در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    کدام ماده مغذی موجود در شیر در زمان الودگی هوا مانع از جذب سرب و سایر فلزات در بدن میشود

    1 بازدید

    کدام ماده مغذی موجود در شیر در زمان الودگی هوا مانع از جذب سرب و سایر فلزات در بدن میشود را از سایت پشتوک دریافت کنید.

    ایرنا

    ایرنا

    سپیده دولتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مواد آلوده کننده هوا شامل مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برومید سرب، سایر ترکیبات سربی و غیره است که برای مقابله با آلودگی و حفظ سلامت اعضای خانواده باید مواد غذایی مفید مصرف کنیم.

    وی اظهار داشت: آلاینده های موجود در هوا با حمله به سلول های بدن عوارض نامطلوبی را برجای می گذارند. در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن، سلول ها را از تمام آسیب های بیرونی محافظت می کند، اما عوامل مخرب محیطی مثل پرتوهای فرابنفش، الکل و آلودگی های محیط باعث می شود بدن نتواند مبارزه کند. در نتیجه ساختمان و عمل سلول های بدن در اثر عواملی مانند رادیکال های آزاد تخریب می شود.

    کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: در مقابل آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که جلوی عمل رادیکال های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول های حیاتی بدن می شوند. مصرف بیشتر آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین های یی، سی، کاروتنوئیدها و سلنیوم زمینه ای را فراهم می کند که بدن به راحتی رادیکال های آزاد مضر را از بین ببرد.

    وی اضافه کرد: عملکرد عمده ویتامین یی نقش آنتی اکسیدانی آن است. این ویتامین نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری دارد. روغن ها غنی ترین منبع این ویتامین هستند که با پختن از بین نمی روند ولی با سرخ کردن تخریب می شوند. منابع این ویتامین روغن سویا، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی است و باید سعی شود در طبخ و فرآوری غذاها  از انواع روغن های خوراکی گیاهی استفاده شود.

    دولتی تصریح کرد: روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به عنوان منابع خوب این ویتامین هستند و نباید بیش از نیاز مصرف شوند؛ زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی می توانند به اضافه وزن یا چاقی منجر شود. 

    وی گفت: عملکرد ویتامین سی به دلیل وجود آنتی اکسیدان،  افزایش مقاومت در برابر عفونت ها و افزایش جذب آهن است. این ویتامین در سبزی ها و میوهای تازه موجود است و نسبت  به حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس است. با افزودن جوش شیرین به غذا، ویتامین موجود در غذا غیر فعال می شود.

    کارشناس تغذیه افزود: مهم ترین منابع ویتامین سی در مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی , گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزی خوردن، اسفناج، کیوی و سیب زمینی است. میوه ها و سبزی ها برای حفظ ویتامین های موجود در آنها باید به صورت خام و تازه مصرف شوند.

    دولتی توصیه کرد: در برنامه روزانه از تمام سبزی ها و میوه های فصل باید مصرف شود. خوردن سبزی و میوه به شکل تازه در شرایط آلودگی برای افراد خانواده مورد تاکید است.

    وی ادامه داد: پکتین ماده ای مفید است که سرب را به طور کامل از بدن دفع می کند و منابع غنی آن در سیب، هویج و غلات سبوس دار موجود است. خوردن روزانه میوه های حاوی پکتین  برای کاهش خطر آلودگی هوا مناسب است و حداقل یک سیب در طول روز مصرف شود.

    این کارشناس تاکید کرد: برای عملکرد آنزیم هایی در بدن که بتواند با شرایط بد محیطی و آسیب رسان به سلولهای بدن مقابله کند دریافت سلنیم ضروری است. این ماده مغذی را می توان از طریق منابع غذایی ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، تخم مرغ، مرغ و سیر با تنظیم یک برنامه غذایی سالم دریافت کرد.

    وی اظهار داشت: منیزیم در هوای آلوده موجب کاهش جذب فلزات سنگین مانند کادمیوم می شود و دفع سرب را بالا می‌برد. منیزیم از این طریق زمان تماس این ترکیبات زیانبار را در بدن به حداقل می رساند. مصرف انواع سبزی ها با رنگ سبز تیره که غنی از این ماده مغذی است، به همه افراد توصیه می شود.  منابع غذایی منیزیم در انجیر، لیمو، گریپ فروت، ذرت زرد، بادام، گردو، پسته، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم، اسفناج، جعفری، کاهو، برگ چغندر، غلات سبوس دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا موجود است.

    دولتی اضافه کرد: مصرف ماهی‌های روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا سه هستند، می تواند در کاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید باشد. افزودن انواع چاشنی‌ها مانند آب لیمو و آب نارنج به ماهی بخارپز و تنوری موجب بهبود طعم و مزه آن می شود.

    وی خاطرنشان کرد: مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهد؛ زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است.

    دولتی گفت: شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کند. هر وقت میزان باکتری های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می شود و این مواد در بدن باقی می ماند. شیرهای غنی شده با باکتری هایی به نام پروبیوتیک، سطح باکتری های مفید را در روده انسان تعادل می بخشد.

    وی افزود: کلسیم موجود در شیر، به کاهش  جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده شده منجر می شود. توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا شیر کم چرب بنوشید؛‌ زیرا دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فراورده‌های لبنی پرچرب می‌تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده شود.

    به گزارش ایرنا، معضل آلودگی هوا که رتبه پنجم را میان عوامل موثر در مرگ و میر به خود اختصاص داده است، سالانه ۲.۴۸ تا هفت درصد تولید ناخالص داخلی کشورها را می‌بلعد تا صرف عوارض ناشی از آن شود.

    ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون مهم‌ترین و در عین حال نگران کننده ‌ترین آلاینده‌های هوا به شمار می‌روند. طبق اعلام مسوولان، در کشور ما ۲.۴۸ درصد تولید ناخالص ملی معادل ۳۴ هزار میلیاد تومان صرف عوارض ناشی از آلودگی هوا می‌شود، به طوری که ریزگردها و همچنین آلاینده‌های هوا ۳۸ میلیون نفر از جمعیت کل کشور را در معرض درجاتی از آلودگی هوا قرار می‌دهند.

    بر اساس گزارش وزارت بهداشت، آلودگی هوا سالانه بر بیش از ۳۳ هزار مرگ در کشور تاثیر می‌گذارد و میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران طی سال ۹۷ حدود سه هزار نفر بود که این تعداد در گروه سنی بالای ۳۰ سال بود. از بین این افراد ۸۵ نفر بیماران مزمن تنفسی، ۹۶ نفر بیماران مبتلا به سرطان ریه، ۱۰۵۸ نفر بیمار قلبی و ۵۲۶ نفر دچار سکته مغزی بودند.

    منبع مطلب : www.irna.ir

    مدیر محترم سایت www.irna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    مصرف روزانه شیر و لبنیات در آلودگی هوا - ایسنا

    مصرف روزانه شیر و لبنیات در آلودگی هوا - ایسنا

    دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: آلودگی های محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماری های تنفسی، ریوی، آسم، پوستی، چشمی، سرطان بوده و ممکن است به مرور زمان باعث آلزایمر و پارکینسون شود.

    وی با اشاره به این که آلودگی محیطی با بیشتر مرگ و میرها ارتباط مستقیم دارد، گفت: منبع آلودگی از حجم کوچک مثل خاکستر سیگار تا حجم بزرگ مثل سوخت ماشین ها و فعالیت های صنعتی است؛ این ذرات آلوده به مرور زمان موجب بروز بیماری های تنفسی، ریوی و سرطان می شود و حتی باروری مردان و رشد بدو تولد نوزاد را کاهش می دهد.

    دلشاد عنوان کرد: کارشناسان تغذیه، مصرف روزانه شیر و لبنیات کم چرب را به همه گروه های سنی و همچنین افراد تحت خطر در کارخانه ها و معدن ها و همچنین محیط های کاری پرتوزا توصیه می کنند.

    وی ادامه داد: مکان های آلوده دارای فلزات سنگین از جمله سرب است که به راحتی از طریق تنفس به عنوان یک سم وارد بدن می شوند و شیر به دلیل این که منبع پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم است موجب شده ریز مغذی های موجود در آن با فلزات سنگین از قبیل سرب باند شوند و از پخش آن در بدن جلوگیری کرده و از طریق ادرار و مدفوع دفع شوند.

    دلشاد گروه شیر و لبنیات را شامل ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ خواند و گفت: این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B۱۲ و B۲ و سایر مواد مغذی بوده و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها ضروری هستند.

    وی ضمن توصیه به مصرف روزانه دو تا سه واحد لبنیات، اظهار کرد: یک واحد از یک گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از۲.۵ درصد)، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه است.

    دلشاد خاطرنشان کرد: یک لیوان شیر کم چرب ۲۴۰ سی سی شامل ۱۰۲ کیلو کالری انرژی، ۸ گرم پروتئین، ۱۲ گرم کربوهیدرات، ۱۳ گرم قند، ۲ گرم چربی و حاوی منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین دی، B۲  و B۱۲ است.

    انتهای پیام

    منبع مطلب : www.isna.ir

    مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    برای ارسال نظر کلیک کنید