شهید سید محمد تقی رضوی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شهید سید محمد تقی رضوی را از این سایت دریافت کنید.
شهید سید محمد تقی رضوی
زندگینامه شهید مهندس سید محمد تقی رضوی سردار شهید اسلام نام و نام خانوادگی : سید محمد تقی رضوی محل تولد : شهر مقدس مشهد تاریخ تولد : ۱۳۳۴ تاریخ شهادت :
شهید سید محمد تقی رضوی
زندگینامه شهید مهندس سید محمد تقی رضوی
سردار شهید اسلام
نام و نام خانوادگی : سید محمد تقی رضوی
محل تولد : شهر مقدس مشهد
تاریخ تولد : ۱۳۳۴
تاریخ شهادت : ۳/۳/۱۳۶۶
محل شهادت : منطقه سردشت
آخرین مسئولیت : فرماندهی مهندسی رزمی قرارگاه خاتم الانبیاء
زندگينامه شهيدسردار شهيد اسلام محمد تقي رضوي در سال 1334 در مشهد مقدس بدنيا آمدند. شهيد براي درس و تحصيل وارد انستيتو مشهد شد . محمد تقي پس از فارغ التحصيل شدن از انستيتوي مشهد ، به سربازي اعزام ميگردد. سربازي وي ، با اوجگيري انقلاب مصادف ميشود كه او به روشنگري ديگر سربازان در پادگان ميپردازد .به دنبال فر مان حضرت امام خميني (ره) مبني بر ترك پادگانها توسط سربازان ، او نيز پادگان را ترك كرد . مادرش ميگويد:" تير بارانت ميكنند . " ، با خونسردي همه مسايل را براي مادر توضيح داده و او را آرام می نماید . پس مادر به او می گوید :" پس چند روز بيرون نرو تا شناخته نشوي" ، با لبخند جواب می دهد : " مادر ! من فرار كردهام كه فعاليت كنم و اعلاميههاي امام را پخش كنم . فرار كردهام كه دركنار مردم باشم . نه اينكه در خانه بمانم . "
وي فعالانه وارد مبارزه عليه رژيم ميشود و لحظهاي از فعاليت باز نمي ايستد . هنگام ورود حضرت امام (ره) به كشور ، مشتاقانه رهسپار تهران شده و خود را براي استقبال از معظم له آماده ميكند . عشق و علاقهاش به حضرت امام (ره) به حدي بود كه همواره با ديدن عكس ايشان به وجد ميآمد و نيرو ميگرفت . به دنبال پيام حضرت امام (ره) به عضويت جهاد سازندگي درميآيد .
فعاليتهاي شهيد در دوران دفاع مقدسرضوي با شروع جنگ تحميلي ، به جبهههاي جنگ ميشتابد و نقطه عطفي در زندگي اش آغاز ميگردد. وي از روزهاي نخستين جنگ ، خود را به جبههها ميرساند و با عضويت در ستاد جنگهاي نامنظم شهيد چمران به دفاع از انقلاب و اسلام ميپردازد .وي در طرح كنالكشي اطراف اهواز فعالانه شركت كرد . پس از مدتي به جهاد خراسان ميپيوندد و فعاليتهاي خود را در سنگري ديگر ادامه ميدهد . وي ابتدا به عنوان « مسئول ستاد پشتيباني جنگ جهاد خراسان » مشغول انجام وظيفه ميشود و نقش بسزايي در سازماندهي و گسترش ستاد پشتيباني ايفا ميكند كه با تلاش و پيگيري او ستاد مركزي پشتيباني جنگ و جهاد در جنوب شكل ميگيرد . او با جمع آوري تعدادي لودر و بولدوزر و غلتك ، بناي كار مهندسي – رزمي را ميگذارد و براي اولين تجربه جاده نظامي انديمشك – حميديه را احداث ميكند شهيد رضوي در جبهههاي نبرد ، از خود توانمندي و رشادتهاي بالايي نشان ميدهد و هرگز از تلاش و كوشش باز نميايستد . با ارايه طرحهاي مهندسي بديع و نو ،بارها و بارها در عمليات متعدد ، راهگشاي فرماندهان و رزمندگان اسلام ميشود . مهندس جعفري يكي از همرزمان وي ميگويد :« در عمليات خيبر وقتي با مشكلات پيچيدهاي مواجه شديم ، ايشان راهي منطقه شد و در ارتباط با مسايل مهندسي آنجا ، عيناً منطقه را بررسي كرد و بعد طرحي ارائه نمود كه باعث حفظ و تثبيت جزاير توسط رزمندگان شد.»
رضوي به رغم داشتن مسؤوليت بالا، هر جا كه احساس نياز ميكند ، فوراً وارد عمل ميشود ، از زدن خاكريز با لودر و بولدوزر تا ايجاد جاده و پل به عنوان اولين تجربه درامر مهندسي و رزمي ، در عمليات «طريق القدس»جادهاي ابتكاري از پشت تپههاي «الله اكبر» احداث ميكند كه نيروهاي رزمنده با استفاده از آن جاده ، دشمن را دورزده و با تصرف توپخانه دشمن ، به پيروزي عظيمي دست مي يابند .
شهيد رضوي با پشتكار وابتكار فراواني كه در عملياتهاي گوناگون از خودنشان ميدهد ، توجه مسؤولان و فرماندهان جنگ را جلب مينمايد .
وي پس از ماهها خدمت در مسئوليت فرماندهي مهندسي جهادسازندگي ، به عنوان«مسؤول ستاد كربلا» و «فرماندهي مهندسي جنگ جهادسازندگي » و نيز«معاونت فرماندهي قرارگاه مهندسي رزمي قرارگاه خاتمالانبياء(صلي الله عليه وآله و سلم ) منصوب شده و به هدايت مهندسي – رزمي جنگ ميپردازند .
مناجاتي از شهيدخدايا ! عاشقم ، عاشق ترم كن به ديدارت
خدايا ! خطا كردم ، به بزرگي و عظمتت ببخشم
خدايا! با همه گناهانم ببخش و بيامرزم و شهادت را نصيبم گردان
خدايا ! نميدانم با اين بار گناهان با چه رويي به پيشگاهت برسم با اين همه عشق ديدارت ديگر تحملم را بريده است .
خدايا ! با ديدن ياوران صديقت احساس حسادت ميكنم ، راه مرا در كنار ياورانت قرارده»
خدايا ! در اين شبهاي با عظمت طلوع فجر در كنار رزمندگان اسلام مرا هم با همه رو سياهي به عظمت روح شهدا ببخش و بيامرز.
خدايا ! خانواده شهدا فرزندان شهدا منتظر پيروزي اسلام هستند ، نصرت نهايي را هرچه زودتر عطا فرما .
نحوه شهادتنقطه رهايي شهيد رضوي ، هنگام شناسايي منطقه عملياتي كربلاي 10 ، در كوههاي غرب كشور تعيين شده بود . او را به ديار كروبيان فراخوانده بود ؛ چرا كه در ميان اهل آسمان ، شناخته شده بود تا ميان خاك نشينان.
سكوي عروج بلندترين نقطه زميني بود و محمل عروج گلولهاي كه جز مأموريت وظيفهاي نداشت . مأمور بود و معذور ميان شعله و انوار انفجار ، پايكوبان و دست افشان ساغر مست . چنان شورانگيز به جلوه درآمد كه يادش رفت كه يك پايش را بلندي كوه جا گذاشته است .
اما او ديگر به پاي زميني احتياج نداشت از آن پس ، بايد با شاهپر عشق به پرواز درآمد كه در چشم زدني ، صدرنشين سفره سدرة المنتهي شد . او روز سوم خرداد ماه1366 در عمليات كربلاي ده در سردشت به فيض عظيم شهادت نائل آمد .
وصيت نامه شهيدربنا افرغ علينا صبراً و ثبت اقدامنا و النصرنا علي القوم الكافرين
با سلام و درود به پيشگاه آقا امام زمان (عج) و امام خميني و امت شهيد پرور اسلام . اول از همه ، از خداوند متعال ميخواهم كه گناهان اين بنده نافرمان را عظمت و جلالش ببخشد و بيامرزد ، كه بسيار بار گناهانم بر دوشم سنگيني دارد و تحمل عذاب جهنم را ندارم هرچند كه نسبت به دستوراتش كوتاهي و سهل انگار ي كردهام و از اين بابت كاملاً شرمنده و پشيمانم و به درگاه پررحمت وشفاعتش توبه ميكنم و از همه بندگان پاك و منزه خداوند طلب شفاعت دارم .
منبع مطلب : matinmoradzade.blogfa.com
از آغاز تا پرواز سردار شهيد محمدتقی رضوی
از آغاز تا پرواز سردار شهيد محمدتقی رضوی
سردار شهيد محمدتقی رضوی
از آغاز تا پرواز سردار شهيد محمدتقی رضوی
سهشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۲
زندگی نامه شهدا
از آغاز تا پرواز سردار شهيد محمدتقی رضوی
سید محمدتقی رضوی در سال 1334، در شهر مقدس مشهد و در خانوادهای مذهبی و متدین از سلسلهی جلیلهی سادات دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را گذراند و وارد دبیرستان شد. در کنار تحصیل به ورزش نیز پرداخت و به عنوان عضو رسمی تیم والیبال ابومسلم در مسابقات مختلف شرکت میکرد. در یکی از مسابقات، قرار بود از دست پسر شاه ملعون مدال دریافت کند، که از این کار خودداری نمود. پس از اخذ دیپلم وارد انستیتو راه و ساختمان شد و به ادامهی تحصیل پرداخت.
پس از فارغالتحصیلی پدرش پیشنهاد کرد، که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود، اما او گفت: حاضر نیستم لحظهای از عمرم را در خارج از کشور بگذرانم. در سال 56، برای انجام خدمت سربازی راهی تهران شد و پس از گذراندن دورهی آموزشی به مشهد منتقل گردید. با اوجگیری انقلاب شکوهمند اسلامی و فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگانها او نیز در اطاعت از امام از پادگان فرار کرد و سربازان دیگر را نیز به این کار تشویق نمود. از جلسات سیاسی و مذهبی رهبر معظم انقلاب و شهید هاشمینژاد بهرهی فراوان میجست.
در خوشرویی و خوش خلقی سرآمد آشنایان و دوستان بود. به امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی عشق میورزید و در زمان پیروزی انقلاب فعالانه به پخش و تکثیر نوارها و عکسهای حضرت امام خمینی(ره) میپرداخت. در پاکسازی شهر مشهد از لوث وجود عوامل طاغوتی و ساواکی نقشی فعال داشت. پس از این که پروندههای افراد انقلابی، که در دست ساواک بود، به دست مردم افتاد، معلوم شد که وی در لیست اعدامیهای رژیم ستمشاهی قرار داشته است.
پس از پیروزی انقلاب، بقیهی خدمت سربازی خود را در کمیتهی انقلاب اسلامی گذراند و با شکلگیری جهاد سازندگی خراسان به عضویت این نهاد در آمد و از اعضای فعال آن شد.
شهید سید محمدتقی رضوی جهادگری مخلص و مؤمن و انسانی آرام با روحیهای قوی و زاهدی متعبد و رزمندهای عاشق بود.
از خصوصیات بارز اخلاقی ایشان مهربانی و متانت بود. او با درک مفاهیم ارزشمند اسلام از تقوا و ایمان بالایی برخوردار بود و در طول عمر خویش هیچگاه از خدمت به مردم و انقلاب غافل نشد. خدمت برای محرومین را عبادت میدانست و تکیه کلامش این بود: ما هر چه داریم از محرومین و زحمتکشان روستاهاست.
در حالی که هنوز 20 روز از جنگ نگذشته بود، عازم جبههها شد و در ستاد شهید چمران به دفاع از کیان نظام پرداخت. پس از چند ماه به مشهد بازگشت. در سال 1360 ازدواج کرد و تشکیل خانواده داد و به همراه همسرش به اهواز رفت و در ستاد کربلا مشغول خدمت به رزمندگان اسلام شد. در همین زمان مسئولیت ستاد مرکزی جنگ جهاد بر عهدهی وی گذاشته شد، اما از آن جایی که عاشق جبههها بود، در تهران دوام نمیآورد و به جبههها برمیگشت.
رضوی به رغم داشتن مسئولیت بالا، هر جا که احساس نیاز میکرد، فوراً وارد عمل میشد، از زدن خاکریز با لودر و بولدوزر تا ایجاد جاده و پل. به عنوان اولین تجربه در امر مهندسی و رزمی، در عملیات «طریقالقدس» جادهای ابتکاری از پشت تپههای «الله اکبر» احداث کرد، که نیروهای رزمنده با استفاده از آن جاده، دشمن را دور زده و با تصرف توپخانهی دشمن به پیروزی عظیمی دست یافتند. رضوی با پشتکار و ابتکار فراوانی که در عملیاتهای گوناگون از خود نشان داد، توجه مسئولان و فرماندهان جنگ را جلب مینمود.
وی پس از ماهها خدمت در مسئولیت فرماندهی مهندسی جهاد سازندگی، به عنوان مسؤول ستاد کربلا و فرماندهی مهندسی جنگ جهاد سازندگی به معاونت فرهنگی قرارگاه مهندسی- رزمی قرارگاه خاتمالانبیاء(صلیالله علیه و آله و سلم) منصوب شد و به هدایت مهندسی- رزمی جنگ پرداخت.
عملکردش در امر مهندسی- رزمی بر این استوار بود که: هر قطره عرقی که قبل از عملیات در امر مهندسی- رزمی ریخته شود، در میدان جنگ، خونهای کمتری بر زمین خواهد ریخت. او به هنگام شناسایی منطقهی عملیاتی کربلای 10 در ارتفاعات کوههای سردشت بر اثر انفجار گلولهی توپی، در روز سوم خرداد 1366، ابتدا یک پایش را از دست داد.
او دیگر به پای زمینی احتیاج نداشت، زیرا باید بقیهی راه را با شاهپر عشق پرواز میکرد و در چشمزدنی، صدرنشین سفرهی سدرهالمنتهی شد. وقتی که هم رزمانش به کمک او آمدند، گفت: فایدهای ندارد، زحمت نکشید، من در آغاز راهی قرار گرفتهام، که هفت سال دنبالش بودم، مرا تنها بگذارید و تکانم ندهید.
چکیده عمر نام: محمدتقی
نام خانوادگی: رضوی مبرقع
ولادت: 29 فروردین سال 1334
محل تولد: مشهد مقدس
تحصیلات: فوق دیپلم راه و ساختمان
محل تحصیل: انستیتوی تکنولوژی مشهد (دانشکده فنی شهید منتظری)
مسئولیت ها: مسؤول ستاد كربلا
فرماندهي مهندسي جنگ جهادسازندگي
معاونت فرماندهي مهندسي رزمي قرارگاه خاتمالانبياء
شهادت: 3 خرداد 1366
محل شهادت: سردشت - عملیات کربلای 10
نحوه شهادت: بر اثر اصابت ترکش خمپاره
7 گزارش خطا برچسب ها شهيد محمد تقي رضوي سردار شهید خراسان رضوي زندگينامه مطالب مرتبط
معرفی کتاب | «سکوی شهادت» ۳۰ / ۰۴ / ۱۳۹۹
کتاب «سنگرساز بی سنگر» نقد و بررسی می شود ۱۰ / ۰۶ / ۱۳۹۷
برابری عرق جهادگران با خون رزمندگان ۱۶ / ۱۲ / ۱۳۹۵
نظرات بینندگان غیر قابل انتشار : ۲ در انتظار بررسی : ۰ انتشار یافته: ۲ شهدا شرمنده ایم | | ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶ 0 2 پاسخ
خیلی این مطلب مفید بود و بنظرم چنین افرادی الان وجود نداره که با جون و دل برای وطنش زحمت بکشه
ناشناس | | ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳ 0 0 پاسخ
روحش شاد و راهش پر رهرو
واقعا از خون جوانان وطن لاله دمیده
نظر شما
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟