این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    نوعی غذایی که بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی تولید میشود در جدول

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    نوعی غذایی که بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی تولید میشود در جدول را از این سایت دریافت کنید.

    مواد طبیعی و مصنوعی — فهرست انواع مواد + تصویر – فرادرس

    مواد طبیعی و مصنوعی دو شکل متفاوت از مواد هستند که مواد طبیعی مستقیم از طبیعت استخراج و مواد مصنوعی توسط انسان ساخته می‌شوند.

    مواد طبیعی و مصنوعی — فهرست انواع مواد + تصویر

    آخرین به‌روزرسانی: ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ زمان مطالعه: ۱۲ دقیقه

    شیمی، علوم پایه ۷۲۶ بازدید

    مواد طبیعی و مصنوعی دو شکل گوناگون از مواد هستند. همه محصولات ساخته شده از مواد طبیعی و مصنوعی، منشأ طبیعی دارند و از منابع موجود در طبیعت به دست می‌آیند. به طور کلی مواد مصنوعی با تغییر شیمیایی مواد اولیه برای ایجاد ویژگی‌های جدید و مختلف و تولید بیشتر مواد موجود ساخته می‌شوند. در این مطلب فهرستی از مواد طبیعی و مصنوعی به همراه توضیحات و تصاویر برای آشنایی بیشتر آورده شده است.

    فهرست مطالب این نوشته

    مواد طبیعی چیست؟ مواد مصنوعی چیست؟ منشا مواد طبیعی

    فهرستی از مواد طبیعی و مصنوعی

    سوالات متداول

    مواد طبیعی چیست؟

    مواد طبیعی یا ماده طبیعی، موادی هستند که برای ساختن و تولید آنها، ماده اصلی دچار تغییرات شیمیایی نمی‌شود. برای مثال؛ صندلی چوبی با تغییر شکل چوب ساخته می‌شود و نیازی به تغییر شیمیایی ماده اولیه ندارد.

    میزان تغییر مواد طبیعی برای ساخت محصولات بستگی به محصول مورد نظر دارد. برای ساخت خانه چوبی، ماده اولیه نیاز به تغییر چندانی ندارد ولی برای ساخت و تولید آجر که از خاک رس استفاده می‌شود به شکل‌دهی، پختن و خشک‌کردن نیاز است. همچنین برخی مواد که در طبیعت به فراوانی یافت می‌شوند و در ساخت و ساز کاربرد دارند مانند، آهن، مس و آلومینیوم جزو مواد طبیعی هستند.

    مواد مصنوعی چیست؟

    مواد مصنوعی موادی هستند که با تغییر شیمیایی ماده اصلی، ماده‌ای جدید با ویژگی‌های متفاوت ساخته می‌شود. به مراحل ساخت ماده جدید که مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی است، سنتز شیمیایی می‌گویند. پلاستیک معروف‌ترین ماده مصنوعی در جهان است. برای ساختن این ماده مصنوعی از نفت استفاده می‌شود. برای ساخت پلاستیک، با فراوری نفت در آن تغییرات شیمیایی ایجاد می‌کنند تا از منبعی طبیعی، محصولی مصنوعی به نام پلاستیک تولید شود.

    برخی وسایل ساخته شده از پلاستیک

    مواد مصنوعی لزوماً مواد ناموجود در طبیعت نیستند. برخی از مواد مانند ویتامین‌ها در طبیعت وجود دارند اما توسط انسان به‌طور انبوه برای مصرف تولید یا ساخته می‌شوند. به دلایل گوناگونی ممکن است تهیه مواد طبیعی مشکل باشد یا هزینه زیادی داشته باشد و به محیط زیست و زیستگاه جانداران نیز آسیب وارد کند، در چنین مواقعی بهتر است مواد طبیعی به شکل مصنوعی سنتز شوند.

    در مواردی نیز اثرات محصولات مصنوعی و طبیعی یکسان است. برای مثال، با مقایسه پنبه و پلی‌استر مشخص شده است که اثرات زیست‌محیطی مشابهی دارند.

    پنبه و پلی‌استر هر دو در کارخانه تولید می‌شوند و برای تولید و فراوری آن‌ها به موادی مانند شوینده‌ها، نرم‌کننده‌های شیمیایی و سفیدکننده‌ها نیاز است.

    کشت پنبه به زمین و آب زیاد و برداشت آن به نیروی انسانی بیشتر نیاز دارد.

    برای حفظ و نگهداری محصول به انواع آفت‌کش نیاز است.

    برای ساخت یک تی‌شرت از جنس پنبه حدود ۲۷۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود.

    برای ساخت پلی‌استر به سوخت‌های فسیلی و مواد شیمیایی نیاز است که استخراج این مواد موجب آسیب رساندن به محیط زیست می‌شود.

    پنبه زیست‌تخریب‌پذیر و تقریبا یک‌بار مصرف است ولی پلی‌استر قابلیت استفاده مجدد و بازیافت دارد که که ۹۷ درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود.

    محصولات پلی‌استر زیست تخریب‌پذیر نیستند و حدود ۳۰ سال یا بیشتر در طبیعت باقی می‌مانند و باعث ایجاد زباله بیشتر در طبیعت می‌شوند.

    فیلم آموزشی مرتبط: آموزش علوم تجربی پایه ششم

    شروع یادگیری

    منشا مواد طبیعی

    همه محصولات طبیعی و مصنوعی از منابع طبیعی ساخته می‌شوند. محصولات طبیعی از منابعی مانند ماسه و چوب تولید می‌شوند که در طبیعت در دسترس است. محصولات مصنوعی مانند پلاستیک نیز از موادی مانند نفت ساخته شده‌اند که نفت نیز ماده‌ای طبیعی است که از زمین استخراج می‌شود.

    فهرستی از مواد طبیعی و مصنوعی

    در این بخش برای آشنایی بیشتر انواع مختلفی از مواد رایج و پرکاربرد طبیعی و مصنوعی به همراه کاربردها و برخی از ویژگی‌های آنها آورده شده‌است. ویژگی هر ماده مانند استحکام، انعطاف‌پذیری، کشش و ... موجب ساخت محصولی جدید با کاربردی متفاوت می‌شود. دانستن این ویژگی‌ها برای ساخت محصولاتی با کیفیت و کارایی بهتر مهم است.

    مواد طبیعی

    مواد طبیعی مستقیم از منابع گیاهی و زمین گرفته می‌شوند و نیازی به ساختن آن‌ها نیست. در زیر تصویر برخی از مواد طبیعی که در زندگی کاربردهای فراوانی دارند دیده می‌شود.

    در جدول زیر برخی از رایج‌ترین مواد طبیعی فهرست شده‌اند.

    مواد طبیعی

    پنبه شیشه الیاف گیاهی

    ابریشم فلزات آهک پشم خاک رس کاه چرم سنگ گرانیت

    مروارید چتایی (کنف هندی) صمغ

    گچ نفت بامبو

    زغال‌سنگ الماس گرافیت

    سیمان کود حیوانی کوارتز

    پارچه

    پارچه‌هایی که از پنبه، ابریشم و پشم ساخته می‌شوند و مواد اصلی آن‌ها از الیافت گیاهی و حیوانی گرفته می‌شود جزو مواد طبیعی هستند. پنبه از قدیمی‌ترین مواد طبیعی مورد استفاده توسط انسان است که از آن برای تولید پوشاک و دیگر وسایل بهره می‌گیرد. ۴۰ درصد از پوشاک تولیدی در جهان از جنس پنبه هستند. انعطاف‌پذیری کم، جذب مواد، ضدحساسیت و نرم بودن از ویژگی‌های پنبه است.

    پنبه ماده‌ای طبیعی است.

    شیشه

    شیشه مثال دیگری از مواد طبیعی است که شاید قرار دادن آن به عنوان ماده طبیعی دشوار به نظر برسد. شیشه در کارخانه‌های صنعتی با ذوب و سپس سرد کردن ماسه ساخته می‌شود. مولکول‌های شیشه بدون تغییر باقی می‌مانند و تغییر شیمیایی در آن‌ها رخ نمی‌دهد و همچنان مولکول‌های ماده اولیه هستند که فقط تغییر شکل داده‌اند.

    نمای شیشه‌ای بانک مرکزی در ایران

    خاک رس

    خاک رس نوعی خاک است که از کانی‌های رس تشکیل شده‌است. این نوع خاک هیدارته با مرطوب شدن انعطاف‌پذیری بالایی پیدا می‌کند و با خشک شدن یا پس از پخته شدن، سخت و شکننده می‌شود. ساخت کتیبه‌های گلی و ساختن سفال از قدیمی‌ترین کاربردهای این ماده طبیعی است.

    کتیبه‌های گلی در تخت‌جمشید (راست) و سفال‌های ۶ هزارساله در شوش (چپ)

    از خاک رس همچنین در فرآیندهای صنعتی مانند کاغذسازی، تولید سیمان، «صافش یا فیلتراسیون» (Filtration) مواد شیمیایی استفاده می‌کنند. رایج‌ترین کاربرد خاک رس برای ساختن آجر و کاشی در ساختمان‌سازی است. همچنین در مجسمه‌سازی، تولید ظروف سفالی، سنگی و چینی، ماسه قالب در ساخت ریخته‌گری و درمانی کاربرد دارد.

    منبع مطلب : blog.faradars.org

    مواد نگهدارنده خوراکی صنایع غذایی کدامند ؟

    مواد نگهدارنده خوراکی صنایع غذایی چه ترکیباتی هستند ؟ چگونه می توان از عدم داشتن عوارض آنها اطمینان حاصل کرد ؟ اینجا بخوانید.

    خانه > مقالات > مقالات مواد غذایی > مواد نگهدارنده خوراکی صنایع غذایی کدامند ؟ | آیا همه آنها سرطانزا هستند ؟

    مواد نگهدارنده خوراکی صنایع غذایی کدامند ؟ | آیا همه آنها سرطانزا هستند ؟

    مواد نگهدارنده خوراکی صنایع غذایی چه ترکیباتی هستند ؟ نقش نگهدارنده ها در مواد غذایی چیست؟

    مضرات نگهدارنده ها چیست؟ کدام خوراکی ها دارای مواد نگهدارنده هستند ؟ چه نگهدارنده های مجاز خوراکی وجود دارد ؟

    در این مقاله قصد داریم به این پرسش ها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

    همه محصولات غذایی به جز آنهایی که در باغ و آشپزخانه تهیه می شوند، دارای مواد نگهدارنده هستند. هر سازنده ای به مواد غذایی در طول فرآوری آن محصول، مواد نگهدارنده می افزاید. هدف کلی این است که از رشد میکروب ، کپک و… و در نتیجه فساد غذا در طی مسیر حمل و نقل جلوگیری شود. غذا برای حفظ بقا مهم است، بنابراین حفظ مواد غذایی یکی از قدیمی ترین فن آوری های مورد استفاده انسان است تا از فساد آن جلوگیری کند.

    روش ها و ابزارهای مختلف برای این منظور یافت شده و بهبود یافته است. جوشاندن، انجماد و نگهداری در یخچال، پاستوریزه کردن، کم آب کردن، ترشی اندود کردن روشهای سنتی هستند. شکر، نمک معدنی و نمک نیز اغلب به عنوان نگهدارنده های غذا مصرف می شوند. تابش هسته ای نیز به عنوان نگهدارنده های مواد غذایی بکار می روند. تکنیک های بهبود یافته بسته بندی مثل بسته بندی خلا و بسته بندی های هیپوباریک (فشار کمتر از نرمال) نیز به عنوان نگهدارنده های مواد غذایی بکار برده می شوند.

    حفظ مواد غذایی اساسا برای سه دلیل انجام می شود:

    نگهداری از خواص طبیعی غذا

    حفظ ویژگی های ظاهری غذا

    افزایش ارزش غذایی برای ذخیره سازی آن

    نگهدارنده های طبیعی غذا

    در دسته بندی نگهدارنده های طبیعی غذا نمک، شکر، الکل، سرکه و غیره در این دسته قرار می گیرند. این مواد نگهدارنده های قدیمی (سنتی) غذا هستند که در خانه نیز برای تهیه ترشی، مربا و آب میوه و غیره نیز بکار می روند. همچنین انجماد، جوشاندن، دودی کردن، نمک سود کردن از راه های طبیعی نگهداری مواد غذایی محسوب می شوند.

    پودر قهوه و سوپ برای نگهداری خشک و در جای سرد و خشک نگهداری می شوند. در این بخش نگهدارنده های غذاهای شامل مرکبات مانند اسید سیتریک و آسکوربیک اسید، آنزیم ها روی آنها کار می کنند و با ایجاد اختلال در متابولیسم آنها، نگهداری صورت می گیرد.

    شکر و نمک اولین نگهدارنده های طبیعی غذا هستند که به طور بسیار موثری رشد مایع  باکتری ها را در غذا حفظ می کنند. برای حفظ گوشت و ماهی، نمک هنوز به عنوان یک نگهدارنده طبیعی غذا بکار گرفته می شود.

    نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی

    نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی نیز برای مدتی مورد استفاده قرار گرفته شده است. آنها به نظر بهترین و موثرترین برای عمر طولانی تر هستند.

    نمونه هایی از نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی عبارتند از :

    بنزوآت ها ( مانند بنزوآت سدیم، اسید بنزوئیک)

    نیتریت ها ( مانند نیتریت سدیم)

    سولفیت ها ( مانند دی اسید گوگرد)

    سوربات ها ( مانند سوربات سدیم، سوربات پتاسیم)

    آنتی اکسیدان ها نیز از نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی هستند که به عنوان جاذب رادیکال آزاد عمل می کند. در این دسته نگهدارنده ها، ویتامین C، هیدروکسی آنیزول بوتیلدار شده(BHA)، مهار کننده های رشد باکتری مانند نیتریت سدیم، دی اکسید سولفور و اسید بنزوئیک در غذا می آیند.

    بر خلاف نگهدارنده های طبیعی مواد غذایی برخی از نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی مضر هستند. مانند دی اکسید گوگرد و نیتریت ها. دی اکسید گوگرد باعث تحریک لوله های تنفسی برونش و نیتریت سرطان زا است.

    .

    .

    نگهدارنده های مصنوعی

    نگهدارنده های مصنوعی، مواد شیمیایی هستند که رشد باکتری ها، فساد و تغییر رنگ غذا را متوقف می کنند. مواد نگهدارنده مصنوعی می توانند به مواد غذایی افزوده و یا بر روی مواد غذایی اسپری شود.

    انواع نگهدارنده های مصنوعی غذا:

    عامل های ضد میکروبی : در این دسته بنزوآت ها، سدیم بنزوآت ، سوربات ها، و نیتریت ها قرار می گیرند.آنتی اکسیدان ها : این دسته شامل سولفیت ها، ویتامین E، ویتامین C و هیدروکسی تولوئن بوتیله شده (BHT)عامل کیلیت کننده : این دسته حاوی دی سدیم اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA)، پلی فسفات ها، سیتریک اسیددر ویدیو ی زیر با این مواد بیشتر آشنا شوید:

    نمایشگر ویدیو

    Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

    دریافت پرونده: https://www.mbkchemical.com/wp-content/uploads/2020/05/WhatsApp-Video-2020-04-11-at-15.19.03.mp4?_=1

    00:00 00:00

    نگهدارنده های غذایی مضر :

    اگرچه افزودن مواد نگهدارنده غذایی برای حفظ تازگی مواد غذایی و جلوگیری از رشد باکتری ها استفاده می شود؛ اما هنوز مواد نگهدارنده های خاصی وجود دارند که اگر بیش از حد مجاز استفاده شوند، مضر هستند.

    برخی از مواد غذایی که مضر هستند:

    بنزوآت ها :

    این گروه از مواد نگهدارنده مواد غذایی در روسیه به علت نقش آنها در ایجاد آلرژی، آسم و خارش پوست ممنوع است. طی بررسی ها باعث اسیب مغزی هم می شود. این مواد نگهدارنده در آب میوه ها، چای ، قهوه استفاده می شود.

    بوتیلات :

    این دسته از نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی انتظار می رود که باعث افزایش فشار خون و بالارفتن سطح کلسترول می شوند. این می تواند روی عملکردکلیه و زندگی تاثیر بگذارد. این ها می توانند در کره های گیاهی و حیوانی و روغن ها یافت شوند.

    منبع مطلب : www.mbkchemical.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 1 ماه قبل
    0

    نوعی غذایی که بدونه استفاده ازمواد شیمیایی مصنوعی تولیدمیشود

    مهدی 5 ماه قبل
    5

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید