این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    معنی کلمه رسول در قران

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    معنی کلمه رسول در قران را از این سایت دریافت کنید.

    رسول

    معنی رسول - معانی، لغت نامه دهخدا، فرهنگ اسم ها، فرهنگ معین و عمید، مترادف و متضاد و ... در فرهنگ لغت آبادیس - برای مشاهده کلیک کنید

    رسول

    /rasul/

    مترادف رسول: ایلچی، پیام آور، پیغامبر، پیغمبر، پیک، سفیر، فرستاده، مرسل، نبی، وخشوربرابر پارسی: فرستاده، پیام آور، پیام بر

    بستن تبلیغات

    فارسی به انگلیسی

    messenger, apostle, prophet

    مترادف ها

    messenger (اسم)

    پیک، رسول، فرستاده، خبر رسان، قاصد، پیغام اور، خبر آور

    nuncio (اسم)

    پیک، رسول، سفیر پاپ، ایلچی پاپ

    apostle (اسم)

    رسول، فرستاده، حواری، عالیترین مرجع روحانی، پیغام بر، پیغـامبر

    prophet (اسم)

    رسول، فرستاده، پیغام بر، پیامبر، نبی، پیغمبر

    presager (اسم) رسول

    فرهنگ اسم ها

    اسم: رسول (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: rasul) (فارسی: رَسول) (انگلیسی: rasul) معنی: پیغمبر، فرستاده، رسول الله پیامبر اسلام حضرت محمد ( ص )، پیغمبر [خدا]، ( در قدیم ) آن که از طرف کسی برای بردن پیغام فرستاده می شود، پیک، قاصد، ( اَعلام ) رسول الله پیامبر اسلام ( ص )، ( در اعلام ) رسول الله پیغمبر اسلام ( ص ) برچسب ها: اسم، اسم با ر، اسم پسر، اسم عربی، اسم مذهبی و قرآنی

    لغت نامه دهخدا

    رسول. [ رَ ] ( ع اِ ) پیغام. || ( اِ مص ) پیغامبری. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). اسم است به معنی رسالت ، و اصل آن مصدر و فعل آن مرده ( متروک ). ( از اقرب الموارد ). اسم به معنی رسالت است. ( از متن اللغة ) :

    رسول خودسخنی باشد از خدای به خلق

    چنانکه گفت خداوند خلق در عیسی.

    ناصرخسرو.

    || پیغامبر. ج ، اَرْسُل و رُسُل و رُسَلاء. ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). پیغامبر. ( دهار ) ( آنندراج ) ( فرهنگ فارسی معین ). پیغمبر فرستاده شده.( ترجمان جرجانی چ دبیرسیاقی ص 52 ) ( مهذب الاسماء ). ج ،رُسْل. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). نبی. ( فرهنگ فارسی معین ). پیامبر. پیغامبر. پیمبر. پیغمبر. ( یادداشت مؤلف ). در عرف مسلمانان کسانی را گویند که خداوندبرای راهنمایی بشر و دین حق فرستاده ، و در قرآن نوح و لوط و اسماعیل و موسی و عیسی و هود و شعیب و صالح و خاتم آنان حضرت محمد یاد شده است. ( از اعلام المنجد ). و قوله تعالی : انّا رسول رب العالمین.( قرآن 16/26 ). و نگفت رُسُل از اینروست که در وزنهای فَعول و فَعیل واحد و جمع و مذکر و مؤنث یکی است.( ناظم الاطباء ). پیغمبری که صاحب کتاب باشد به خلاف نبی که آن اعم است خواه صاحب کتاب باشد خواه نباشد. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). کسی که خداوند او را برای تبلیغ احکام خود بسوی مردم برانگیخته است. ( از تعریفات جرجانی ). کلبی و فراء گفته اند هر رسولی نبی است ولی عکس آن درست نیست ولی معتزله گفته اند میان آن دو فرقی نیست زیرا خداوند تعالی حضرت محمد را یک بار به لفظ نبی و بار دیگر به لفظ رسول خطاب فرموده است. ( از تعریفات جرجانی ). پیغامبر، و در امتیاز رسول بر نبی گفته اند که به نبی وحی آید نه برای ارسال بدیگران برخلاف رسول. ( یادداشت مؤلف ) :

    سر نامه بنوشت نام خدای

    محمد رسولش بحق رهنمای.

    فردوسی.

    که خورشید بعد از رسولان مه

    نتابید بر کس ز بوبکر به.

    فردوسی.

    نیاید از تو بخیلی چو از رسول دروغ

    دروغ بر تو نگنجد چو بر خدای دوی.

    منوچهری.

    خرد سوی انسان رسول نهانیست

    بدل در نشسته بفرمان یزدان.

    ناصرخسرو.

    برای ارشاد و رسالت ایشان رسولان فرستاده. ( کلیله و دمنه ).

    رسول کائنات احمد شفیع خلق ابوالقاسم

    جمال جوهر آدم کمال گوهر هاشم.

    بیشتر بخوانید ... بستن تبلیغات

    فرهنگ فارسی

    فرستاده شده، ماموررسانیدن پیام، قاصد، پیک

    ( اسم ) ۱ - آنکه مامور ابلاغ پیغام از جانب کسی بدیگری است فرستاده قاصد پیک . ۲ - سفبر ایلچی . ۳ - پیغامبر نبی جمع رسل .

    یا رسول بارهه ای میر عبد الرسول از سادات بارهه و از همراهان نواب سیف الله خان صوبه دارتته و از گویندگان قرن دوازدهم بود .

    فرهنگ معین

    (رَ ) [ ع . ] (اِ. ) ۱ - قاصد، پیک . ۲ - سفیر. ۳ - پیغامبر، نبی .

    فرهنگ عمید

    ۱. فرستاده شده از جانب خدا، پیغمبر.

    ۲. [قدیمی] کسی که مٲمور رسانیدن پیام از جانب کسی برای دیگری باشد، فرستاده شده، پیغامبر، قاصد، پیک.

    دانشنامه اسلامی

    [ویکی فقه] «رسول» به معنای فرستاده و پیامبر و پیام آور است.

    «رسول» به معنای فرستاده و پیامبر و پیام آور است، و چنان که راغب می گوید: گاه به سخن و پیامی که برده می شود، رسول گفته می شود، چنان که بر شخصی که رسالت را تحمل می کند نیز رسول گفته می شود و رسول و رُسُل بر انبیا و ملائکه اطلاق می شود و بر کسی که برای انجام کاری فرستاده شده باشد، نیز رسول گفته می شود، چنان که در قرآن مجید می فرماید: «تَوَفَّتْهُ رُسُلُنا وَهُمْ لا یُفَرِّطُونَ؛ فرستادگان ما جان او را می گیرند و آنها (در نگاه داری حساب عمر و اعمال بندگان) کوتاهی نمی کنند»

    فرق نبی و رسول

    موارد اطلاقات آن، اعم است از امری که رسول برای آن ارسال شده، محبوب کسانی باشد که به سوی آنها فرستاده شده یا مکروه آنها باشد. بنابر آنچه گفته شد، می توان گفت: فرق نبی و رسول این است که در مفهوم نبی، رسالت و پیام آوری نیست، نه به این معنا که نبی، رسول نباشد؛ بلکه شخصی را رسول و نبی می گویند؛ از این لحاظ که خبردهنده و خبرداده شده از خدا و حقایق غیبی و احکام و اموری است که به او وحی می شود، به او نبی می گویند. و از لحاظ اینکه فرستاده و حاصل رسالت و مامور به تبلیغ است، به او رسول گفته می شود. بنابراین ممکن است در قسمتی از خبرهایی که می دهد پیام آور نباشد و خبردهنده و نبیّ باشد، مثل بسیاری از خبرهایی که رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در غیر قرآن مجید از گذشته و آینده و امور غیبی و اوضاع بهشت و جهنم و صنوف فرشتگان و امثال آن داده اند، که این خبرها به عنوان پیام از سوی خدا برای مردم بیان نشده؛ بلکه خبرهایی است که پیام آور از سوی خدا و شخصی که با عالم غیب ارتباط و اتصال دارد، از آن خبر می دهد. امّا رسالت همه جا با نبوّت توام است و به همان حیثیتی که رسالت اطلاق می شود، نبوّت هم اطلاق می گردد و وجه صحّت حمل رسول، وجه صحّت حمل نبی بر صاحب رسالت می باشد. بنابراین مفهوم نبی و نبوّت اعم از رسول و رسالت است؛ امّا لزومی ندارد که مثل اعم و اخص مطلق، اعم دو مصداق داشته باشد؛ بلکه می توان گفت: نبی و رسول مصداقاً واحدند و نبی بر غیر رسول اطلاق نمی شود، هرچند اطلاق آن بر رسول به لحاظ جهتی است که اعم از رسالت است.

    منبع مطلب : abadis.ir

    رسول

    رسول

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

    در ادبیات قرآنی رَسول در لغت به معنی «فرستاده» می‌باشد و جمع آن «رُسُل» است و این واژه در زبان فارسی نیز در دوران بعد از اسلام مصطلح گردیده است. در آیین اسلام، رسول به معنای فرد دارای پیام مهم است یا به معنای واسطه در انجام کار است و به فرستاده یا پیغمبری گفته می‌شود که موظف به مأموریت و رسالتی از جانب خداست.

    رسول اخص از نبی (پیک الهی) است و رسول پیک ویژه است که ملک وحی بر او نازل می‌شود و او ملک را می‌بیند و با او سخن می‌گوید و مأمور به ابلاغ است.[۱] طبق حدیثی ۳۱۳ نفر از انبیای الهی رسول بودند.[۲]

    رسول در قرآن[ویرایش]

    آیات قرآن حداقل دوازده نفر را (نوح،[۳] هود،[۴] صالح،[۵] ابراهیم،[۶] لوط،[۷] اسماعیل،[۸] شعیب،[۹] موسی،[۱۰] الیاس،[۱۱] یونس،[۱۲] عیسی[۱۳] و محمد[۱۴]) رسول خوانده است. لیکن، جدای این دوازده نفر، قرآن از نزول وحی بر انبیاء و افراد بسیار دیگری و همچنین فرشتگان نیز سخن می‌راند.

    قرآن از پنج تن به نامهای نوح، ابراهیم ، موسی، عیسی و محمد با عنوان رسولانی یاد می‌کند[۱۵] که رسالت آن‌ها اصل شریعت و کتاب است و آن‌ها را اولوالعزم می‌داند.

    رسول خدا[ویرایش]

    ترکیبی عربی-فارسی است از «رسول» عربی و «خدا» فارسی؛ و در ترجمه عبارت عربی «رسول‌الله» (فرستاده خدا) آمده‌است. این ترکیب عربی-فارسی احتمالاً پس از حمله اعراب به ایران ایجاد و در زبان فارسی مصطلح گردیده است.

    نزد مسلمانان فارسی زبان، «رسول خدا» به‌طور خاص به محمد پسر عبدالله اطلاق می‌شود زیرا در اعتقاد مسلمانان و بر اساس قرآن، محمد فرستاده و پیامبر خداوند است معنای اصلی رسول نوری است که از طرف خدا جهت آگاهی دادن به مردم آمده‌است.

    جستارهای وابسته[ویرایش]

    نبی و رسول در قرآن

    پانویس[ویرایش]

    ↑ . ↑ . ↑ قرآن ۲۶:۱۰۷ ↑ قرآن ۲۶:۱۲۵ ↑ قرآن ۲۶:۱۴۳ ↑ قرآن ۹:۷۰ ↑ قرآن ۲۶:۱۶۲ ↑ قرآن ۱۹:۵۴ ↑ قرآن ۲۶:۱۷۸ ↑ قرآن ۱۹:۵۱ ↑ قرآن ۳۷:۱۲۳ ↑ قرآن ۳۷:۱۳۹ ↑ قرآن ۴:۱۷۱ ↑ قرآن ۳۳:۴۰

    ↑ "Rasul", (به انگلیسی), archived from the original on 1 January 2007, retrieved 29 February 2008 Retrieved on 2007-01-03.

    منابع[ویرایش]

    مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به در ویکی‌گفتاورد موجود است.

    ویکی‌پدیای انگلیسی

    کتاب مقدس: عهد جدید و عهد عتیق

    رسول و نبی کیست؟ «جعفر سبحانی» حوزه نت

    گسترش نبو

    پیامبران و رسولان در قرآن

    گسترش نبو

    شخصیّت‌ها و اَعلامِ قرآنی

    گسترش نبو موضوعات اسلام

    رسول منجی مدرسه دانشگاه شهید چمران

    رده‌ها: پیامبریاصطلاحات اسلامیعنوان‌های مذهبیپیامبران در اسلامواژه‌ها و عبارت‌های قرآنی

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید