این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    نارسانای الکتریکی چیست

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    نارسانای الکتریکی چیست را از این سایت دریافت کنید.

    رسانای الکتریکی و نارسانای الکتریکی چیست؟؟

    پرسش و پاسخ مقطع دبستان پایه چهارم رشته درس علوم تجربی

    رسانای الکتریکی و نارسانای الکتریکی چیست؟؟

    رضا ایمانی   13 خرداد 21:02

    3 پرسش 1 پاسخ 35 امتیاز

    دبستان چهارم علوم تجربی

    رسانای الکتریکی و نارسانای الکتریکی چیست؟

    3 گزارش

    Bahar paydar   16 خرداد 18:16

    6 پرسش 219 پاسخ 1351 امتیاز

    صلاام

    رسانای الکتریکی..جریان الکتریکی رو ع خدش عبور میدع

    نارسانای الکتریکی..جریان الکتریکی رو ع خدش عبور نمدع

    2 گزارش

    Ss Ss   22 تیر 14:54

    0 پرسش 1 پاسخ 6 امتیاز

    رسانای الکتریکی: بعضی از چیزها مانند میخ آهنی، گیره فلزی، سیم مسی، طلا و نقره و مانند آنها جریان الکتریسیته یا همان برق را از خود عبور میدهند که به آنها رسانای الکتریکی می گویند.

    نارسانای الکتریکی: بعضی از وسایل مانند چوب،پلاستیک،کاغذ و شیشه و مانند آنها جریان الکتریسیته یا همان برق را از خود عبور نمی‌دهند که به آنها نارسانای الکتریکی می گویند.

    1 گزارش

    یوسف فتحی   17 خرداد 16:06

    2 پرسش 20 پاسخ 69 امتیاز

    سلام

    رسانای الکتریکی یعنی جریان ازش عبور میکنه مثل اهن،مس، هرچیزی که فلز است الکتریکی عبور میکند

    نارسانی الکتریکی جریان الکتریکی رو نمیشه از خودش عبور کند مثل.چوپ،پلاستیک،و...

    ولی فلز ها میتوان رسانی الکتریکی کرد

    موفق باشی 1 گزارش

    یکی همین بغل   14 خرداد 9:28

    46 پرسش 68 پاسخ 405 امتیاز

    رسانای الکتریکی یعنی این قابلیت را داره که جریان الکتریکی رو از خودش عبور بده درواقع یه اجسامی هستند که رسانا هستن مثه مس آهن... ولی به نظرت چوب میتونه جریان الکتریکی رو از خودش عبور بده که اجسامی مثه تلویزیون روشن بشه؟نه پس اجسامی که نمیتونن جریان رو از خودشون عبور بدن نارسانا هستن اینم بستگی به ذرات سازندشون داره

    موفق باشی 1 گزارش

    اسما رحمانی   11 آبان 14:12

    0 پرسش 1 پاسخ 1 امتیاز

    سلام رسانای الکتریکی یعنی که جریان الکتریسیته از خود عبور می‌دهد نارسایی الکتریکی یعنی که جریان الکتریسیته از خود عبور نمی دهد موفق باشید

    0 گزارش

    ارغوان بتویی   20 خرداد 12:58

    1 پرسش 5 پاسخ 15 امتیاز

    رسانای الکتریکی یعنی وسایلی که جریان الکتریسیته را از خود عبور دهند مثل اهن اب مقطر و نارسانای الکتریکی یعنی وسایلی که جریا الکتریسیته را از خود عبور نمی دهند مثل وسایل پلاستیکی چوب خشک

    0 گزارش

    منبع مطلب : gama.ir

    نارسانای الکتریکی چیست ؟ — با مثال و به زبان ساده – فرادرس

    در این مطلب به پرسش نارسانای الکتریکی چیست و پرسش‌های گوناگون در مورد نارسانایی الکتریکی مواد مختلف پاسخ داده می‌شود.

    علوم پایه، فیزیک

    هدایت جریان الکتریکی در اجسام یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های الکتریکی آن‌ها است. از این‌رو مواد به سه دسته کلی رسانا، نارسانا و نیمه‌رسانا دسته‌بندی می‌شوند. مواد نارسانای الکتریکی یا عایق‌ها موادی هستند که در آن‌ها از حرکت آزادانه الکترون‌ها جلوگیری می‌شود. در این مطلب در مورد این دسته از مواد صحبت می‌کنیم و به پرسش نارسانای الکتریکی چیست پاسخ خواهیم داد.

    فهرست مطالب این نوشته

    نارسانای الکتریکی چیست ؟

    نوار ممنوعه چیست ؟

    مواد نارسانای الکتریکی چیست ؟

    بهترین مواد نارسانای الکتریکی

    معرفی فیلم آموزش علوم تجربی پایه هشتم – بخش فیزیک

    تفاوت مواد رسانا و نارسانای الکتریکی

    سوالات متداول پیرامون نارسانای الکتریکی

    جمع‌بندی

    نارسانای الکتریکی چیست ؟

    نارسانایی الکتریکی نقطه مقابل رسانایی الکتریکی است. نارسانای الکتریکی آن دسته از موادی هستند که اجازه عبور جریان الکتریکی را نمی‌دهند. به طور معمول، این دسته از مواد به عنوان لایه محافظ در مدارهای الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    مقاومت بالا و رسانندگی پایین دو مشخصه اصلی مواد نارسانای الکتریکی هستند. الکترون‌ها در ساختار مواد نارسانا نمی‌توانند آزادانه در سراسر ساختار ماده حرکت کنند. در واقع، الکترون‌ها با اتم‌ها پیوند قوی دارند. از این‌رو جریان به راحتی از مواد نارسانای الکتریکی عبور نخواهد کرد. سوالی که ممکن است مطرح شود آن است که چرا بعضی مواد، نارسانای جریان الکتریکی هستند. برای پاسخ به این سوال ابتدا مفهوم نوار ممنوعه توضیح داده می‌شود.

    نوار ممنوعه چیست ؟

    نوار ممنوعه کمینه انرژی است که الکترون برای شکستن پیوند و خروج از حالت مقید به هسته به آن نیاز دارد. تعریف دیگر نوار ممنوعه به صورت زیر خواهد بود:

    به فاصله بین نوار ظرفیت الکترون‌ها و نوار رسانش، نوار ممنوعه گفته می‌شود.

    نوار ممنوعه میزان انرژی لازم برای تحریک الکترون از نوار ظرفیت به نوار رسانش را تعیین می‌کند. الکترون‌ها پس از رها شدن از قید هسته در رسانایی شرکت خواهند کرد. تراز انرژی پایین‌تر نوار ظرفیت نامیده می‌شود. در صورتی که بین این تراز و تراز انرژی بالاتر (نوار رسانش) شکافی وجود داشته باشد، برای داشتن الکترون آزاد باید انرژی به سیستم وارد شود. براساس اندازه و وجود یا وجود نداشتن این شکاف، مواد به سه دسته کلی رسانا، نیمه‌رسانا و نارسانا تقسیم می‌شوند.

    در رساناها، نوارهای ظرفیت و هدایت با یکدیگر هم‌پوشانی دارند. از این‌رو، نوار هدایت به راحتی با الکترون‌های نوار ظرفیت پر می‌شود. در مواد نارسانا، نوارها با یکدیگر هم‌پوشانی ندارند. در واقع اندازه نوار ممنوعه بین نوار ظرفیت و رسانش بسیار بزرگ است. در نتیجه، پرش الکترون‌ها از نوار ظرفیت به نوار رسانش تقریبا ناممکن است. اندازه نوار ممنوعه در نیمه‌رساناها کوچک است. بنابراین، الکترون‌ها با دریافت انرژی کم می‌توانند از نوار ظرفیت به نوار رسانش بروند و در هدایت الکتریکی شرکت کنند.

    به هنگام صحبت در مورد نوار ممنوعه، مفهوم انرژی فرمی بسیار مهم است. انرژی فرمی بالاترین تراز انرژی است که توسط الکترون‌ها در دمای پایین اشغال شده است. با استفاده از موقعیت انرژی فرمی نسبت به ترازهای انرژی می‌توان رسانا، نیمه‌رسانا یا نارسانا بودن ماده را تعیین کرد.

    اگر تراز انرژی فرمی داخل نوار ظرفیت قرار گرفته باشد، تمام الکترون‌ها در پیوند شرکت کرده‌اند. اگر تراز انرژی فرمی داخل نوار رسانش قرار داشته باشد، درصدی ار الکترون‌ها در هدایت الکتریکی شرکت خواهند کرد. در پایان، اگر تراز انرژی فرمی در نوار ممنوعه قرار گرفته باشد، نوار ظرفیت پر از الکترون و نوار رسانش خالی است (نیمه‌رسانا). اکنون می‌توانیم به پرسش نارسانای الکتریکی چیست پاسخ دهیم. در ادامه در مورد مواد نارسانای الکتریکی و کاربردهای آن‌ها توضیح می‌دهیم.

    با توجه به اهمیت مفهوم نارسانای الکتریکی چیست، «فرادرس» اقدام به انتشار فیلم آموزش علوم تجربی پایه هشتم – بخش فیزیک کرده که لینک آن در ادامه آورده شده است.

    برای دیدن فیلم آموزش علوم تجربی پایه هشتم – بخش فیزیک + اینجا کلیک کنید. 

    مواد نارسانای الکتریکی چیست ؟

    به موادی با انرژی ممنوعه در حدود سه تا هفت الکترون‌ولت، مواد نارسانای الکتریکی یا عایق گفته می‌شود. به دلیل فاصله زیاد بین نوار ظرفیت و رسانش، الکترون‌ها نمی‌توانند از نوار ظرفیت به نوار رسانش بروند. بنابراین جمعیت الکترونی برای شرکت در هدایت الکتریکی وجود ندارد. ذکر این نکته مهم است که در این مواد هدایت الکتریکی صفر نیست بلکه مقدار آن بسیار کم است.

    سوالی که ممکن است مطرح شود آن است که تحت چه شرایط ماده نارسانای الکتریکی، جریان الکتریکی را از خود عبود می‌دهد. با اعمال ولتاژ الکتریکی بزرگ، جسم نارسانا به جسم رسانا تبدیل خواهد شد. به این پدیده شکست الکتریکی می‌گوییم.

    شکست الکتریکی

    شکست الکتریکی پدیده‌ای است که در آن با اعمال ولتاژ به اندازه کافی بزرگ ماده نارسانای الکتریکی ناگهان به رسانای جریان الکتریکی تبدیل می‌شود. در صورتی که میدان الکتریکی ایجاد شده توسط ولتاژ اعمالی به ماده عایق از قدرت دی‌الکتریک آن بیشتر باشد، شکست الکتریکی اتفاق می‌افتد.

    ولتاژ شکست

    به ولتاژی که در آن ماده نارسانا به رسانا تبدیل می‌شود، ولتاژ شکست می‌گوییم. این ولتاژ به اندازه و شکل ماده بستگی دارد.

    عوامل موثر بر نارسانایی الکتریکی

    علاوه بر ولتاژ شکست، عواملی مانند ساختار اتمی، نفوذپذیری هوا و مقاومت بالا بر کارایی نارساناهای الکتریکی تاثیر خواهند گذاشت.

    به طور معمول به هنگام نیاز به قطع جریان الکتریکی از ماده نارسانای الکتریکی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، سیم‌های الکتریکی استفاده شده در لوازم خانگی به وسیله مواد نارسانای الکتریکی پوشیده شده‌اند. بنابراین، عبور جریان الکتریکی را از داخل سیم احساس نمی‌کنیم. در نتیجه، به هنگام کار با وسایل برقی با خطر برق‌گرفتگی مواجه نخواهیم شد.

    کاربردهای مواد نارسانا

    کاربرد اصلی مواد نارسانا در خانه‌ها، خیابان‌ها و اداره‌ها دیده می‌شود. این مواد در وسایلی استفاده می‌شوند که هدایت جریان الکتریکی در آن‌ها لازم نیست.

    منبع مطلب : blog.faradars.org

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید