سوالات درس 6 تاریخ دهم
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
سوالات درس 6 تاریخ دهم را از این سایت دریافت کنید.
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی+پاسخ پرسش های نمونه
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی با جواب درس تمدن یونان و روم جزوه پرسش و پاسخ درس ششم تاریخ پایه دهم رشته انسانی + جواب پرسش های نمونه درس 6 تاریخ دهم
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی+پاسخ پرسش های نمونه
افزودن به لیست علاقهمندی ها
haladars آبان 22, 1400 دقیقه مطالعه
در این نوشته با سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی همراه شما دهمی های انسانی هستیم در ادامه می توانید جزوه پرسش و پاسخ درس ششم تاریخ پایه دهم رشته انسانی را به همراه جواب پرسش های نمونه این درس را مشاهده کنید.
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم
درس ششم (یونان و روم)1- تمدن یونان در چه موقعیت جغرافیایی بوجود آمد؟یکی از کانون های مهم تمدنی قاره اروپا، در سرزمین های جنوب شبه جزیره بالکان و جزیره های مجاور آن در دریاهای مدیترانه و اژه که یونان نامیده می شود بوجود آمد.
٢- وضعیت جغرافیایی یونان چه تأثیری در زندگی مردم آنجا داشته است؟بخش وسیعی از یونان را کوههای صخره ای فرا گرفته است که در میان آنها فقط دشت های حاصلخیز کوچکی به چشم می خورد. در عوض موقعیت شبه جزیره ای این کشور و برخورداری از سواحل طولانی با خلیج ها و بریدگی های مناسب برای ایجاد لنگرگاهها، شرایط مناسبی را برای کشتیرانی و دریانوردی فراهم کرده است.
٣- شکل گیری دولت- شهرهای یونانی از چه زمانی آغاز شد؟حدود چهار هزار سال پیش، گروههایی از اقوام هند و اروپایی از سمت شمال به یونان مهاجرت کردند و دولت شهرهای یونانی را پی ریزی کردند.
۴- کدام منابع در مورد دوران اولیه سکونت مهاجران هند و اروپایی در یونان، به ما اطلاعات می دهد؟
حفاری های باستان شناسان و دو منظومه حماسی یعنی ایلیاد و اودیسه سروده هومر شاعر مشهور قرن هشتم ق.م
۵- چه موانعی بر سر راه اتحاد سیاسی و اجتماعی یونان در دوره باستان وجود داشت؟وجود جزیره های پراکنده و دیگر عوامل طبیعی که سرزمین یونان را از هم جدا می کند، مانع مهمی بر سر راه اتحاد سیاسی و اجتماعی آن کشور در دوره باستان بود.
۶- رابطه دولت-شهرهای یونانی با هم چگونه بود؟آنها غالبا با یکدیگر در حال رقابت و جنگ بودند.
۷- مهم ترین دولت شهرهای یونانی را نام ببرید؟آتن و اسپارت
۸- ویژگی های دو دولت شهر مهم یونان (آن و اسپارت ) را بنویسید؟آتن مرکز فعالیت های فلسفی، علمی و هنری و نیز زادگاه مردم سالاری(دمکراسی) بشمار میرفت. اما اسپارت جامعه ای نظامی گرا و جنگاور بود که به امور فرهنگی و هنری چندان علاقه ای نداشت.
9-تمدن بیرت چگونه کشف شد و چرا به آن تمدن مینوسی می گویند؟در پی کاوشهای باستان شناختی در اوایل قرن بیستم، آثار تمدنی کهن در جزیره کرت واقع در جنوب یونان کشف گردید. این تمدن بواسطه مینوس شاه افسانه ای آن جزیره، تمدن مینوسی نامیده شد.
۱۰- ویژگی های تمدن مینوسیان را بیان کنید؟مینوسیان قرنها پیش از مهاجرت اقوام هند و اروپایی به یونان، شهرهای خود را پایه گذاری کرده بودند. آنان قومی دریانورد بودند و با مصر و دیگر مناطق همجوار خود روابط بازرگانی داشتند. بقایای کاخ شاهی مینوسیان حکایت از قدرت، رفاه و معماری پیشرفته آنان دارد.
۱۱- فرمانروایان دولت-شهرهای یونانی برای گسترش قلمرو خود چه اقداماتی انجام می دادند؟آنها همواره می کوشیدند نفوذ و سلطه سیاسی- اقتصادی و فرهنگی خود را تا آن سوی مرزهای این کشور گسترش دهند. اسیای صغیر( ترکیه امروزی) از جمله مناطقی بود که دولت – شهرهای یونانی به منظور گسترش قلمرو و توسعه نفوذ فرهنگی و اقتصادی خود، بدانجا یورش بردند. افسانه جنگ تروا که در کتاب ایلیاد نقل شده، بازگو کننده یکی از آن یورشها است.
۱۲- چه عاملی باعث جنگهای طولانی بین هخامنشیان یا یونانیان شد؟رقابت دولت – شهرهای یونانی با حکومت هخامنشیان برای تسلط بر منطقه آسیای صغیر
۱۳- پس از پایان جنگهای یونان و ایران، دولت شهر آتن چه اقدامی انجام داد؟دولت – شهر آتن به رهبری پریکلس، سیاستمدار آزادیخواه، به سرعت در مسیر پیشرفت و توسعه طلبی سیاسی و نظامی گام برداشت
۱۴- پس از پایان جنگهای ایران و یونان، آتنی ها به رهبری…………………………………………………………….. قدم در راه پیشرفت سیاسی و نظامی گذاشتند.پریکلس
۱۵- سلسله جنگهای میان آتن و اسپارت به جنگهای…………………………………………………………………………….. مشهور است.پلوپونزی
۱۶- حکومت هخامنشی چه دخالتی در جنگهای پلوپونزی می کرد؟بطور پنهانی به اسپارت کمک مالی می کرد
۱۷- جنگهای پلوپونزی سرانجام با پیروزی ……………………………………………. پایان یافت.اسپارت
۱۸- مقدونی ها در چه زمانی و چگونه بر یونان مسلط شدند؟در دورانی که آتن و اسپارت سرگرم رقابت و جنگ بودند، قدرت جدیدی در مرزهای شمالی یونان یعنی مقدونیه در حال ظهور بود. مقدونیان که به زبان یونانی صحبت می کردند، از تمدن و زندگی شهری برخوردار نبودند. آنها به رهبری فیلیپ دوم شاہ مقدونیه، ارتش مقتدری تشکیل دادند و توانستند دولت- شهرهای خسته و متفرق یونان را مطیع کنند.
۱۹- اسکندر مقدونی در حمله به ایران چه اقداماتی انجام داد؟وی پس از آنکه شورش یکی از دولت – شهرهای یونانی را فرو نشاند، با سپاهی آماده به قلمرو هخامنشی هجوم آورد. سپاهیان او در چندین نبرد بر سپاه هخامنشی پیروز شدند و مصر، آسیای صغیر، بین النهرین و ایران را فتح کردند.
۲۰- نتیجه لشکرکشی های اسکندر به شرق را توضیح دهید؟در نتیجه این لشکرکشی ها، ارتباط و تعامل فرهنگی میان تمدن ها و مردمان قلمرو تحت فرمان او بیشتر شد.
۲۱- حکومت مقدونی ها بر یونان تا چه زمانی ادامه یافت؟تا زمانی که این کشور ضمیمه امپراتوری روم شد، ادامه پیدا کرد.
۲۲- فرهنگ و تمدن یونان باستان را توصیف کنید؟یونان باستان بویژه در عصر شکوفایی دموکراسی در آتن (۵۰۰ تا ۳۳۸ ق.م) شاهد دوران درخشانی از رشد فکری، فرهنگی، علمی، هنری و ادبی بود.
۲۳- یونانیان از دستاوردهای کدام تمدن ها برای پیشرفت خود استفاده بردند؟از دستاوردهای تمدنهای مصر، بین النهرین و ایران بهره بسیار بردند.
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی سوالات درس 6 تاریخ دهم با پاسخنامه سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی : در بخش زیر شما میتوانید سوالات متن درس ششم
خانه
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی - درس چی
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی - درس چی سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانی
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم انسانیسوالات درس 6 تاریخ دهم با پاسخنامه
سوالات متن درس ششم تاریخ دهم با جواب
سوال درس ۶ تاریخ دهم انسانی همراه با پاسخ نامه
سوالات درس 6 تاریخ دهم
1- تمدن یونان در چه موقعیت جغرافیایی بوجود آمد؟جواب: یکی از کانون های مهم تمدنی قاره اروپا، در سرزمین های جنوب شبه جزیره بالکان و جزیره های مجاور آن در دریاهای مدیترانه و اژه که یونان نامیده می شود بوجود آمد.٢- وضعیت جغرافیایی یونان چه تأثیری در زندگی مردم آنجا داشته است؟جواب: بخش وسیعی از یونان را کوههای صخره ای فرا گرفته است که در میان آنها فقط دشت های حاصلخیز کوچکی به چشم می خورد. در عوض موقعیت شبه جزیره ای این کشور و برخورداری از سواحل طولانی با خلیج ها و بریدگی های مناسب برای ایجاد لنگرگاهها، شرایط مناسبی را برای کشتیرانی و دریانوردی فراهم کرده است.٣- شکل گیری دولت- شهرهای یونانی از چه زمانی آغاز شد؟جواب: حدود چهار هزار سال پیش، گروههایی از اقوام هند و اروپایی از سمت شمال به یونان مهاجرت کردند و دولت شهرهای یونانی را پی ریزی کردند.۴- کدام منابع در مورد دوران اولیه سکونت مهاجران هند و اروپایی در یونان، به ما اطلاعات می دهد؟جواب: حفاری های باستان شناسان و دو منظومه حماسی یعنی ایلیاد و اودیسه سروده هومر شاعر مشهور قرن هشتم ق.م۵- چه موانعی بر سر راه اتحاد سیاسی و اجتماعی یونان در دوره باستان وجود داشت؟جواب: وجود جزیره های پراکنده و دیگر عوامل طبیعی که سرزمین یونان را از هم جدا می کند، مانع مهمی بر سر راه اتحاد سیاسی و اجتماعی آن کشور در دوره باستان بود.۶- رابطه دولت-شهرهای یونانی با هم چگونه بود؟جواب: آنها غالبا با یکدیگر در حال رقابت و جنگ بودند.۷- مهم ترین دولت شهرهای یونانی را نام ببرید؟جواب: آتن و اسپارت۸- ویژگی های دو دولت شهر مهم یونان (آن و اسپارت ) را بنویسید؟جواب: آتن مرکز فعالیت های فلسفی، علمی و هنری و نیز زادگاه مردم سالاری(دمکراسی) بشمار میرفت. اما اسپارت جامعه ای نظامی گرا و جنگاور بود که به امور فرهنگی و هنری چندان علاقه ای نداشت.9-تمدن بیرت چگونه کشف شد و چرا به آن تمدن مینوسی می گویند؟جواب: در پی کاوشهای باستان شناختی در اوایل قرن بیستم، آثار تمدنی کهن در جزیره کرت واقع در جنوب یونان کشف گردید. این تمدن بواسطه مینوس شاه افسانه ای آن جزیره، تمدن مینوسی نامیده شد.۱۰- ویژگی های تمدن مینوسیان را بیان کنید؟جواب: مینوسیان قرنها پیش از مهاجرت اقوام هند و اروپایی به یونان، شهرهای خود را پایه گذاری کرده بودند. آنان قومی دریانورد بودند و با مصر و دیگر مناطق همجوار خود روابط بازرگانی داشتند. بقایای کاخ شاهی مینوسیان حکایت از قدرت، رفاه و معماری پیشرفته آنان دارد.۱۱- فرمانروایان دولت-شهرهای یونانی برای گسترش قلمرو خود چه اقداماتی انجام می دادند؟جواب: آنها همواره می کوشیدند نفوذ و سلطه سیاسی- اقتصادی و فرهنگی خود را تا آن سوی مرزهای این کشور گسترش دهند. اسیای صغیر( ترکیه امروزی) از جمله مناطقی بود که دولت – شهرهای یونانی به منظور گسترش قلمرو و توسعه نفوذ فرهنگی و اقتصادی خود، بدانجا یورش بردند. افسانه جنگ تروا که در کتاب ایلیاد نقل شده، بازگو کننده یکی از آن یورشها است.۱۲- چه عاملی باعث جنگهای طولانی بین هخامنشیان یا یونانیان شد؟جواب: رقابت دولت – شهرهای یونانی با حکومت هخامنشیان برای تسلط بر منطقه آسیای صغیر۱۳- پس از پایان جنگهای یونان و ایران، دولت شهر آتن چه اقدامی انجام داد؟جواب: دولت – شهر آتن به رهبری پریکلس، سیاستمدار آزادیخواه، به سرعت در مسیر پیشرفت و توسعه طلبی سیاسی و نظامی گام برداشت۱۴- پس از پایان جنگهای ایران و یونان، آتنی ها به رهبری……پریکلس…….. قدم در راه پیشرفت سیاسی و نظامی گذاشتند.
۱۵- سلسله جنگهای میان آتن و اسپارت به جنگهای……پلوپونزی…….. مشهور است.
۱۶- حکومت هخامنشی چه دخالتی در جنگهای پلوپونزی می کرد؟
جواب: بطور پنهانی به اسپارت کمک مالی می کرد۱۷- جنگهای پلوپونزی سرانجام با پیروزی …اسپارت…. پایان یافت.۱۸- مقدونی ها در چه زمانی و چگونه بر یونان مسلط شدند؟جواب: در دورانی که آتن و اسپارت سرگرم رقابت و جنگ بودند، قدرت جدیدی در مرزهای شمالی یونان یعنی مقدونیه در حال ظهور بود. مقدونیان که به زبان یونانی صحبت می کردند، از تمدن و زندگی شهری برخوردار نبودند. آنها به رهبری فیلیپ دوم شاہ مقدونیه، ارتش مقتدری تشکیل دادند و توانستند دولت- شهرهای خسته و متفرق یونان را مطیع کنند.۱۹- اسکندر مقدونی در حمله به ایران چه اقداماتی انجام داد؟جواب: وی پس از آنکه شورش یکی از دولت – شهرهای یونانی را فرو نشاند، با سپاهی آماده به قلمرو هخامنشی هجوم آورد. سپاهیان او در چندین نبرد بر سپاه هخامنشی پیروز شدند و مصر، آسیای صغیر، بین النهرین و ایران را فتح کردند.۲۰- نتیجه لشکرکشی های اسکندر به شرق را توضیح دهید؟جواب: در نتیجه این لشکرکشی ها، ارتباط و تعامل فرهنگی میان تمدن ها و مردمان قلمرو تحت فرمان او بیشتر شد.۲۱- حکومت مقدونی ها بر یونان تا چه زمانی ادامه یافت؟جواب: تا زمانی که این کشور ضمیمه امپراتوری روم شد، ادامه پیدا کرد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟