این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    وقتی گلی را می بوییم درون بینی مان چه اتفاقی می افتد

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    وقتی گلی را می بوییم درون بینی مان چه اتفاقی می افتد را از سایت نکس اسکرین دریافت کنید.

    سوالات درس هفتم علوم پنجم

    سوالات درس هفتم علوم پنجم سوالات درس 7 داخل کتاب علوم پنجم نام درس : چه خبر 2 | موضوع : سوالات متن | پنجم ابتدایی سوالات درس 7 داخل کتاب علوم پنجم  سوالات

    سوالات درس هفتم علوم پنجم

    نوشته : HamGamDars تعداد نظرات : 57

    سوالات درس هفتم علوم پنجم

    سوالات درس 7 داخل کتاب علوم پنجم

    نام درس : چه خبر 2 | موضوع : سوالات متن | پنجم ابتدایی

    سوالات درس 7 داخل کتاب علوم پنجم

     سوالات علوم پنجم / درس هفتم :: چه خبر 21- چگونه مزه ای را حس می کنیم ؟پاسخ:  هرگاه تکه هایی ( ذره هایی ) از جسم در آب دهان ما حل شود ما مزه ی آن را حس می کنیم.2- برجستگی های روی زبان چه نام دارد ؟پاسخ:  پرز های چشایی.3- نام دیگر آب دهان چیست ؟پاسخ:  بزاق دهان4- چگونه مزه ی غذا را تشخیص می دهیم ؟پاسخ:  بعد از اینکه غذا در آب دهان ما حل شد، توسط پرزهای چشایی و عصب چشایی به مغز پیام فرستاده می شود و ما مزه ی غذا را تشخیص می دهیم.5- مزه های اصلی کدامند ؟پاسخ:  شوری – ترشی – تلخی – شیرینی6- آیا همه ی قسمت های زیان یک مزه را حس می کنند ؟پاسخ:  خیر هر بخشی از زبان یک مزه را حس می کنند .7- زبان اندام چه حسی است ؟پاسخ:  حس چشایی8- آیا همه ی زبان طعم چیزی را احساس می کند ؟پاسخ:  خیر وسط زبان هیچ طعمی را حس نمی کند9- قسمت های کناره ی زبان چه طعمی را حس می کند ؟پاسخ:  شوری و ترشی10- نوک زبان چه طعمی را حس می کند ؟پاسخ:  شیرینی11- ته زبان چه طعمی را حس می کند ؟پاسخ:  تلخی1- اندام حس بویایی چه نام دارد ؟پاسخ:  بینی2- چگونه بوی چیزی را حس می کنیم ؟پاسخ:  ذراتی از جسم به همراه هوا وارد بینی ما می شود و در بخش نمناک بالای بینی حل می شود . توسط اعصاب های به مغز پیام می فرستاده می شود و ما بوی چیزی را حس می کنیم .3- چرا وقتی که سرما می خوریم بوی مواد را حس نمی کنیم؟پاسخ:  هنگامی که سرما می خوریم بخش داخلی بینی خشک می شود و ذرات اجسام در آن حل نمی شود و ما بوی اجسام را حس نمی کنیم .4-چرا وقتی سرما می خوریم طعم غذا را به خوبی حس نمی کنیم ؟پاسخ:  زیرا در زمان سرما خوردگی سطح داخلی زبان و روی زبان خشک می شود و ذرات غذا روی زبان حل نمی شود و ما طعم آن را حس نمی کنیم1- کار غده ی چربی چیست ؟پاسخ:  ترشح چربی از غده ی های چربی سبب می شود که پوست ما نرم بماند و خشک نشود .2- کار غده های عرق چیست ؟پاسخ:  بخشی از مواد زاید بدن ازطریق عرق کردن از بدن خارج می شود – تبخیر عرق پوست بدن را خنک نگه می دارد .3- پوست چه چیزهایی را حس می کند؟پاسخ:  پوست گرمی و سردی و نرمی و زبری وفشار و درد را حس می کند .4- چگونه چیزی را حس می کنیم ؟پاسخ:  وقتی چیزی روی پوست ما حرکت می کند یا با پوست ما تماس می گیرد و گیرنده ها به مغز پیام می فرستد .5- احساس درد چه فایده ای دارد؟پاسخ:  احساس درد سبب می شود که بدن ما نسبت به عامل ایجاد کننده ی درد واکنش نشان می دهد.6- وسیله ای را نام ببرید که با حالتی شبیه به عرق کردن خنک می شود؟پاسخ:  کوزه – مشک آب.7- چرا باید پوست را تمیز نگه داریم؟پاسخ:  تمیز نگه داشتن پوست سبب می شود که بخشی از مواد زاید بدن به همراه عرق دفع شود. تبخیر عرق سبب می شود بدن خنک گردد. ترشح جربی پوست را نرم نگه دارد.8- فایده ی پوست چیست؟پاسخ:  اولین سپر دفاعی بدن است و از ورود میکروب به بدن جلوگیری می کند.9- چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟پاسخ:  مواظب باشیم زخم نشود تا میکروبها وارد بدن نشوند. سطح پوست را تمیز نگه داریم تا عرق و چربی از بدن دفع شود. شستن مرتب پوست سبب می شود که چربی، عرق و سلولهای مرده ی پوست بیرونی روی پوست نمانده و بوی بد ایجاد نکنند. مواظب باشیم پوست دچار سوختگی توسط آب جوش یا اجسام داغ و یا نور شدید آفتاب نشود.10- پوست چند بخش دارد؟پاسخ:  دو بخش، پوست درونی، پوست بیرونی نیز که دو بخش دارد، بخش درونی و بخش بیرونی که از سلولهای مرده تشکیل شده است.11- پوست چه بخشهایی از بدن حساس تر هستند؟ چرا؟پاسخ:  نوک انگشتان و لبها حساس تر هستند زیرا در نوک انگشتان و لبها گیرنده های حسی بیشتری وجود دارد.12- نابینایان با کمک چه حسی خواندن الفبای بریل را یاد می گیرند؟پاسخ:  حس لامسه.13- چرا نابینایان برای خواندن حروف الفبای برجسته ی بریل از نوک انگشتان استفاده می کنند؟پاسخ:  چون پوست نوک انگشتان گیرنده های حسی بیشتری دارد و حساس تر است.

    اگر سوالات بالا را دوست نداشتید از سوالات زیر استفاده کنید

    1 -زبان چیست ؟پاسخ:  اندام ماهیچه ای است که به جویدن غذا در دهان و مخلوط شدن آن با بزاق ( آب دهان ) کمک می کند2 -روی زبان برجستگی های وجود دارد3 -کاربرد برجستگی های روی زبان چیست ؟پاسخ:  این برجستگی ها مزه غذا را دریافت می کند و از طریق عصب چشایی به مغز پیام می فرستند4 -ما کدام مزه ها را دریافت می کنیم ؟پاسخ:  ترشی ، شیرینی ، شوری ، تلخی5 -کدام مزه خوشایند تر است ؟پاسخ:  شیرینی6 -چگونه مزه را تشخیص می دهیم ؟پاسخ:  وقتی غذا را می جویم ذره های آن در بزاق دهان حل می شود . در همین زمان عصب چشایی به مغز پیام می برد و ما مزه روی مثل شیرینی یا تلخی را تشخیص می دهیم7 -بوی خوش برای ما دلپذیر است اما بوی ناخوشایند ما را آزرده می کند8 -در دین ما چه سفارش شده است ؟پاسخ:  رعایت بهداشت و خوشبو شدن9 -چرا وقتی می خواهیم گلی را ببوییم آن را به بینی خود نزدیک می کنیم ؟

    منبع : hamgamdars.com

    سوالات درس هفتم علوم پنجم با جواب

    سوالات درس هفتم علوم پنجم با جواب سوالات درس چه خبر فصل 7   سوالات علوم پنجم درس هفتم بخش 7 1 -زبان چیست ؟ پاسخ» اندام ماهیچه ای است که به جویدن غذا

    سوالات درس هفتم علوم پنجم با جواب - هوم درس

    خانه

    سوالات درس هفتم علوم پنجم با جواب

    سوالات درس هفتم علوم پنجم با جواب

    سوالات درس چه خبر فصل 7

    سوالات علوم پنجم درس هفتم

    بخش 7 1 -زبان چیست ؟

    پاسخ» اندام ماهیچه ای است که به جویدن غذا در دهان و مخلوط شدن آن با بزاق ( آب دهان ) کمک می کند

    2 -روی زبان برجستگی های وجود دارد

    3 -کاربرد برجستگی های روی زبان چیست ؟

    پاسخ» این برجستگی ها مزه غذا را دریافت می کند و از طریق عصب چشایی به مغز پیام می فرستند

    4 -ما کدام مزه ها را دریافت می کنیم ؟

    پاسخ» ترشی ، شیرینی ، شوری ، تلخی

    5 -کدام مزه خوشایند تر است ؟

    پاسخ» شیرینی

    6 -چگونه مزه را تشخیص می دهیم ؟

    پاسخ» وقتی غذا را می جویم ذره های آن در بزاق دهان حل می شود . در همین زمان عصب چشایی به مغز پیام می برد و ما مزه روی مثل شیرینی یا تلخی را تشخیص می دهیم

    7 -بوی خوش برای ما دلپذیر است اما بوی ناخوشایند ما را آزرده می کند

    8 -در دین ما چه سفارش شده است ؟

    پاسخ» رعایت بهداشت و خوشبو شدن

    9 -چرا وقتی می خواهیم گلی را ببوییم آن را به بینی خود نزدیک می کنیم ؟

    پاسخ» در این حالت ذره های بو دار بیشتر وارد بینی ما می شود و به مغز انتقال پیدا می کند و ما بو را حس می کنیم

    10 -وقتی گلی را می بوییم درون بینی مان چه اتفاقی می افتد ؟

    پاسخ» ذره های بو دار همراه با هوا وارد بینی می شوند . این ذره ها به سلول های گیرنده بو که در قسمت بالایی قرار دارند می رسند . سلول روی گیرنده ی بو به مغز پیام می فرستند و ما بوهای مختلف را تشخیص می دهیم .

    11 -ذره های بو دار با چشم قابل دیدن نیست

    12 -اندام های بینی و زبان همکاری نزدیکی با هم دارند

    13 -به پشت و کف دست خود نگاه کنید چه چیز روی مشاهده می کنید ؟

    پاسخ» شیارهای کوچکی روی کف دست و انگشتان وجود دارد – رگ روی روی دست دیده می شود – پوست کف دست کمی کلفت تر از روی دست می باشد

    14 –پوست بدن ما را پوشانده است و از آن در برابر میکروب ها ، سرما و گرما محافظت می کند

    15 -چرا پوست ما چرب می شود ؟

    پاسخ» به دلیل وجود غدد چربی زیر پوست

    16 -چرا پوست ما مرطوب می شود ؟

    پاسخ» به دلیل وجود غدد عرق و خروج آن از منافذ پوست ، پوست ما مرطوب می شود

    17 -در پوست گیرنده های گوناگونی قرار دارند

    18 -گیرنده روی روی پوست مغز را از چه چیزی آگاه می کنند ؟

    پاسخ» سرما – گرما – لمس – تماس

    19 -وقتی حشره ای روی پوست ما حرکت می کند ، گیرنده روی پوست به مغز پیام می فرستند و ما را از وجود آن آگاه می کنند

    20 -هرجا این گیرنده ها بیشتر باشد آن قسمت به لمس و تماس حساس تر است

    21 -در نوک انگشتان تعداد گیرنده روی حسی بیشتر است و حساس تر هستند

    22 -افراد نابینا بوسیله خط بریل می توانند بخوانند

    23 -چرا افراد نابینا برای خواندن از سر انگشتان خود استفاده می کنند ؟

    پاسخ» سر انگشتان دارای گیرنده روی حسی بیشتری است و افراد نابینا از این حساسیت برای لمس و تشخیص استفاده می کنند

    24 -برای حفظ سلامت پوست چه راه روی پیشنهاد می کنید ؟

    پاسخ» شست و شوی مداوم داشته باشیم

    با کرم ها سطح پوست را چرب و مرطوب نگه داریم

    سطح آن را از اشعه روی زیان آور خورشید محافظت کنیم

    حفظ پوست از آلودگی – سرما و گرما

    خواب کافی نوشیدن آب کافی

    📕💢 بعدی»درس هشتم علوم پنجم

    🔖 پیشین« درس ششم علوم پنجم

    ||| 10 نظر

    Nazanin جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸

    برچسب‌ها:سوالات درس به درس علوم پنجم, علوم پنجم, سوال متن علوم پنجم ,

    دیدگاه شما

    hamed گفت: 1399-02-24 در 13:12

    خیلیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی خوبه یعنی عالیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

    پاسخ مهسا گفت: 1399-02-30 در 16:36 اره

    خیلییییییییییییی خوبه

    موافقمممممممممم میترا عابدینی گفت: 1399-02-22 در 19:19

    با سپاس از همه دست اندر کارانی که به ما برای یادگیری بهتر و بیشتر کمک می‌کنند… من‌ الله التوفیق

    پاسخ نرگس گفت: 1399-02-17 در 14:28 عالیییی پاسخ اهورا گفت: 1399-02-09 در 14:11

    عالی بود بهترین سایت بود

    پاسخ **** گفت: 1399-01-31 در 21:53

    عالی بود واقعا نمره ام بیست شد

    پاسخ ژینو ارجمند گفت: 1399-01-23 در 15:31

    چرا ما مزوه ی غذایی را که به خوبی نمیجویم وسزیع میخوریم را به خوبی حس نمیکنیم؟؟

    پاسخ vanai گفت: 1399-02-25 در 12:25

    زیرا به خوبی زبا بزاق دهان مخلوط نمیشود و به خوبی روی منافظ زبان قرا نمیگیزد و مغز پیام را نسوه میفرستت

    سیدرضا گفت: 1399-01-05 در 16:30

    گیرنده های زیرپوست مغز را از چه چیزهایی آگاه می کنند

    پاسخ امیررضا گفت: 1398-12-13 در 15:40

    خیلی عالی مخصوصا این روزا که بیماری هست

    پاسخ موضوعات دسته‌بندی نشده پایه هشتم چهارم ابتدایی سوم ابتدایی ششم ابتدایی پنجم ابتدایی پایه هفتم پایه دهم پایه نهم پایه دوازدهم پایه یازدهم آخرین مطالب

    سوالات متن درس پنجم تاریخ دهم با جواب

    سوالات متن درس چهارم تاریخ دهم با جواب

    سوالات متن درس سوم تاریخ دهم با جواب

    سوالات متن درس دوم تاریخ دهم با جواب

    سوالات متن درس اول تاریخ دهم با جواب

    سوالات متن دینی دهم درس سوم با جواب

    سوالات متن دینی دهم درس دوم با جواب

    سوالات متن دینی دهم درس اول با جواب

    سوالات متن درس 2 تاریخ یازدهم

    سوالات متن درس 1 تاریخ یازدهم

    آخرین نظرات نرجس

    عالییییه من ۱۳ سالمه و چند سالخ مطالبمو...

    H خوب بود... امیر حسین

    ممنون برلی امتهانم تمرین کردم خیلی خوب ب...

    منبع : homedars.ir

    درسنامه آموزشی علوم تجربی کلاس پنجم درس 7: چه خبر؟ (2) با پاسخ

    فعالیت (صفحهٔ 54 کتاب درسی) | نکته‌ٔ بهداشتی | چشیدن | گفت‌وگو (صفحهٔ 55 کتاب درسی) | نکته‌ٔ بهداشتی | آزمایش کنید (صفحهٔ 56 کتاب درسی) | بوییدن  | نکته‌ٔ بهداشتی | گفت‌وگو (صفحهٔ 57 کتاب درسی) | گفت‌وگو (صفحهٔ 58 کتاب درسی) | لمس کردن | گفت‌وگو (صفحهٔ 58 کتاب درسی) | کاوشگری (صفحهٔ 59 کتاب درسی) | فکر کنید (صفحهٔ 60 کتاب درسی) | جمع آوری اطلاعات (صفحهٔ 60 کتاب درسی)

    درسنامه آموزشی علوم تجربی کلاس پنجم

    درس 7: چه خبر؟ (2) با پاسخ

    آخرین ویرایش 13 آبان 1396

    گزارش خطا 114248 علوم تجربی درس 1: زنگ علوم

    درس 2: ماده تغییر می‌کند

    درس 3: رنگین کمان

    درس 4: برگی از تاریخ زمین

    درس 5: حرکت بدن درس 6: چه خبر؟ (1) درس 7: چه خبر؟ (2)

    درس 8: کارها آسان می‌شود (1)

    درس 9: کارها آسان می‌شود (2)

    درس 10: خاک با ارزش

    درس 11: بکارید و بخورید

    درس 12: از ریشه تا برگ

    پاورپوینت دوره کامل آموزشی، علوم تجربی پنجم دبستان

    مدرس: فهیمه رشیدی

    مدت دوره: 84 اسلاید (7 فایل)

    فارسی

    1807 تست 126,490 تومان

    علوم تجربی

    1883 تست 131,810 تومان

    ریاضی

    1970 تست 137,900 تومان

    هدیه‌های آسمانی

    556 تست 38,920 تومان

    مطالعات اجتماعی

    1158 تست 81,060 تومان

    قرآن

    114 تست 7,980 تومان

    دانش آموزان در اردو مشغول آماده کردن سفره‌ٔ غذا هستند. مصطفی و محمّد ظرف‌های نان را در سفره می‌گذارند. بوی نان تازه اشتهای بچّه‌ها را باز می‌کند. نان تازه چه مزه‌ٔ خوبی دارد! ما بوها و مزه‌های مختلف را چگونه احساس می‌کنیم؟

    فعالیت (صفحهٔ 54 کتاب درسی)

    وسایل و مواد لازم: آینه ـ نان ـ آب ـ شیر

    1- یک تکّه‌ٔ کوچک نان را روی زبان خود بگذارید. آیا مزه‌ای را احساس می‌کنید؟ خیر

    2- نان را به آرامی بجوید؛ حالا چه مزه‌ای را احساس می‌کنید؟ وقتی نان با آب دهان مخلوط می‌شود مزّه‌ٔ آن را حس می‌کنیم.

    3- پس از خوردن نان، دهان خود را با آب بشویید و کمی شیر را به آرامی بنوشید؛ چه مزه‌ای را احساس می‌کنید؟ مزّه‌ٔ شیر را احساس می‌کنیم.

    * کدام مزه را زودتر احساس کردید؟ مزّه‌ٔ شیررا زودتر احساس می‌کنیم.

    4- اکنون دهانتان را دوباره بشویید. زبانتان را بیرون بیاورید و در آینه ببینید. مشاهده‌های خود را بیان کنید. زبان ما به رنگ صورتی است. روی زبان پرزها و برجستگی‌هایی دیده می‌شود. زبان به راحتی در دهان حرکت می‌کند و به اطراف دهان می‌چرخد.

    * از این فعّالیت چه نتیجه‌ای می‌گیرید؟ چرخیدن زبان در دهان به جویدن غذا کمک می‌کند و پرزها و برجستگی‌ها روی سطح زبان باعث می‌شوند مزهٔ غذاها را احساس کنیم.

    نکته‌ٔ بهداشتی

    قبل از انجام دادن این فعّالیت، دست‌هایتان را بشویید.

    چشیدن

    زبان ماهیچه‌ای است که به جویدن غذا در دهان و مخلوط شدن آن با بُزاق (آب دهان) کمک می‌کند. روی زبان برجستگی‌هایی وجود دارد. این برجستگی‌ها مزه‌ٔ غذا را دریافت می‌کنند و از طریق عصب چشایی به مغز پیام می‌فرستند.

    گفت‌وگو (صفحهٔ 55 کتاب درسی)

    درباره‌ٔ پرسش‌های زیر در کلاس گفت‌وگو کنید.

    * ما کدام مزه‌ها را احساس می‌کنیم؟ شیرینی، شوری، تلخی، ترشی، تندی

    * کدام مزه‌ها برای شما خوشایندترند؟ شیرینی و ترشی (پاسخ دلخواه است)

    وقتی غذا را می‌جَویم، ذرّه‌های آن در بزاق دهان حل می‌شوند. در همین زمان، عصب چشایی به مغز پیام می‌برد و ما مزه‌هایی مثل شیرینی یا تلخی را تشخیص می‌دهیم.

    نکته‌ٔ بهداشتی

    از خوردن غذا و نوشیدنی خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز کنید.

    آزمایش کنید (صفحهٔ 56 کتاب درسی)

    وسایل و مواد لازم: یک قطعه پارچه ـ سیب ـ ظرف دردار ـ آب ـ قاشق کوچک ـ سیب زمینی ـ رنده ـ هویج ـ خیارروش اجرا:

    1- چهار ظرف دردار را شماره گذاری کنید. در هریک از آنها به ترتیب سیب، خیار، سیب زمینی و هویج رنده شده بریزید و درِ ظرف‌ها را ببندید.

    2- با پارچه، چشم‌های دوستتان را ببندید و از او بخواهید با دست خود سوراخ‌های بینی‌اش را هم بسته نگه دارد.

    3- با قاشق مقداری سیب رنده شده را روی زبان دوستتان بریزید. از او بخواهید مزهٔ آن را بچشد و نام خوردنی را بگوید. (توجّه: دوستتان از قبل نباید بداند در هر ظرف چه چیزی ریخته‌اید.)

    4- از دوستتان بخواهید کمی آب بنوشد.

    5- مرحلهٔ 3 را با خیار، هویج و سیب زمینی تکرار کنید.

    6- این آزمایش را یک بار دیگر انجام دهید ولی این بار از دوستتان بخواهید بینی‌اش را باز نگه دارد.

    7- نتایج مشاهده‌هایتان را در جدول زیر یادداشت کنید.

    شماره‌ٔ ظرف

    آیا مزه را درست تشخیص داده است؟

    بینی بسته بینی باز درست نادرست درست نادرست 1 * * 2 * * 3 * * 4 * *

    * نتایج کار گروه خود را با گروه‌های دیگر مقایسه کنید.

    * از این آزمایش چه نتیجه‌ای می‌گیرید؟ در کدام حالت راحت‌تر می‌توانیم مزه‌ها را تشخیص دهیم؟ نتیجه می‌گیریم که بین حس بویایی و حس چشایی ارتباط نزدیکی وجود دارد. وقتی بوی چیزی را که می‌خوریم حس می‌کنیم، مزّه را راحت‌تر تشخیص می‌دهیم.

    ما برای آنکه غذاهای مختلف را تشخیص بدهیم، باید بوی آنها را هم حس کنیم.

    بوییدن 

    وقتی در فصل بهار در باغ یا بوستان قدم می‌زنیم، بوی گل‌های گوناگون به مشام می‌رسد. پس از باران، بوی خاک باران خورده را احساس می‌کنیم. وقتی به خانه وارد می‌شویم، بوی خوش غذا به مشاممان می‌رسد.

    حتّی بوی یک عطر، ما را به یاد کسی می‌اندازد که از آن استفاده می‌کند. بوی خوش برای ما دلپذیر است امّا بوی ناخوشایند ما را آزرده می‌کند.

    منبع : gama.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 14 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید