این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    قله های آتشفشانی ایران

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    قله های آتشفشانی ایران را از این سایت دریافت کنید.

    فهرست آتشفشان‌های ایران

    فهرست آتشفشان‌های ایران

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

    فوران گوگرد از یک دودخان در نزدیکی قله دماوند.

    براساس پژوهش‌ها و بررسی‌های صورت گرفته توسط زمین‌شناسان، در ایران ۱۰ کوه آتشفشانی وجود دارد که عبارتند از: دماوند، تفتان، سبلان، سهند، بزمان، قلعه‌حسن‌علی، ملک سیاه کوه، سراخور، درازو و میدان آتشفشانی شهسواران. از این بین ۳ آتشفشان تفتان، دماوند و بزمان در زمرهٔ آتشفشان‌های نیمه‌فعال قرار می‌گیرند. دماوند با ارتفاع ۵٬۶۱۰ متر[۱] بلندترین آتشفشان قاره آسیا است و بزمان جوان‌ترین آتشفشان ایران به‌شمار می‌آید. فعالیت‌های آتشفشانی کواترنری در حقیقت ادامه فعالیت‌های ترشیاری در ایران است و در مناطقی که آتشفشان‌های کواترنری فعالیت داشته‌اند، عموما آتشفشان‌های ترشیاری نیز با شدت بیشتری فعال بوده‌اند. آتشفشان‌های جوان در ایران فعالیت خود را از دوره میوسن به ویژه میوسن پسین یا دوره پلیوسن شروع کرده‌اند و تا کواترنری ادامه یافته‌اند.

    جدول زیر فهرستی از آتشفشان‌های فعال و منقرض شده در ایران می‌باشد.

    نام تصویر ارتفاع موقعیت آخرین فوران

    متر مختصات جغرافیایی

    دماوند ۵۶۱۰[۱] ۳۵٫۹۵۱°شمالی ۵۲٫۱۰۹°شرقی هولوسن

    ۷٬۵۰۰ سال پیش

    سبلان ۴۸۱۱ ۳۸٫۲۵°شمالی ۴۷٫۹۲°شرقی هولوسنقلعه حسن علی ۴۲۲۵ -۲۹٫۴۰°شمالی ۵۷٫۵۷°شرقی هولوسنتفتان ۳۹۴۱ ۲۸٫۶۰°شمالی ۶۱٫۱۳°شرقی ۱۹۹۳سهند ۳۷۱۰ ۳۷٫۷۵°شمالی ۴۶٫۴۳°شرقی هولوسن

    قاش آق قیه (سراخر)

    2420 "59.56'36°57شمالی "35.33'26°58شرقی نامشخص

    بزمان ۳۴۹۰ ۲۸٫۰۷°شمالی ۶۰٫۰۰°شرقی پلیستوسن

    ۴۱٬۰۰۰ سال پیش

    درازو کوه درازو ۳۰۲۵ ۲۸٫۱۷°شمالی ۶۰٫۶۷°شرقی هولوسن

    شهسواران کوه سراوان ۲۵۰۰ ۲۸٫۱۷°شمالی ۵۹٫۱°شرقی هولوسن

    ملک سیاه کوه ۱۶۰۵ ۲۹°۵۱′۳۱٫۹۵۰″ شمالی ۶۰°۵۲′۱۹٫۷۰۷″ شرقی پلیستوسن

    جستارهای وابسته[ویرایش]

    فهرست کوه‌های ایران هفت کوه آتشفشانی

    منابع[ویرایش]

    مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «List of volcanoes in Iran». در ، بازبینی‌شده در ۱ July ۲۰۲۰.

    ↑ پرش به بالا به:

    ۱٫۰ ۱٫۱ سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور (۱۳ تیر ۱۳۹۹). [gsi.ir «به بهانه روز ملی دماوند»] مقدار |نشانی= را بررسی کنید (کمک). .

    رده‌ها: آتشفشان‌های ایرانفهرست زمین‌چهرهای ایرانفهرست کوه‌ها بر پایه کشورفهرست‌های آتشفشان‌هافهرست‌های مربوط به ایرانکوه‌های ایران

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    آشنایی با کوه های آتشفشانی ایران

    کوه های آتشفشانی ایران در شهرهای ایران جای گرفته اند و مهمترین آتشفشان فعال ایران قله دماوند می باشد. کوه بزمان، جوان ترین کوه آتشفشان ایران شناخته می شود.

    کوه های آتشفشانی ایران

    1401-07-19 ارسال توسط Admin در تاریخ 1399-01-20

    0

    محتوا پنهان

    1 پدیده آتشفشان چیست؟

    2 معرفی کوه های آتشفشان ایران

    3 آتشفشان نیمه فعال قله دماوند

    4 کوه تفتان

    5 کوه سبلان، سومین آتشفشان ایران

    5.1 زمان آخرین فوران کوه آتشفشانی سبلان

    6 کوه سهند

    7 کوه بزمان از جوان ترین کوه های آتشفشانی ایران

    7.1 فوران های کوه آتشفشانی بزمان

    8 کوه شهسواران 9 قلعه حسن علی

    10 امکان بازدید از کوه های آتشفشان

    10.1 سوالات متداول

    10.2 خطرناک ترین کوه های آتشفشانی ایران کدام اند؟

    10.3 آتشفشان های خاموش ایران کجسات؟

    10.4 آیا کوه آتشفشان دماوند فعال است؟

    10.5 کدام کوه های آتشفشانی در ایران نیمه فعال هستند؟

    کشور عزیزمان ایران، با طبیعت چهار فصلش و انواع جاذبه های تاریخی و طبیعی، مجموعه ای بسیار زیبا را فراهم آورده است. در کنار جنگل ها، دریاها، دریاچه ها، رودها، دشت ها، غارها، ساحل ها و تمام دیدنی های چشم نواز کشورمان، کوه ها زیبایی بسیار ویژه ای را خلق کرده اند. یکی از پدیده های مهم زمین شناسی، آتشفشان است که ممکن است در تمام نقاط جهان اتفاق بیوفتد. کوه هایی که تعداد آن ها در گوشه و کنار ایران کم نیست و علاقه مندان به کوه و کوهنوردی و ارتفاع، حتما از دوستداران این بخش از زیبایی طبیعت هستند. لوکس ویلا این بار به معرفی کوه های آتشفشانی ایران پرداخته ‌است.

    پدیده آتشفشان چیست؟

    شاید برایتان سوال پیش بیاید که اصلا آتشفشان چگونه پدیده ای می باشد؟ چه زمانی رخ می دهد و علت آن چیست؟ در واقع علت رخ دادن پدیده آتشفشان شکسته شدن پوسته زمین در برخی از قسمت های زمین می باشد و بر اثر این شکستگی مواد مذاب از لایه های زیرین با گازهای شیمیایی از میان زمین خارج می شوند. آتشفشانی که به حالت فعال در بیاید، سنگ گداخته ها و مواد مذابی را از میان روزنه ای در سطح زمین به بیرون فوران می کنند. این مواد مذاب و سنگ گداخته ها، بسیار داغ و بد بو هستند. بر اثر فعالت آتشفشان ها و برون ریزی مواد مذاب داخل زمین، کوه های آتشفشان در برخی نقاط زمین پدید آمده اند. کشور ایران روی کمربندهای کوهستانی قرار دارد و می توان در خاک این کشور کوه های فراوانی را مشاهده کرد که تعدادی از آن ها آتشفشانی هستند. آتشفشان ها از سه بخش اصلی با نام های دهانه که در قسمت قله آتشفشان می باشد، اتاقک مواد مذاب آتشفشان در واقع محلی برای فوران مواد مذابی است که یک جا جمع شده اند و مجرای مرکزی، محلی برای اتصال اتاقک به دهان آتشفشان می باشد.

    معرفی کوه های آتشفشان ایران

    در طول زمان، تحقیقات و پژوهش هایی در رابطه با شناخت کوه های آتشفشانی انجام پذیرفته که تعداد 10 تا از کوه های آتشفشان در ایران وجود دارند. کوه های آتشفشان ایران بر اساس ترتیب ارتفاع شامل دماوند، تفتان، سبلان، سهند، بزمان، قلعه حسن علی، سراخور، درازو، شهسواران و ملک سیاه کوه می شود. در میان کوه های نام برده شده، 3 مورد از آن ها که دماوند، تفتان و بزمان هستند، به حالت نیمه فعال می باشند. در ادامه با تمام کوه های آتشفشان ایران آشنا خواهیم شد.

    آتشفشان نیمه فعال قله دماوند

    قله دماوند به عنوان مرتفع ترین کوه آتشفشان ایران، خاورمیانه و آسیا می باشد و از آن به عنوان بام ایران یاد می شود. قله دماوند در بخش میانی رشته کوه البرز جای گرفته و بر اساس تقسیمات کشوری جزء استان مازندران و بخش لاریجان شهرستان می باشد. اگر هوا کاملا صاف و آفتابی باشد و هیچ لکه ابری در آسمان وجود نداشته باشد، کوه دماوند را می توان از شهرهایی همچون تهران، ورامین و قم روئیت کرد. دماوند به عنوان بام ایران شناخته می شود. قله دماوند که نمادی از صلابت، قدرت و استحکام ایران است، در بسیاری از آثار ادبی مانند روایت ضحاک شاهنامه فردوسی آمده است. شهرهایی که در نزدیکی این قله قرار دارند عبارتند از دماوند در 26 کیلومتری، آمل در 62 کیلومتری و تهران در 69 کیلومتری آن می باشند. کوه دماوند با ارتفاع 5610 متر به عنوان اثر طبیعی ایران در تاریخ 30 تیر ماه سال 1387 به فهرست آثار ملی ایران اضافه گردید.

    قله دماوند بارزترین فعالیت آتشفشانی دوره کواترنر بوده و در سال های اخیر تنها فعالیت و فوران های کوچکی داشته و فعالیت جدیدی امروزه از آن یافت نشده، به همین دلیل دماوند به عنوان آتشفشانی نیمه فعال شناخته می شود. مخروط قله دماوند قله آن قرار گرفته و به وسعت 400 کیلومتر اطراف دامنه، گدازه های آن دیده می شوند. در بخش غربی دامنه دماوند، جدیدترین گدازه ها وجود دارند. در دهانه آتشفشان دماوند، دریاچه ای یخ زده به حدود 400 متر قرار دارند و دهانه آن پوشانده شده است. بر اساس تحقیقات زمین شناسی دریافته ایم که دماوند یک سامانه آتشفشانی فعال است و فعالیت آن تنها به خروج گاز و بخار و چشمه های آب گرم می باشد. این آتشفشان به حالت خفته می باشد، اما بدین معنا نیست که فعالیت خود را از دست داده باشد. هر لحظه امکان فعال شدن مجدد آن وجود داشته و به عنوان مثال می توان به سال 1386 اشاره نمود که دود و بخارهای خارج شده از آن افزایش یافته بودند. برخی از کسانی که شاهد رخ دادن این اتفاق بودند، اعتقاد داشتند که این آتشفشان فعال شده است. اما حقیقت ماجرا این است که در برخی از سال ها که بارندگی ها افزایش و شدت میابند، آب ناشی از بارندگی ها به محوطه داخل قله رفته و به سنگ گدازه های داغ برخورد می کنند و بر اثر آن بخار آب از دهانه قله خارج می شود. به همین علت به فعالیت های آتشفشانی شباهت داشته و برخی آن را با فعال شدن آتشفشان قله اشتباه می گیرند.

    لازم به ذکر است که اولین فوران این آتشفشان به 1 میلون و 78 سال گذشته و آخرین فوران قله دماوند به 7 هزار و 500 سال پیش باز می گردد. شاید جالب باشد بدانید که شاید با بالا رفتن تعداد زمین لرزه ها، ترک های زمین افزاش یابند و باعث تحریک آتشفشان دماوند شوند. در میان کوه های آتشفشانی ایران، دماوند نسبت به دیگر آتشفشان های ایران شهرت بسیار بالاتری دارد. کوه دماوند علاوه بر آن که یکی از مهمترین آتشفشان های ایران به شمار می رود، یکی از مناطق تفریحی ایران می باشد که در استان مازندران واقع شده است. بسیاری از گردشگران هستند که علاوه بر بازدید از قله دماوند، به سراغ دیگر دیدنی های دماوند می روند. همچنین قصد دارند چند روزی را به استراحت در شهر خوش آب و هوای دماوند سپری کنند که در این صورت به باید اقامتگاهی را برای اقامت خود انتخاب نمایند. برخی از گردشگرانی که قصد دارند اغلب زمان خود را در تفریح و گردش در میان طبیعت دماوند بگذرانند، ترجیح می دهند اقامتگاهی ارزان قیمت را برای اقامت خود رزرو کنند. از همین رو به سراغ اجاره سوئیت در دماوند می روند تا بتوانند هزینه های اقامتی خود را به میزان چشمگیری کاهش دهند.

    منبع مطلب : luxvila.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید