیاز

    سلام غذای داغ و غذای سرد موفق باشید

    اگه مفید بود مثبت بزنید

    2 گزارش

    Fatemeh Balay   29 دی 23:37

    3 پرسش 11 پاسخ 48 امتیاز

    فرزاد هنگام خوردن آجیل بادام تلخی به دهان گذاشت به نظر شما فرزاد چه هنگامی مزه ی تلخی بادام را بیشتر احساس میکند چرا؟؟؟؟؟؟

    1 گزارش

    پویا مصطفوی   16 بهمن 16:07

    0 پرسش 3 پاسخ 3 امتیاز

    گیرنده کشی در کدام قسمت زبان درشت از پرزهای روی زبان

    0 گزارش

    پویا مصطفوی   16 بهمن 16:04

    0 پرسش 3 پاسخ 3 امتیاز

    گیرنده یه چشایی در کدام قسمت زبان درشت ترند

    0 گزارش

    پویا مصطفوی   16 بهمن 16:03

    0 پرسش 3 پاسخ 3 امتیاز

    النا مصطفوی گیرنده یه چشایی در کدام قسمت زبان درشت ترند جواب پرزهای روی زبان

    0 گزارش

    Ronak Sharifi   29 دی 23:10

    0 پرسش 1 پاسخ 1 امتیاز

    غذاهای خیلی داغ و خیلی خیلی سرد

    0 گزارش

    منبع : gama.ir

    بروز مشکلات چشایی با این زمینه ها

    وقتی زبان شما مزه و طعم غذاها را حس نمیکند شما مبتلا به مشکلات چشایی شده اید افراد سالمند بیشتر از دیگرا

    بیماری ها

    بروز مشکلات چشایی با این زمینه ها

    وقتی زبان شما مزه و طعم غذاها را حس نمیکند شما مبتلا به مشکلات چشایی شده اید افراد سالمند بیشتر از دیگران در معرض این مشکل قرار دارند می خواهیم عوالم بیماری زا برای زبان و حس چشایی را بشناسیم

    *آرزوحقیقیان رودسری: زبان دارای 5 نوع گیرنده چشایی یعنی شیرینی، شوری، تلخی، ترشی و طعمی تحت عنوان مزه گوشتی (umami) که شبیه طعم و مزه گوشت است و توسط گلوتامین که از اجزاء مواد غذایی پرپروتئین است، تشخیص داده می‌شود.حس چشایی یکی از 5 حس موجود در بدن است که از ابتدای دوران کودکی به ما می‌‌گوید که چه چیزی قابل خوردن است و یا مناسب خوردن نیست، چه چیزی برای بدن خوب است و چه چیزی بصورت بالقوه برای بدن خطرناک می‌باشد. سطح زبان پوشیده از جوانه‌های چشایی بوده که برای تشخیص مزه، نیازمند ترکیب ماده مورد نظر با بزاق دهان هستند.

    چشایی وابسته به حس مولکولهای خاص در مواد غذایی بوده و شناسایی این مولکول‌ها بر روی زبان، پیامی را به سمت مغز ارسال می‌کند که آن را بررسی نماید. پیام‌های بررسی شده، به فرد قضاوتی را درمورد نوع مواد غذایی می‌دهدکه آیا آن را برای خوردن انتخاب نماید یا خیر.

    بعنوان مثال مزه شیرینی عمدتا با مواد غذایی پرکالری و جذاب ارتباط دارد، درحالی‌که تلخی عموماً خطر سموم را به فرد پیام می‌دهد. اهمیت حس چشایی در این است که این حس به فرد اجازه می‌دهد تا غذایش را طبق میل خود وگاهی طبق نیازهای متابولیک بافت‌ها به مواد مغذی ویژه انتخاب کند. محل گیرنده‌های چشایی سطح زبان، برای هر یک از مزه‌ها اختصاصی است.

    زبان دارای 5 نوع گیرنده چشایی یعنی شیرینی، شوری، تلخی، ترشی و طعمی تحت عنوان مزه گوشتی (umami) که شبیه طعم و مزه گوشت است و توسط گلوتامین که از اجزاء مواد غذایی پرپروتئین است، تشخیص داده می‌شود. لازم به ذکر است که بخشی از عمل تشخیص طعم‌ها، به عهده حس بویایی نیز می‌‌باشد و چشایی و بویایی در کنار هم، شناسایی طعم‌‌ها را تکمیل می‌کنند.

    عوارض ناشی از کاهش حس چشایی

    نتیجه کاهش حس چشایی این است که حساسیت پرزهای چشایی برای احساس نمودن مزه‌‌های مختلف شیرینی، شوری، ترشی و تلخی کم شده و هر کدام از این مزه‌‌ها باید به مقدار بیشتری وجود داشته باشند تا فرد قادر به تشخیص آنها باشد. حتی ممکن است فرد به برخی از طعم‌‌هایی علاقمند شود که در دوره گذشته زندگی خود به آنها علاقه نداشته است.

    طبق تحقیقات انجام شده این احتمال وجود دارد که فرد سالمند در اثر کاهش حس چشایی و عدم علاقه به ظاهر غذا به بی‌اشتهایی مبتلا گردد و خطری که در این موارد سلامتی فرد را تهدید می‌کند، افزودن مقدار بیشتر نمک یا شکر به منظور طعم دهندگی بیشتر آنها به غذاست، یعنی فرد تصور می‌‌کند که غذا دارای مقدار کمی شکر و نمک است. همین امر می‌تواند خطر ابتلا به افراد مسن را به پرفشاری خون، بیماری‌‌های قلبی و دیابت افزایش دهد.

    چاقی یکی دیگر از عوارض ناشی از کاهش حس چشایی است، زیرا به دلیل کاهش حس مزه شیرین، فرد تمایل به مصرف مواد غذایی شیرین‌تر دارد که زمینه را برای چاقی آنها فراهم می‌کند. از دست رفتن بخشی از احساس بویایی و چشایی با افزایش سن منجر به شکل گیری تغییرات متابولیکی در بدن خواهد شد مانند کاهش اسید معده، ترشحات پانکراس و افزایش سطح انسولین پلاسما. بنابراین کاهش این حواس به فرایند متابولیکی آسیب می‌رساند.

    با این وصف توصیه‌‌هایی کلی در جهت حفظ قدرت حس چشایی، جلوگیری از کاهش یافتن آن و بهتر شدن شرایط در موارد کاهش چشایی وجود دارد:

    بهتر است تا حد امکان از کم آب شدن بدن و فضای دهان جلوگیری کنیم. بنابراین توجه به مصرف مقدار کافی آب (8 لیوان) و مایعات در طول روز باید جدی گرفته شود.

    در برخی موارد کاهش حس چشایی به کمبود روی در بدن مربوط می‌شود. در چنین مواردی با انجام تست‌های آزمایشگاهی وضعیت عنصر روی در بدن بررسی شده و در صورت محرز شدن کمبود روی، مکمل درمانی با روی می‌تواند سبب بهبود عارضه کاهش چشایی شود.

    حتما سعی شود از خوردن غذاهای داغ پرهیز گردد. حرارت بالای مواد غذایی می‌تواند به پرزهای چشایی آسیب وارد نموده و از قدرت آنها در تشخیص طعم و مزه بکاهد.

    گاهی مصرف برخی داروها ممکن است موجب کاهش حس چشایی گردد. بنابراین به ویژه در افراد مسن که با تعدد داروهای مصرفی مواجه هستند، لازم است درصورت برخورد با چنین مشکلی، با پزشک خود در این باره مشورت نمایند.

    سیگار کشیدن می‌تواند موجب غلیظ شدن بزاق شده و در توانایی حس چشایی تغییراتی ایجاد کند.

    استفاده از طعم‌دهنده‌‌ها و افزودنی‌هایی که بتواند اثر مثبتی بر طعم غذا داشته باشد، بدون اینکه لازم باشد برای بهبود طعم، به آن شکر یا نمک اضافه نمود، مانند سرکه، آبلیمو، آب نارنج، آب غوره، سیر، پیاز، سبزی‌های خشک معطر و سایر ادویه‌ها.

    بسیاری از گیاهان سالم مانند رُزماری، آویشن، فلفل سیاه و پونه کوهی دارای میزان قابل توجهی آنتی‌اکسیدان و خواص مفید دیگر هستند که جایگزین‌هایی مناسب برای نمک به حساب می‌آیند.

    بهبود رنگ و ظاهر غذاها می‌تواند با ایجاد حس بهتر نسبت به غذای مصرفی، فرد را از مصرف نمک و شکر بیشتر منصرف نماید.

    سالمندانی که با کاهش حس چشایی مواجه هستند، از آوردن نمکدان بر سفره غذا خودداری نمایند.

    بکار بردن مقداری پنیر، تکه‌های گوشت، کره، روغن زیتون، خشکبار بوداده یا انواع سبزیجات، در صورتی‌که ممانعتی برای وضعیت سلامت و بیماری فرد نداشته باشد.

    تا حدامکان غذاها به تفکیک استفاده شود تا فرد بتواند درک بهتری از طعم و مزه غذاها داشته باشد.

    لازم است سالمندان به سلامت غذاهای کنسروی توجه بیشتری داشته باشند زیرا در این دوره بدلیل کاهش حس چشایی، فرد دیرتر از زمان معمول متوجه فساد غذا می‌شود. درست است که افزایش سن ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد، ولی این امر دلیل بر عدم ادامه زندگیِ با کیفیت نخواهد بود. اگر فردی با کاهش حس چشایی مواجه شود، با رعایت نمودن توصیه‌‌ها، کیفیت تغذیه خود را بهبود داده و بدین صورت به ادامه زندگی سالم و طول عمر مفید خود کمک می‌‌نماید.

    *دانشجوی دکترای تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    ضعیف بد متوسط خوب عالی

    استفاده از انسولین انواع مو پرزهای چشایی جلوگیری از کاهش یافتن چشایی قدرت حس چشایی کاهش چشایی کاهش حس چشایی کمبود کالری موارد کاهش حس چشایی

    منبع : www.hidoctor.ir

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟

    از مصرف غذاهای تند و بسیار داغ هم باید بپرهیزیم، زیرا جوانه های چشایی روی زبان، پس از برخورد با این نوع غذاها از بین می روند و تا زمانی که دوباره ایجاد شوند، نمی توانیم طعم و مزه برخی غذاها را تشخیص دهیم.

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه چهارم

    از مصرف غذاهای تند و بسیار داغ هم باید بپرهیزیم، زیرا جوانه های چشایی روی زبان، پس از برخورد با این نوع غذاها از بین می روند و تا زمانی که دوباره ایجاد شوند، نمی توانیم طعم و مزه برخی غذاها را تشخیص دهیم.

    عکس نویسنده

    نویسنده : الناز فطیرخورانی

    بازدید : 3594

    زمان تقریبی مطالعه : 5 دقیقه

    تاریخ : شنبه 1394/10/26

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه چهارم

    اهداف جلسه:

    آشنایی با مراقبت از حس چشایی خود

    آشنایی با توصیه های مهم درباره مراقبت از حس چشایی

    آشنایی با تاریخچه شناخت انواع مزه ها

    وسایل مورد نیاز:

    کامپیوتر مجهز به اینترنت

    مقدمه

    در جلسه قبل آموختیم مصرف نوشیدنی سرد با کاهش دادن حساسیت پرزهای چشایی، قدرت این حس را به ویژه در تشخیص طعم شیرینی کاهش می دهد. مصرف منظم آب یا نوشیدنی های سرد، حساسیت به طعم شیرینی را کاهش می دهد، در نتیجه فرد تمایل بیشتری به مصرف غذاهای شیرین پیدا می کند که این امر به بروز بیماری دیابت و چاقی مفرط منجر می شود.

    از مصرف غذاهای تند و بسیار داغ هم باید بپرهیزیم، زیرا جوانه های چشایی روی زبان، پس از برخورد با این نوع غذاها از بین می روند و تا زمانی که دوباره ایجاد شوند، نمی توانیم طعم و مزه برخی غذاها را تشخیص دهیم. در این جلسه می آموزیم چگونه از حس چشایی خود مراقبت کنیم و به بررسی تاریخچه شناخت انواع مزه ها بپردازیم.

    4 -1 چگونه از حس چشایی خود مراقبت کنیم؟

    اگر میخواهید از حس چشایی خود مراقبت کنید از مصرف غذاها و نوشیدنی های داغ خود داری کنید، زیرا مصرف موادغذایی داغ، به جوانه های چشایی موجود در روی زبان آسیب می رساند و در درک طعم غذاها مشکل ایجاد می کند .بلافاصله بعد از تمرینات ورزشی غذا میل کنید، زیرا پس از ورزش کردن حس بویایی افزایش پیدا می کند و به تبع آن، حس چشایی نیز زیاد می شود.

    حداقل 8 لیوان آب در طول شبانه روز بنوشید. اگر از کم آبی بدن و یا خشکی دهان رنج می برید، حس بویایی و چشایی نیز تحت تاثیر کم آبی قرار می گیرند. وجود آب کافی در بدن کمک می کند تا از طعم و بوی غذاها لذت ببرید. این را بدانید که کم آبی موجب کاهش حس چشایی خواهد شد.

    دخانیات مصرف نکنید. افرادی که به طور مداوم سیگار می کشند، از کاهش حس چشایی خود شکایت دارند. همچنین حس بویایی سیگاری ها، به مراتب پایین تر از بقیه افرادی است که سیگار نمی کشند .

    هنگامی که گرسنه می شوید، حس بویایی و چشایی شما بسیار بالاست و به محض اینکه بوی غذا در فضا بپیچد، حس بویایی سریعاً تحریک شده و حس چشایی نیز به تبع آن تحریک می شود. پس می توانید هنگامی که گرسنه هستید، از طعم و بوی غذا لذت کافی را ببرید .

    با پزشک مشورت کنید. ممکن است برخی افراد به دلایل ژنتیکی و یا مشکلات پزشکی، همواره از پایین بودن حس چشایی و بویایی خود شکایت داشته باشند. آلرژی ها و مصرف برخی داروها و برخی شیوه های زندگی ممکن است بر کاهش حس بویایی و چشایی تأثیر بگذارد.

    از پزشک در مورد عوارض کمبود روی در بدن سئوال کنید. بسیاری از مواقع، کمبود روی سبب کاهش احساس مزه و طعم غذاها در بسیاری از افراد می شود. اگر پزشک تشخیص داد کاهش حس چشایی در شما به علت کمبود روی است، می توانید از رژیم غذایی سرشار از روی استفاده کنید تا از طعم و بوی غذا لذت ببرید .

    4 -2 توصیه های مهم درباره مراقبت از حس چشایی

    از مصرف غذاهای تند و بسیار داغ بپرهیزید، زیرا جوانه های چشایی روی زبان پس از برخورد با این نوع غذاها از بین می روند و تا زمانی که دوباره ایجاد شوند، شما نمی توانید طعم و مزه برخی غذاها را تشخیص دهید .

    انسان با استفاده از غده های چشایی روی زبان خود، قادر به چشیدن مزه غذاهای مختلف است. زبان پوشیده از برآمدگی های بسیار ریزی است که در اطراف خود غده های چشایی را جای داده اند. در قسمت پشت و جلو و اطراف زبان تودهای از این غده به چشم می خورد. رگ های عصبی که از غده های چشایی به سوی مغز امتداد یافته اند، ترشی، شیرینی، تلخی و شوری غذا را به اطلاع می رسانند .

    4- 3 تاریخچه شناخت انواع مزه ها

    در غرب حدود 350 سال قبل از میلاد ارسطو دو طعم شیرین و تلخ به عنوان پایه ترین طعم ها

    معرفی کرد. در هندوستان در علم شفا طعم های اصلی عبارتند از تلخ، تند، شور، ترش و شیرین. چندی پیش طعم "خوشمزه" نیز به عنوان طعم پنجم روی زبان معرفی شد، اما اخیراً دانشمندان دریافته اند که چربی یک طعم محسوب می شود و با زبان قابل تشخیص است. تیمی از دانشمندان آمریکایی موفق به شناسایی یک گیرنده شیمیایی روی جوانه های چشایی شده اند که مولکول های چربی را شناسایی می کند و دریافتند میزان حساسیت آنها در افراد مختلف متفاوت است.

    تکلیف1: تاکنون برایتان اتفاق افتاده است که پرزهای چشایی تان را بر اثر نوشیدن مایعات داغ یا مواد بسیار ترش از دست بدهید؟ در این مدت چه تفاوتی در دریافت مزه مواد غذایی داشتید؟ در این باره تحقیق کنید و نتایج را برای ما ارسال نمایید.تکلیف2: درباره راهکارهای مراقبت از حس چشایی تحقیق کنید و موارد مهم آن را به صورت لیست تهیه نمایید. فعالیت خود را بصورت گزارشی کامل برای ما ارسال نمایید.محل بازدید/ اردو/ خرید: ______منابع مطالعه: برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه مراقبت از حس چشایی، مقاله حس چشایی در سایت زیر را مطالعه نمایید.

    http://tnews.ir/news/38FB14165842.html

    شما عزیزان می توانید برای انجام این پروژه به طرح درس های ذیل مراجعه فرمایید:

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه اول

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه دوم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه سوم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه چهارم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه پنجم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه ششم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه هفتم

    دمای نوشیدنی ها چه اثری بر حس چشایی دارد؟ - جلسه هشتم

    بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

    تهیه: الهام گارسچی- تنظیم: نیلوفر یاقوتی

    منبع : article.tebyan.net

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 8 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید