روستایی که مردمش دم دارند
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
روستایی که مردمش دم دارند را از این سایت دریافت کنید.
اولین فیلم از اهالی روستای ایستا/ روستایی که ورود به آن ممنوع است
به تازگی فیلمی از اهالی روستای مرموز ایستا در طالقان واقع در استان البرز منتشر شده است.
۰۷:۰۱ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ ۷۰۶۰۷۵۱ نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF
اولین فیلم از اهالی روستای ایستا/ روستایی که ورود به آن ممنوع است
به تازگی فیلمی از اهالی روستای مرموز ایستا در طالقان واقع در استان البرز منتشر شده است.
به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، روستای ایستا در طالقان یکی از رمزآلودترین مکانهای جهان است که در استان البرز قرار دارد. در این روستا سبکی از زندگی قاجاریه و به دور از مدرنیته را میتوان مشاهده کرد.
جالب است بدانید که در روستای ایستا، گرانترین اسبها هم پرورش داده میشوند. درباره این روستا روایتهای زیادی وجود دارد که نمونه آنها همین پرورش اسبهای میلیاردی و سبک زندگی به روش دوره قاجاریه است.
ساکنان ایستا در اصل ترک زبان و از مقلدین آیتالله میرزا صادق مجتهد تبریزی هستند که هشتاد سال پیش از دنیا رفته است. میرزا صادق مجتهد تبریزی (متوفی ۱۳۱۱خورشیدی) از جمله فقیهانی بود که تاکید فراوانی به صورت نظری و عملی بر روش «طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاوردهایش» داشت و تا پایان عمر به عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا میداد. اهالی روستا را هم به دلیل داشتن این عقاید اهل توقف مینامند.
اهالی ایستا معتقدند در زمان غیبت امام زمان(ع) باید در مسائل فقهی توقف کرد. مثلاً ماشین سوار نمیشوند یا شناسنامه نمیگیرند. بر همین اساس از آب، برق، تلفن و گاز هم استفاده نمیکنند.
ورود زنان به روستای ایستا ممنوع است و تا به حال هیچ کس زنان و دختران آنان را ندیده است.
بیشتر بخوانید: عجیبترین روستاهای ایران/ از سرزمین نابینایان و دوقلوها تا سکونتگاه مردم اروپایی در دل کشور! + تصاویر
Video Player is loading.
Current Time 0:00 / Duration 0:00 Loaded: 0% 0:00 Progress: 0% Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x Chapters
descriptions off, selected
subtitles settings, opens subtitles settings dialog
subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Background Window Font Size Text Edge Style Font Family
End of dialog window.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام/
عجیبترین روستای کشور + فیلم
باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت
برچسب ها:
دانلود فیلم ، پربازدیدها
اخبار مرتبط
مردمانی که فقط میخواهند از تکنولوژی دور باشند
روستایی مرموز در ایران که هیچ زن و فناوری درون آن به چشم نمیخورد!
گشت و گذاری کوتاه در جالب ترین شهر و روستاهای ایران +تصاویر
روستای که بانوان اجازه ورود ندارند!
بسته پیشنهادی آخر هفته گردشگری/
مرموزترین روستای ایران در نزدیکی تهران + تصاویر
اخبار پیشنهادی
نحوه محاسبه امتیاز تأهل و داشتن فرزند در آزمون استخدامی کتبی
شهروند خبرنگار همدان؛
برداشت آلوی گیلاسی از درختان پربار روستای تکه + فیلم
۸ برنامه اندرویدی خطرناک که باید از تلفن خود حذف کنید
طرز تهیه باگت شکم پر خوشمزه و فوری
نحوه محاسبه امتیاز تأهل و داشتن فرزند در آزمون استخدامی کتبی
شهروند خبرنگار همدان؛
برداشت آلوی گیلاسی از درختان پربار روستای تکه + فیلم
۸ برنامه اندرویدی خطرناک که باید از تلفن خود حذف کنید
طرز تهیه باگت شکم پر خوشمزه و فوری
انواع روابطی که زندگی اعضای خانواده را مسموم میکند
جزئیات قانون جدید صدور چک
سرانجام استخدام فرزندان شاهد به کجا رسید؟
چرا سفر فضایی روی بینایی فضانوردان اثر میگذارد؟
انواع روابطی که زندگی اعضای خانواده را مسموم میکند
جزئیات قانون جدید صدور چک
سرانجام استخدام فرزندان شاهد به کجا رسید؟
روستای مرموزی که جزو نقشه ایران نیست! +عکس
روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان شاید مرموزترین روستای ایران باشد، روستایی در خاک البرز که مردمانش در زمان توقف کرده اند.
مشرق نیوز
شنبه ۱ مرداد ۱۴۰۱ - Jul 23 2022
کد خبر 1134320
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۱
۱۲۳ نظر چاپ جامعه
روستای مرموزی که جزو نقشه ایران نیست! +عکس
روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان شاید مرموزترین روستای ایران باشد، روستایی در خاک البرز که مردمانش در زمان توقف کرده اند.
به گزارش مشرق، اینجا سکوت حکمفرماست و کسی کاری به کار کسی ندارد. در کوچه ها اثری از رد پای تکه آهنهایی که در شهر "خودرو" نامیده می شود نیست. مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می کشند..
نه تنها شبها پای تلویزیون نمینشینند که به شب نشینی هم اعتقادی ندارند. عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و... برای آنان معنا و مفهومی ندارد.
مهمان نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد. همانطور که تاکنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. البته این روزها مراجعات مکرر گردشگران و کنجکاوی زیاد به خاطر چیزهایی که از این مردم شنیده اند آنها را آزار میدهد.
متمول هستند و از طریق فروش زمینهای پدریشان در تبریز و همچنین پرورش و فروش اسب های اصیل عربی روزگار می گذرانند.
شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی آیند. هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمیکنند.
اینجا ایستا است؛ مرموزترین روستای ایران! جایی که هیچگونه امکانات دنیای جدید را نمی پذیرند و بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و ... زندگی می کنند.
۲۰ -۳۰ خانهوارند کسی از اتفاقات داخل قلعهشان خبر ندارد. شیعهی دوازده امامیاند. با تفکراتی خاص. عابدند و پرهیزگار. خود میکارند و خود میخورند. با دیگران هم کاری ندارند. کسی را به جمع خود راه نمیدهند و با بیرون از قلعه هم ارتباط نگرفتهاند. کسی ندیده عضوی از آنان بیرون بیاید یا در جایی دیگر دیده شود. تفکرات صوفیمآبانه دارند و رهبانیت پیشه کردهاند.
عکس | تصویر هوایی روستای ایستا در طالقانمیرزا صادق مجتهد تبریزی که در سال ۱۳۱۱ فوت کرد، از جمله فقهایی است که تأکید فراوانی به صورت نظری و عملی بر روش «طرد مطلق اندیشه تجدد و دستآوردهایش» داشت و تا پایان عمر به عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا داد. از نظر او حکومت که قانونگذار و مجری قانون است، از آن خدا است و بعد پیامبر او و سپس به امامان شیعه میرسد وحکومت دیگری قبل از ظهور شرعی نیست.
مـیـرزا صـادق از مخالفان سرسخت مشروطیت و پیامدهای آن بود؛ به طوری که در سال ۱۲۹۲ شمسی با برخی از علما به محمدعلی شاه، ششمین پادشاه سلسله قاجاریه، تلگرام فرستاد و لغو مشروطیت را خواست.
عکس | میرزا صادق مجتهد تبریزی فقیهی که رای به حرمت استفاده از ابزار جدید دادبه گفته دکتر حسین عسگری البرز پژوه برجسته کشور خاستگاه اصلی اهل توقف، شهر تبریز است. پس از وفات میرزا صادق، مقلدانش در آن شهر به یکی از شاگردان او به نام سـیـدحسین نجفی طباطبایی (مدفون در قبرستان مارالان تبریز) رجوع کردند.
پس از مرگ او، فرزندش سیدجواد زعامت دینی اهل توقف را عهده دار شد. حدود سیزده خانوار پرجمعیت که همان هسته اولیه اهل توقف طالقان هستند با طرح شبهه در میزان دانش فقهی سیدجواد، ناچار در سال ۱۳۶۶ شمسی با هـدف جلوگیری از ایجاد تنش، به منطقه ای در شهرستان تنکابن مهاجرت کردند. آنها سه سال بعد به علت عدم تحمل دشواری های پیش آمده محیطی در روند تولید گندم، تنکابن را به مقصد طالقان ترک کردند. آنها وجود احادیث منزلت طالقان در آخر الزمان، گرایش مذهبی اهالی، آرامش و محیط زیست سـالم و طـبـیـعـی و عدم انجام پدیده اصلاحات ارضی در آبادی های طالقان را عمده ترین دلایل انتخاب این منطقه برای سکونت قوم برمی شمارند.
میرزا صادق مجتهد تبریزی که در سال ۱۳۱۱ فوت کرد، از جمله فقهایی است کهتأکید فراوانی به صورت نظری و عملی بر روش «طرد مطلق اندیشه تجدد و دستآوردهایش» داشت و تا پایان عمر به عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا دادبه اهالی این روستا «اهل توقف» میگویند که همه این عنوانها به تحقیقات یکی از پژوهشگران بومی در حدود ۲۰ سال پیش باز میگردد. هنوز جایی یا کسی رسماً آنان را فرقه یا صاحبان دین جدید نخوانده، ولی دائماً گفته میشود از مردم فاصله میگیرند و کسی را به روستایشان راه نمیدهند.
از زمانی که خانههای اینجا محل اسکان شد و شبها کورسویی از پنجرههای چوبیاش به بیرون درز کرد، اهالی طالقان عنوان «فانوس آباد» به آن دادند. روستایی که منابع نورش یا فانوس است و یا چراغ گردسوز. همهی قلعه مسکونی، محوطههای بیرونی آن، زمینهای کشت و زرع و کارگاهها روی هم ۱۵ هکتار زمین است که با فاصله کمی از «طالقان رود» آباد شده. در منابع تحقیقی و آماری تعداد افراد روستا ۲۵۰ نفر ذکر شده که همگی آذری زباناند. بزرگ آنان شخصی است که بیش از ۳۰ سال پیش دیگرانی را نیز ترغیب کرده برای هجرت و سکونت در اینجا. سن وی قریب به ۸۰ سال است.
عکس | در روستای ایستا برای گرمایش و پخت و پز از هیزم استفاده میشودکودکان روستا برای علم آموزی به مدارس طالقان نمیروند بلکه به سبک سنتی و مکتب خانهای با فراگیری دروس همانند و اجبات و محرمات فقهی، خوشنویسی و اصول عقاید با سواد میشوند.
ساعت مچی و دیواری در محل زندگی "اهل توقف" وجود ندارد و سیمان و آهن در معماری خانههای آنان به کار نرفته است و درها همه چوبی هستند و دو زبان ترکی و فارسی سخن میگویند به مرزهای جغرافیایی بین کشورها و شهرها اعتقادی ندارند و جهان در ذهن آنها بدون مرز است. هیچ زنی را به محدوده روستای خود راه نمیدهند و از گفتوگو با زنها غریبه به شدت پرهیز میکنند.
بیماران خود را به روش سنتی درمان میکنند و به پزشک مراجعه نمیکنند مگر در حال اضطرار. هیچ گونه نزاع و جرمی از آنان تاکنون گزارش نشده است.
هرکس نامی برای روستا انتخاب کرده است!حجت الاسلام والمسلمین سیدفضل الله حسینی، امام جمعه طالقان در گفتوگو با فارس میگوید: اهالی این روستا برای خود نامی انتخاب نکردند، دیگران هر کس به زعم خود برای آنان نامی برگزیدند. برخی به گمان اینکه این افراد منتظران واقعی امام زمان(عج) در عصر غیبت هستند، نامشان را «منتظران» گذاشتند و برخی نیز به آنان «پشمینه پوشان» می گویند، به خاطر کناره گیری آنها از ابزار و امکانات روز. برخی نیز به خاطر ترک زبان بودن اهالی روستا، آنجا را «ترک آباد» می گویند. برخی نیز نام «ایستا» را برای روستا انتخاب کردند به جهت آن که این افراد در عصر غیبت اعتقاد به «توقف» دارند به خصوص توقف در سبک زندگی قرن چهاردهم میلادی و عدم استفاده از تکنولوژی.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟