این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    من درست نمی شنوم ولی چیزی دارم که این مشکل من را حل کرده است آن چیست

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    من درست نمی شنوم ولی چیزی دارم که این مشکل من را حل کرده است آن چیست را از این سایت دریافت کنید.

    کم شنوایی حسی عصبی

    کم شنوایی حسی عصبی هنگامی رخ می دهد که سلول های حسی حلزون گوش و یا اعصاب گوش داخلی آسیب ببینند و به درستی سیگنال های صوتی را به مغز منتقل نکنند. در چنین شرایطی، بیماران از عدم وضوح گفتار شکایت دارند.

    کم شنوایی حسی عصبی چیست؛ علل و علائم و درمان

    اطلاعات در مورد علت و درمان کم شنوایی برای افراد کم شنوا و یا عزیزان آنها بسیار مهم است. در این مقاله در مورد دلایل کم شنوایی حسی عصبی و راهکارهای درمانی آن توضیحاتی به زبان ساده ارائه می شود.

    کم شنوایی حسی عصبی چیست؟

    به طور کلی، سه نوع کم شنوایی وجود دارد: حسی-عصبی، انتقالی و آمیخته. کم شنوایی انتقالی در نتیجه آسیب به کانال گوش، پرده صماخ یا استخوانچه های گوش میانی به وجود می آید. کم شنوایی حسی-عصبی، رایج ترین نوع کم شنوایی در بزرگسالان است و به دلیل آسیب به سلول ها و یا اعصاب گوش داخلی می باشد. کم شنوایی آمیخته، ترکیبی از این دو کم شنوایی است.

    علت های کم شنوایی حسی عصبی

    کم شنوایی حسی-عصبی نتیجه ی آسیب به گوش داخلی است. همچنین، زمانی که اعصاب و راههای عصبی مرکزی شنوایی نیز دچار مشکل بشوند این نوع کم شنوایی مشاهده می شود. معمولا کم شنوایی حسی-عصبی دائمی است و علت های بسیار مختلفی دارد. بیماری ها، عوامل ژنتیکی و ارث، صداهای بلند، ضربه به گوش و سر و غیره از عوامل به وجود آورنده ی کم شنوایی حسی-عصبی به شمار می آیند.

    بیماری ها

    بیماری هایی که معمولا با کم شنوایی حسی-عصبی همراه هستند شامل بیماری خود ایمنی، ویروس ها، تومورها، بیماری منییر و دیگر بیماری ها می باشد. اولین قدم در درمان کم شنوایی حسی-عصبی کشف بیماری بوجود آورنده ی آن است. در این موارد با درمان دارویی، مشکل کم شنوایی حسی-عصبی ممکن است تا حدودی رفع شود.

    سن

    در افراد 65 تا 74 ساله یکی از هر سه نفر به درجاتی از کم شنوایی حسی-عصبی مبتلا هستند. به علاوه، بعد از سن 75 سالگی، تقریبا نیمی از افراد کم شنوایی حسی-عصبی دارند. خوشبختانه، در این موارد سمعک راهکار بسیار خوب و کمک کننده ای می‌‌باشد.

    تاریخچه خانوادگی

    فاکتورهای ژنتیکی که از والدین به ارث می رسد یکی از عوامل مهم کم شنوایی حسی-عصبی است. کم شنوایی حسی-عصبی ارثی می تواند در هنگام تولد و یا با تاخیر ظهور پیدا کند. درمان این نوع کم شنوایی حسی-عصبی با سمعک یا وسایل کمک شنیداری کاشتنی است.

    مواجهه با صدای بلند

    یکی از علت های کم شنوایی حسی-عصبی مواجهه با سر و صدای بلند است. در اینگونه موارد بهترین کار، پیشگیری و کاهش یا حذف صدای بلند است. معمولا کم شنوایی های ناشی از سر و صدای بلند دائمی هستند و بیماران برای بهتر شنیدن به سمعک مناسب نیاز دارند.

    ضربه به سر و گوش

    در ضربات به سر و گوش احتمال آسیب به گوش داخلی و اعصاب گوش بسیار زیاد است. در اینگونه موارد، تغییر در فشار گوش و نشت مایع گوش مشاهده می شود. در بعضی از موارد عصب گوش آسیب می بیند و یا قطع می شود. درمان این نوع کم شنوایی حسی-عصبی بر عهده ی پزشک متخصص گوش است و در صورت آسیب دائمی به شنوایی، ادیولوژیست سمعک مناسب را تجویز می کند.

    با انواع کم شنوایی آشنا شوید :  انواع کم شنوایی

    علائم کم شنوایی حسی عصبی

    کم شنوایی حسی عصبی هنگامی رخ می دهد که سلول های حسی حلزون گوش و یا اعصاب گوش داخلی آسیب ببینند و به درستی سیگنال های صوتی را به مغز منتقل نکنند. در چنین شرایطی، بیماران از عدم وضوح گفتار شکایت دارند. به عبارتی دیگر، اصوات را می شنوند ولی قادر به درک صحیح گفتار نمی باشند. در چنین حالتی اصوات اعوجاج یافته شنیده خواهد شد. روند پیری شایعترین علت کم شنوایی حسی عصبی است. همانطور که ما مسن تر می شویم، اعصاب گوش داخلی و سلولهای حسی به تدریج از بین می روند.

    کم شنوایی حسی عصبی می تواند توسط عوامل زیر نیز به وجود آید:

    افزایش سن

    قرار گرفتن در معرض سر و صدا بیش از حد

    عفونت های ویروسی (مانند سرخک و اوریون)

    داروهای اتوتوکسیک (سمی برای گوش)

    مننژیت دیابت سکته

    ضربه های شدید به گوش

    تب بالا بیماری منییر تومور آکوستیک وراثت

    درمان کم شنوایی حسی-عصبی

    همان طور که گفته شد در اکثر موارد کم شنوایی حسی-عصبی دائمی است و راهکارهای درمانی تنها کمک کننده هستند و راهی برای برگشتن شنوایی آسیب دیده وجود ندارد. در 90 درصد موارد تنها راه درمان استفاده از سمعک و وسایل کمک شنیداری کاشتنی مانند BAHA و کاشت حلزون است. خواشبختانه، کلینیک شنوایی نیک‌آوا با استفاده از کادر درمانی مجرب و ادیولوژیست های با دانش، در این موارد با ارزیابی، تشخیص و درمان کم شنوایی حسی-عصبی به افراد کم شنوا کمک می کند.

    راهنمای انتخاب سمعک مناسب   /  راهنمای خرید سمعک  /  لیست قیمت انواع سمعک

    پست قبلی

    نوار گوش چیست؛ انواع نوار گوش کودکان و بزرگسالان

    کم شنوایی آمیخته چیست و چگونه درمان می شود؟

    پست بعدی

    همچنین بخوانید

    نرم افزار تنظیم سمعک برای کامپیوتر و موبایل

    چگونه با کمک نرم افزار صدای سمعک خود را تنظیم کنیم؟ با مطالعه این مقاله از سایت نیک‌اوا، با بهترین روش تنظیم صدای سمعک با نرم افزار به طور کامل آشنا خواهید شد.

    تست ECOG یا الکتروکوکلئوگرافی چیست؟ همه چیز در مورد تست ECOG

    تست ECOG یا الکتروکوگئوگرافی چیست؟ هزینه آن چقدر است، چقدر زمان نیاز دارد و عوارض آن کدام است. برای پاسخ به تمام سؤالات خود، این مطلب را در نیک آوا بخوانید.

    تست OAE چیست؛ بررسی انواع، نحوه انجام و دقت آزمون OAE

    در این مطلب نیک آوا، تست OAE را خواهیم شناخت، با انواع و کاربردهای این آزمون آشنا خواهیم شد و نحوه انجام تست شنوایی OAE و دقت نتایج آن را بررسی می کنیم.

    کم شنوایی یک طرفه؛ علائم، تشخیص و درمان کم شنوایی یک گوش

    کم شنوایی یک طرفه چیست، اگر می خواهید اطلاعات کاملی از علت، علائم، تشخیص و درمان بیماری کم شنوایی یک گوش به دست آورید این مطلب را در نیک آوا از دست ندهید.

    دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

    دیدگاه کاربران مانی راد

    ارسال شده در : یکشنبه 30 شهریور 1399

    سلام من عصب های گوش چپم ۶۰درصدوعصب های گوش راستم ۳۰درصدبراثرمنیر وسروصدای محیط کارم از بین رفته ولی الان یه مشکل جدی دارم اینه که وقتی صحبت میکنم فشار زیادی به سرم وگوشام وارد میشه که احساس میکنم مغزم میخواد منفجربشه وصدای خودم توی سرم میپیچه به خاطر این مشکلم روزی چند کلمه نمیتونم صحبت کنم آیا این مشکل صحبت کردن من درمان داره ممنون میشم اگه جواب بدید

    منبع مطلب : nicava.ir

    سوالات پیرامون بدشنوایی (LiD)

    بدشنوایی مشکلی است که در آن فرد مبتلا صداها را می شنود، اما نمی تواند آن ها را از یکدیگر تفکیک کند. در این بخش به سوالات پیرامون بدشنوایی (LiD) پاسخ داده شده است.

    جدیدترین پرسشهای متداول

    سوالات رایج کاربران درباره درمان بدشنوایی (LiD)

    سوالات پیرامون بدشنوایی (LiD)

    سوالات پیرامون پروتز کاشت حلزون شنوایی

    سوالات متداول خانواده و دوستان افراد کم شنوا

    سوالات متداول درباره کم شنوایی یکطرفه

    استفاده از باتری سمعک

    صفحه نخست » پرسشها » سوالات پیرامون بدشنوایی (LiD)

    ۱۱ اسفند ۱۳۹۷|30 دیدگاه

    فهرست عناوین

    سوالات پیرامون بدشنوایی (LiD)

    سوال ۱:

    جوانی ۲۹ ساله هستم که تقریبا ۱۵ ساله از سردردهای شدید در فصل های پاییز و زمستان رنج می برم ، طبق بررسی هایی که کردم متوجه شدم سینوزیت دارم البته فکر میکنم میگرن هم داشته باشم ، چون می دونم این بیماری به طور کامل درمان نمی شود. می خواستم راهنمایی کنید در صورت سردرد از چه داروها و روشی جهت کاهش و رفع درد استفاده کنم ، به پزشک های زیادی مراجعه کردم که معمولا مسکن های ضعیفی معرفی می کنند و بیهوده می باشد ، علائمی که همیشه دارم : – سردرد و چشم درد شدید – باز شدن مجرای بینی – استخوان درد – بی خوابی و بد خوابی – خستگی زودرس – سردرد هنگام بیدار شدن از خواب.

    پاسخ:

    بخشی از مشکلات شما ممکن است به حساسیت نسبت به صداها مربوط باشد. اگر این موضوع در مورد شما صحت داشته باشد، می توان با برخی از درمان های غیردارویی از جمله صدا درمانی به کاهش درد کمک کرد. پروتکل های صدا درمانی برای دردهای مزمن از جمله میگرن می تواند در منزل مورد استفاده قرار گیرد.

    سوال ۲:

    سلام من گوش راستم کم شنواتر از گوش چپمه. ۳۳ سالمه و به متخصص گوش مراجعه کردم بعد از معاینه دکتر گفت که در ظاهر گوشم هیچ مشکلی نداره پس مشکل گوش من چیه و چی کار باید بکنم ؟

    پاسخ:

    اگر احساس می کنید در گوش دادن به مطالب به ویژه در محیط شلوغ دچار مشکل هستید، بهتر است ارزیابی های دقیق تر در مورد پردازش شنوایی را انجام دهید. ممکن است شما در شنیدن مشکل نداشته باشید، اما در گوش دادن به صداها دچار بدشنوایی باشید.

    سوال ۳:

    یکی از آشناها که دخترن و ۲۳ سال سن دارن، از هشت سالگی مشکل کم شنوایی رو متوجه شدن و بعد از مراجعه به دکتر گفتن واسه سرماخوردگیه که در دوران کودکی بوجود آمده، ایشان ازاول راهنمایی از سمعک استفاده کرده و هنگامی که سرما هم می خورد گاهی گوش و حلقش می گیرد، بعضی وقتا هم صدای وزوز احساس می کند.

    سوالات اینجاست که: ۱- آیا این حالت احتمال بدتر شدن در سنین بالاتر نیز دارد؟ ۲- آیا به نظر شما بصورت آلرژی مانند گرفته است؟ ۳- آیا به بچه هایشان نیز به صورت ارثی انتقال می دهد؟

    پاسخ:

    به طور کلی مشکلاتی نظیر سرماخوردگی نمی تواند تاثیر دائم روی شنوایی فرد داشته باشد. البته اگر سرماخوردگی، آلرژی و التهابات گوش میانی به طور مکرر در سنین نوزادی و خردسالی اتفاق بیافتد، ممکن است باعث تنبلی گوش (Amblyaudia) و در نتیجه مشکلات خواندن و نوشتن در دوران مدرسه گردد. این مشکلات با عنوان بدشنوایی نیز شناخته می شود. احتمال بدتر شدن کم شنوایی و بدشنوایی در کودکان بسیار کم است و به ندرت اتفاق می افتد. کم شنوایی و بدشنوایی می تواند دلایل اکتسابی و ژنتیکی داشته باشد.

    سوال ۴:

    بنده از مادرزادی گوش هایم ضعیف بوده حدود۴۰ درصد که گوش راستم از چپ هم ضعیف تره. رفتم دکتر گفت نمیشه عمل کرد و باید سمعک بگذاری. برای گوش راستم که ضعیف تر بود سمعک نامرئی گرفتم که خیلی اذیت می شدم .گفت باید برای دو گوش استفاده کنی، برای آن گوش هم گرفتم ولی خیلی ناراضی هستم. وقتی توی جمعی میروم هیچ چیز را نمیفهمم یعنی فقط باید یک صدا بیاید تا بفهمم. هرجایی هم رفتم نتوانستند کاری برایم انجام دهند. به نظر شما چه کنم؟

    پاسخ:

    به طور کلی سمعک ها برای برطرف کردن مشکل کم شنوایی عملکرد مناسبی دارند، اما مشکلات بدشنوایی را به راحتی حل نمی کنند. بهتر است در مرحله اول با بررسی دقیق تر مشخص کنید که مشکل شنوایی بیشتر مربوط به کدام قسمت (کم شنوایی یا بدشنوایی) می باشد. پس از تشخیص بدشنوایی، برنامه درمانی مناسب طراحی می شود و معمولا طی سه تا شش ماه فرایند درمان تکمیل می گردد.

    سوال ۵:

    دختری ۲۲ ساله هستم و حافظه ام خیلی ضعیف شده و اغلب دچار سردرد هستم و گوش هایم ضعیف می باشند. خواهشمند است راهنمایی کنید.

    پاسخ:

    مشکلات سردرد (مرتبط با شنوایی) می تواند به دلیل خستگی شنوایی در طول روز اتفاق بیفتد. توصیه می شود ابتدا ارزیابی پردازش شنوایی (بدشنوایی) را انجام دهید تا راه کارهای درمانی را بتوان بر اساس آن ارائه کرد.

    سوال ۶:

    من دختری ۲۲ ساله هستم. راستش نمیشه گفت کم شنوا هستم ولی گوش هایم خیلی تیز نیست. مثلا حرف افرادی که خیلی آروم یا جویده جویده حرف می زنند را اصلا متوجه نمی شم و مجبورم چندبار ازشون بخواهم که حرفشون را تکرار کنند ،درحالی که می بینم بقیه حرف همون فرد رو متوجه شدند. مادرم هم همین مشکل را دارد و احساس می کند گوش هایش تیز نیست ولی چند سال پیش شنوایی سنجی رفته بود و دکتر به ایشون گفته بود که مشکلی ندارید و گوشتان ده دهمه ، به خاطر همین هم من دیگه پیش دکتر نرفتم. به نظرتون مشکلم نیاز به درمان داره؟

    پاسخ:

    اختلالات شنوایی به دو گروه عمده کم شنوایی و بدشنوایی تقسیم می شود. در کم شنوایی، فرد دچار افت شنوایی است و صداها را کم می شنود. با استفاده از آزمون های رایج شنوایی سنجی این مشکل را می توان شناسایی کرد. در بدشنوایی، فرد مبتلا صداها را کم نمی شنود، اما در درک صداها به ویژه در محیط شلوغ مشکل دارد. در واقع در بدشنوایی، فرد مبتلا دچار کم شنیدن نیست، بلکه در گوش دادن دچار ضعف می باشد. برای شناسایی این مشکل باید آزمون های خاصی را انجام داد و از طریق شنوایی سنجی معمول قابل بررسی نمی باشد. بر این اساس ممکن است مشکل شما یا مادرتان کم شنوایی نباشد و صرفا در  گوش دادن به صداها ضعف داشته باشید.

    منبع مطلب : www.newsha.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 1 ماه قبل
    0

    من درست نمی شنوم ولی چیزی دارم که مشکل من را حل کرده است

    مهدی 5 ماه قبل
    3

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید