این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    طرز خشك كردن زرشك تازه در خانه

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    طرز خشك كردن زرشك تازه در خانه را از سایت پشتوک دریافت کنید.

    آموزش صفر تا صد خشک کردن زرشک تازه + نگهداری

    آموزش صفر تا صد خشک کردن زرشک تازه + نگهداری

    آموزش خشک کردن زرشک تازه

    زرشک یکی از میوه های خوش رنگ و مزه است که به دلیل خواص دارویی بسیار زیاد دارای قدمتی بیش از 2500 یال است. این میوه ترش مزه که دارای طبع سرد و خشکی است را می توان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف نمود. بسیاری از افراد تمایل دارند که زرشک تازه را در منزل خشک کرده و استفاده کنند. زرشک کاربردهای مختلفی دارد و می توان در تهیه غذا، مربا و یا آب زرشک از آن استفاده کرد. در این بخش از رازهای خانه داری نمناک با ما همراه باشید تا با روش های خشک کردن زرشک تازه آشنا گردید.

    زرشک

    روش های خشک کردن زرشک تازه در منزل

    خشک کردن زرشک تازه از کپک زدن و فاسد شدن آن جلوگیری می کند، همچنین نگهداری از زرشک خشک شده راحت تر است. به طور کلی زرشک را به 3 روش آفتاب خشک، سایه خشک و صنعتی خشک می کنند. در روش صنعتی و آفتاب خشک، به رنگ دانه های زرشک آسیب وارد می شود، به همین دلیل کیفیت رنگ محصول کاهش می یابد. زرشک قرمز تازه در ابتدای پاییز و زرشک سیاه تازه در اواخر پاییز وجود دارد. شما می توانید زرشک تازه را خریداری کرده و در منزل اقدام به خشک کردن آن به روش های زیر کنید:

    زرشک خشک شده

    روش اول:

    شاخه های زرشک را در مکانی تاریک که دارای تهویه مناسب برای جریان هوا باشد، آویزان کنید. جریان هوا از کپک زدن زرشک جلوگیری می کند.

    ممکن است خشک شدن زرشک، ماه ها طول بکشد.

    پس از خشک شدن، به راحتی شاخه ها رذا تکان دهید تا دانه های زرشک جدا شوند.

    خشک شدن کاما زرشک باعث می شود تا در زمان نگهداری خراب نشود.

    برای خشک کردن زرشک می توان از نور خورشید نیز استفاده کرد. البته نور آفتاب موجب بدرنگ شدن و گاه سیاهی زرشک ها می شود.

    روش خشک کردن زرشک

    روش دوم:

    دانه های زرشک رااز شاخه جدا کرده و بشوئید.

    دانه ها را در آبکش بریزید و و اجازه دهید آب آن ها برود.

    زرشک ها را روی پارچه ای تمیز و در محیط سایه پهن کنید تا خشک شوند.

    می توانید از باد پنکه برای خشک کردن زرشک استفاده کنید.

    هر چند وقت یکبار زرشک ها را زیر و رو کنید تا سریعتر خشک شده و به یکدیگر نچسبند.

    پس از اینکه زرشک ها کاملا خشک شدن برای جدا کردن زرشک ها از یکدیگر و زدودن گرد و خاک آنها را بشوئید.

    رنگ زرشک هایی که با این روش خشک می شوند نسبت به روش قبل دارای کیفیت کمتری هستند.

    جدا کردن زرشک ها

    روش سوم:

    زرشک ها را از شاخه جدا کرده و بشوئید

    سپس درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

    زرشک ها را به مدت چند ساعت روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبت آنها گرفته شود.

    بعد از گذشت چند ساعت زرشک ها را روی یک سینی قرار داده و نزدیک بخاری و یا زیر آن قرار دهید تا خشک شود.

    روش خشک کردن زرشک های موجود در بازار

    بعد از چیدن زرشک ها، آنها را دسته بندی کرده و در مکانهایی تاریک مانند انبار که تهویه مناسب داشته باشد آویزان می کنند. زرشک هایی که از طریق هوا و به دور از نور خورشید خشک می شوند، کپک نزده و بسیار خوش رنگ خواهند بود.

    خشک کردن زرشک با این روش ممکن است تا چند ماه زمان برد. زرشک ها را پس از خشک کردن تکان می دهند و سپس با دستگاه های مخصوص آنها را پاک سازی می کنند.

    زرشک تازه

    روش های نگهداری زرشک :

    نگهداری زرشک تازه:

    برای نگهداری از زرشک تازه می توانید پس از جدا کردن دانه های زرشک از شاخه، آنها را بشوئید و در آبکش بریزید. پس از خروج آب اضافه درون یک ظرف در دار ریخته و داخل فریزر قرار دهید.

    نگهداری زرشکی که خودتان خشک کردید:

    زرشک را پس از خشک شدن کامل، بشوئید تا گرد و غبار آن پاک شود. سپس درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

    زرشک ها را درون یک ظرف بسته بندی کرده و در فریزی نگهداری کنید تا خوشرنگ بماند.

    خشک شدن زرشک

    نگهداری زرشک خشک بازاری :

    زرشک ها را پس از خریداری پاک کرده و به مدت 10 دقیقه در درون یک ظرف با آب خیس کنید تا گل و لای آن ته نشین شود. سپس آنها را درون یک آب کش بریزید وبعد از گذشت مدتیبسته بندی کرد و در فریزر قرار دهید.

    نگهداری زرشک در یخچال یا فریزر باعث جلوگیری از سیاه شدن آن می شود.

    نگاه کلی به خواص زرشک

    سرطان

    فشار خون

    نکات مهم در مورد زشک :

    زنان باردار یا شیرده نباید در مصرف زرشک زیاده روی کنند.

    مصرف آب زرشک می تواند موجب عوارض جانبی مانند اسهال، تهوع، درد و گرفتگی معده شود. 

    منبع مطلب : namnak.com

    مدیر محترم سایت namnak.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    روش های خشک کردن زرشک در خانه

    روش های خشک کردن زرشک در خانه

    روش های خشک کردن زرشک تازه در خانه

    روش های خشک کردن زرشک تازه: 

    ابتدا شاخه های زرشک را در مکانی تاریک که هوا در آن جریان داشته باشد آویزان کنید بعد از چند روز زرشک ها خشک می شوند آن ها را از شاخه هایشان جدا کنید و بسته بندی کنید اجازه بدهید دانه های زرشک کاملا خشک شوند، که در  مدت نگهداری خراب نشوند.

    در این روش زرشک ها خشک رنگ می شوند.

     می توانید زرشک ها را در آفتاب خشک کنید هم به صورت شاخه ای هم به صورت دانه شده البته این باعث سیاه شدن و بد رنگ شدن زرشک ها می شود. 

     در این روش زرشک ها قرمز آتشی نمی شوند، ابتدا زرشک ها را دانه کنید و بشویید. زرشک ها را در آبکش بریزید و اجازه بدهید آب آن ها برود زمانی که آب آن ها رفت روی پارچه ای تمیز و خشک پهن کنید و در سایه داخل محیط خانه قرار بدهید تا خشک شوند. برای خشک شدن سریع زرشک ها می توانید از پنکه استفاده کنید.

    در مدت زمان خشک شدن، زرشک ها را زیر و رو کنید تا کامل خشک شوند اگر بعضی از زرشک ها چسبیده اند تا می توانید جدایشان کنید ولی اگر نشد مشکلی ندارد. زمانی که کاملا خشک شد آن ها را بشویید تا هم جدا شوند و هم اگر گرد و غباری روی آن ها است از بین بروند.

    روش های نگهداری از زرشک

    سپس زرشک ها را داخل سبد بریزید و اجازه بدهید آب آن ها برود، نگران نباشید در این مرحله به مدت یک روز زرشک ها خشک می شوند.

    نگهداری زرشک :

    زمانی که خشک شدند زرشک ها را داخل ظرف درداری بریزید و داخل یخچال و یا فریزر قرار بدهید تا سیاه نشوند.

    اگر زرشک تازه را خواستید نگهداری کنید ابتدا زرشک ها را دانه کنید و سپس بشویید وقتی آب آن بیرون رفت داخل ظرف دردار داخل فریزر قرار بدهید.

    گردآوری: بخش خانه داری بیتوته

    منبع مطلب : www.beytoote.com

    مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    بهترین روش خشک کردن زرشک تازه و طرز نگهداری آن

    بهترین روش خشک کردن زرشک تازه و طرز نگهداری آن

    خشک کردن زرشک مانع کپک زدن و فاسد شدن آن شده و بسته بندی و حمل و نقل و نگهداری آن را راحت تر می کند. زرشک را به سه روش آفتاب خشک، سایه خشک و صنعتی خشک می کنند. بر اساس تحقیق پژوهشگران در روش آفتاب خشک و صنعتی به علت آسیب رسیدن به رنگ دانه های زرشک، کیفیت رنگ محصول کاهش پیدا می کند.

    بهتر است در پاییز زرشک تازه بخرید و خودتان خشک کنید تا در سایر فصول از فواید زرشک سالم بهره مند گردید. زرشک قرمز تازه در ابتدای پاییز و زرشک سیاه تازه در اواخر پاییز وجود دارد.

    روش های خشک کردن زرشک در منزل

    زرشکی که در سایه و با شرایط فوق خشک می شود کیفیتی به مراتب بهتر از زرشک خشک شده در آفتاب خواهد داشت و طول مدت خشک شدن آن چندان تفاوتی با شرایط آفتاب نخواهد داشت.

    روش اول خشک کردن زرشک

    شاخه های زرشک را در انبار ، زیر زمینی یا اتاق تاریکی که هوا در ان جریان داشته باشد، آویزان کنید تا زرشک خشک شود.

    جریان هوا مانع کپک زدن زرشک های تازه در مدت خشک شدن می شود.

    گاه خشک شدن زرشک چندین ماه طول می کشد.

    پس از خشک شدن، شاخه ها را تکان دهید تا زرشک ها جدا شوند. سپس آنها را پاک کنید.

    روش دوم خشک کردن زرشک

    در این روش زرشک ها به خوشرنگی روش اول نخواهد شد.

    زرشک را از شاخه جدا کرده و بشویید. در آبکش بریزید تا آبش برود.

    سپس روی پارچه نخی تمیزی پهن کرده و در سایه محیط خانه قرار دهید تا خشک شود.

    برای اینکه زرشک ها سریعتر خشک شوند می توانید از باد پنکه استفاده کنید.

    طی زمان خشک شدن، گاهی زرشک ها را زیر و رو کنید تا از هم جدا شوند.

    زرشک را در آفتاب خشک نکنید زیرا رنگ آن تیره می شود.

    خشک کردن زرشک به صورت عمده در باغات 

    زرشک بازاری در بارگاه یا در انبار خشک می شوند. بارگاه در بلندی، دور از گرد و خاک یا آغل نگهداری حیوانات و ترجیحا سرپوشیده است. داربست ها از جنس چوب و کف بارگاه پوشیده از کاه‌گل یا سیمان می باشد و برای مصون ماندن زرشک از حمله حشرات و پرندگان تورهای پارچه ای بر روی سطح محصول قرار می گیرد.

    بارگاه خشک کردن زرشکهای تازه

    روش نگهداری زرشک تازه و خشک 

    نگهداری زرشک در فریزر مانع تغییر رنگ آن شده و تازه می ماند.

    نگهداری زرشک تازه:

    زرشک تازه را از شاخه جدا کرده و بشویید. سپس بسته بندی و فریز کنید تا همیشه زرشک تمیز آماده مصرف داشته باشید.

    نگهداری زرشکی که خودتان خشک کرده اید : 

    بعد از اینکه خشک شد آبکشی کنید تا اثر گرد و غبار از روی آن پاک شود.

    وقتی آبش رفت بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید تا خوشرنگ بماند.

    نگهداری زرشک خشک بازاری :

    زرشک  ها را پاک کنید. 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا گل و لای ان ته نشین شود.

    زرشک ها را آبکشی کنید و پس از اینکه آبش رفت، بسته بندی و فریز نمایید.

    مقایسه زرشک بازاری خشک ، زرشک تازه و زرشک تازه فریز شده

    ارزش غذایی 100 گرم زرشک خشک

    316 کالری

    3.6 گرم پروتئین

    63.9 گرم کربوهیدرات

    3.5 گرم چربی

    24 میلی گرم ویتامین C

    خواص زرشک

    تقویت قلب

    کاهش فشار خون و کلسترول

    درمان کبد چرب

    بریرین و آنتی اکسیدان زرشک از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

    زرشک خاصیت ضد باکتریایی دارد.

    در پیشگیری از سرماخوردگی موثر است.

    پاکسازی کبد و کیسه صفرا و بهبود ترشح صفرا

    بهبود التهاب پوستی

    کاهش چین و چروک

    افزایش سوخت و ساز بدن و کمک به لاغری و کاهش وزن

    کاهش چربی

    کاهش خطر ابتلا شدن به آلزایمر

    هشدارها

    زرشک دارای طبع سرد و خشک است و بهتر است افراد سرد مزاج کمتر استفاده کنند.

    مصرف آب زرشک ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده ایجاد کند.

    زنان باردار و مادران شیرده نباید میزان زیادی زرشک مصرف کنند.

    منبع مطلب : www.tasvirezendegi.com

    مدیر محترم سایت www.tasvirezendegi.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای پاسخ کلیک کنید