کدام کشور فرودگاه دارد
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
کدام کشور فرودگاه دارد را از این سایت دریافت کنید.
لیست پر رفت و آمدترین فرودگاه های جهان 2022 منتشر شد!
در این مطلب از مجله گردشگری الی گشت لیست پر رفت و آمدترین فرودگاه های جهان را به شما مخاطب گرامی معرفی می کنیم.
پر رفت و آمدترین فرودگاه های جهان
پر رفت و آمدترین فرودگاه های جهان هر ساله از سوی سازمان یاتا و ایکائو اعلام می شود. بررسی این مقاله الی گشت تا جولای ۲۰۲۲ است که ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی تغییر کند. حمل و نقل هوایی یکی از مهم ترین وسایل حمل و نقل عمومی است که پرسرعت ترین حمل و نقل و گران ترین نیز محسوب می شود و هر ساله فرودگاه های بی شمار رکورد شکن بالاترین آمار جابه جایی مسافران هستند. جالب است بدانید که بسیاری از فرودگاه های شلوغ دنیا در کشور آمریکا قرار دارد. در این مقاله الی گشت در رفت و آمد ترین فرودگاه های جهان را به شما مخاطب گرامی معرفی می کند.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
۱- فرودگاه بین المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا | Atlanta Hartsfield jackson
از پر رفت و آمد ترین فرودگاه های جهان فرودگاه بین المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا در ایالات متحده آمریکا است. که شلوغ ترین فرودگاه از منظر رفت و آمد مسافر است. این فرودگاه در سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و فقط در سال ۲۰۲۰ به خاطر شیوع و همه گیری ویروس کرنا مدتی از لیست پر رفت و آمد ترین فرودگاه ها کنار رفت و سپس در سال ۲۰۲۱ توسط رتبه ی اول را از لحاظ رفت آمد و داشته است .این فرودگاه در ۱۱کیلومتری جنوب شهر آتلانتا در آمریکا واقع شده است. دارای پنج باند موازی است و از بزرگترین فرودگاه های جهان نیز هست.
فرودگاه بین المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا با بیش از هزار پرواز در روز به ۲۲۵ مقصد داخلی و بین المللی بزرگترین خطوط هوایی جهان است. این فرودگاه دارای خدمات پروازی به آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، اروپا، افریقا، خاورمیانه و آسیای شرقی است. در تازه ترین آمار تا جولای ۲۰۲۲ دارای ۴۷۸۳۱۹۴ میلیون مسافر بوده است.
مطالب مرتبط:
سوالات متداول در فرودگاه به زبان انگلیسی
با اصطلاحات پرکاربرد در فرودگاه آشنا شوید
چند ساعت قبل از پرواز به فرودگاه برویم؟+ جزئیات
چگونه از مراحل پرواز در فرودگاه سریع تر عبور کنیم؟
۲-فرودگاه بین المللی دبی | Dubai International
از دیگر پر رفت و آمد ترین فرودگاه های جهان فرودگاه بین المللی دبی در کشور امارات متحده عربی است و در لیست شلوغ ترین فرودگاه های جهان رتبه ی دوم را دارد. این فرودگاه تا جولای ۲۰۲۲ دارای ۴۰۹۲۶۵۶ میلیون مسافر بوده است که رقم بالایی برای جابه جایی مسافران است. این فرودگاه نه تنها از شلوغ ترین فرودگاه جهان از لحاظ جا به جایی مسافران است بلکه از فرودگاه های بازی بزرگ و شلوغ دنیا نیز به حساب می آید.
فرودگاه بین المللی دبی در منطقه القرهود ۲.۵ مایل دریایی و در شرق شهر دبی واقع شده است و در مساحتی ۷۲۰۰ هکتار است. دارای سه ترمینال است که سومین ترمینال آن از بزرگترین ترمینال های فرودگاه در جهان محسوب می شود. جالب است بدانید که در جولای ۲۰۱۹ فرودگاه بین المللی دبی بزرگترین سیستم انرژی خورشیدی را در فرودگاه های منطقه به عنوان بخشی از هدف دبی برای کاهش ۳۰درصدی مصرف انرژی تا سال ۲۰۳۰ نصب کرده است. از این رو برای اهمیت به محیط زیست در بین فرودگاه جهان نیز مهم محسوب میشود. هاب امارات بزرگترین مرکز هواپیمایی در خاورمیانه است. امارات ۵۱ درصد از کل ترافیک مسافران را اداره می کند و تقریبا ۴۲ درصد از کل جابه جایی هواپیما در فرودگاه را تشکیل می دهد.
۳- فرودگاه بین المللی دالاس قورت ورث | Dallas Dallas-Fort Worth Intl Apt
فرودگاه بین المللی دالاس فورت ورق از شلوغ ترین و پر رفت و آمدترین فرودگاه های جهان به حساب می آید و حدود سه ملیون نفر مسافر دارد که تا در جولای ۲۰۲۲ رتبه ی شلوغ ترین فرودگاه جهان را داشته است. این فرودگاه نیز در ایالات متحده آمریکا قرار دارد . این فرودگاه در منطقه تگزاس شمالی در ایالت متحده آمریکا قرار دارد.
بزرگترین مرکز هواپیمایی آمریکا ایرلاینز در این فرودگاه کار می کند و دفتر مرکزی آن نزدیک این فرودگاه قرار دارد. طبق گفته شورای بین المللی فرودگاه ها سومین فرودگاه شلوغ جهان از نظر حرکت هواپیما و دومین فرودگاه شلوغ از نظر ترافیک مسافران در سال ۲۰۲۱ بوده است. در سال ۲۰۲۲ به ۲۶۰مقصد از ۲۸ خط هوایی برنامه ریزی شده است و دارای ترافیک پروازی به شهرهای قاره های مختلف دنیا است.
۴-فرودگاه بین المللی استانبول | Istanbul Airport
این فرودگاه که در بخش اروپایی استانبول واقع شده است یکی دیگر از فرودگاه های شلوغ دنیا است که ترافیک مسافران بالایی دارد. بیش از ۳٫۵ میلیون مسافر تا پایان چولای ۲۰۲۲ داشته است. پس از بسته شدن فرودگاه آتاتورک برای پروازهای مسافربری برنامه ریزی شده ، همه پروازهای تجاری و باربری از فرودگاه آتاتورک استانبول به فرودگاه بین المللی استانبول در شش آوریل به این فرودگاه ۲۰۱۹ منتقل شد. این فرودگاه در سال ۲۰۲۱ به بیش از ۳۷ میلیون مسافر خدمات رسانی کرد و آن را به شلوغ ترین فرودگاه اروپا و سیزدهمین فرودگاه جهان از نظر پر رفت و آمد و ترین فرودگاه های جهان تبدیل کرده است.
ترکیش ایرلاینز مهم ترین ایرلاینی که با فرودگاه بین المللی استانبول کار می کند. به خاطر ظرفیت بالای مسافران این فرودگاه در استانبول ساخته شد. پیش تر فرودگاه آتاتورک و صبیحا گوکچن از فرودگاه های شلوغ شهر به حساب می آمدند. بخشی از خدمات این فرودگاه تا سال ۲۰۳۰ قرار است تکمیل شود و باندهای پروازی بیشتری به آن اضافه گردد. این فرودگاه در شامل مرکز استانبول در بخش اروپایی و در کنار دریای سیاه ساخته شده است. دارای ۱۹۰۰۰ هزار هکتار است و در نزدیکی دریاچه ترکوس ساخته شده است. ساخت و ساز این فرودگاه در سال ۲۰۱۳ آغاز شد و اولین بهره برداری و باند پروازی در سال ۲۰۱۸ افتتاح گردید. هم چنان برنامه ریزی عمرانی و ساخت و ساز در این فرودگاه رو به توسعه است.
فرودگاه های بین المللی؛ میزبانان پروازهای خارجی
در این مطلب قاصدک 24 شما را با فرودگاه بین المللی، تاریخچه فرودگاه های بین المللی، طراحی، ساخت، نحوه مدیریت و استانداردهای یک فرودگاه بین المللی آشنا می کند.
ثبت نام ورود
فرودگاه های بین المللی؛ میزبانان پروازهای خارجی
قاصدک ۲۴ مقالات فرودگاه های بین المللی؛ میزبانان پروازهای خارجی
امتیاز دهید:
62 کاربر امتیاز داده اند | امتیاز: 4.1 از 5
پرواز با هواپیما یکی از راه های سفر به کشورهای دیگر است. به همین منظور باید با خرید بلیط هواپیما پروازهای خارجی آن هم از یک فرودگاه بین المللی شروع سفر خود را رقم بزنید. شاید خیلی ها ندانند که فرودگاهی که برای پروازهای خارجی در نظر گرفته شده است، با فرودگاهی که به پروازهای داخلی اختصاص دارد، متفاوت است. در حقیقت نیاز به ایجاد فرودگاه های بین المللی 10 سال پس از تأسیس اولین فرودگاه جهان احساس شد. اگر می خواهید بیشتر در مورد فرودگاه های بین المللی، تاریخچه و امکانات موجود در آنها بدانید، این مطلب را در قاصدک 24 دنبال کنید.
فرودگاه بین المللی چیست؟
فرودگاه بین المللی فرودگاهی با امکانات کنترل مرز هوایی و گمرک است که به مسافران امکان می دهد تا بین کشورها سفر کنند. فرودگاه های بین المللی به طور معمول بزرگ تر از فرودگاه های داخلی بوده و اغلب باندهای فرود طولانی تر و امکاناتی برای جای دادن هواپیماهای سنگین تری دارند که به طور معمول برای سفرهای بین المللی و بین قاره ای مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه این نوع فرودگاه ها به طور عمده میزبان پروازهای داخلی هستند. برای نمونه می توان به فرودگاه بین المللی امام خمینی و فرودگاه بین المللی هاشمی نژاد مشهد اشاره کرد.
همانطور که می دانید ساختمان ها، عملیات فرودگاهی و مدیریت فرودگاه ها از نیمه قرن بیستم میلادی که فرودگاه های بین المللی شروع به ایجاد زیر ساخت هایی برای پروازهای بین المللی کردند، به طور فزاینده ای پیچیده شد. از آن زمان استانداردهای فنی زیادی ایجاد شده تا اطمینان حاصل شود که ایمنی و سیستم های کدگذاری معمول برای ایجاد ثبات در پروازهای جهانی رعایت شده است.
لازم به ذکر است که ساختارهای فیزیکی که میلیون ها مسافر را از طریق صدها پرواز جابجا می کنند، در میان پیچیده ترین و به هم پیوسته ترین ساختارها در جهان قرار دارند. آمارها نشان می دهد که تا دهه دوم قرن بیست و یکم میلادی، بیش از 1200 فرودگاه بین المللی وجود داشته و نزدیک به 2 میلیارد مسافر بین المللی و نیز 50 میلیون تن بار سالانه از طریق آنها جابجا شده اند.
تاریخچه فرودگاه های بین المللی
فرودگاه هون اسلو آئرودروم (Hounslow Heath Aerodrome) در لندن نخستین فرودگاهی بود که در آگوست 1919 پروازهای بین المللی زمان بندی شده را به اجرا گذاشت. البته این فرودگاه در سال 1920 بسته شد و فرودگاه کرویدون جایگزین آن شد. فرودگاه بین المللی داگلاس در آریزونای آمریکا هم نخستین فرودگاه بین المللی آمریکا در سال 1928 بود.
آنچه که برای ایجاد یک فرودگاه بین المللی نیاز بود، فرودگاه های کوچک یا محوطه های پروازی بودند. در روزهای آغازین پروازهای بین المللی زیر ساخت های محدودی وجود داشت. برای مثال از آنجا که هنوز هواپیماهای چهار موتوره برای پروازهای بین المللی وجود نداشت، قایق های پرنده به عنوان بخشی از راه حل مورد استفاده قرار می گرفتند.
طراحی و ساخت فرودگاه های بین المللی
ساخت و فعالیت یک فرودگاه بین المللی به مجموعه ای از تصمیمات پیچیده ای بستگی دارد که تحت تأثیر فناوری، سیاست، اقتصاد و جغرافیا و نیز قوانین داخلی و بین المللی است. طراحی یک فرودگاه حتی برای پروازهای داخلی نیازمند هماهنگی گسترده بین کاربران و گروه های ذی نفع مانند معماران، مهندسان، مدیران و پرسنل است. برای نمونه ممکن است فرودگاه ها برای برخی کشورها نماد غرور ملی بوده و از همین رو معماری آنها خاص و بلندپروازانه باشد. از جمله این فرودگاه ها هم می توان به فرودگاه بین المللی نیومکزیکو اشاره کرد که جایگزین فرودگاهی شده که ظرفیت آن پر شده است.
جالب است بدانید که فرودگاه های بین المللی می توانند دارای برج مراقبت یا فاقد آن باشند و این موضوع بستگی به حجم ترافیک هوایی و زیر ساخت های موجود دارد. بسیاری از فرودگاه های بین المللی به دلیل ظرفیت بالا و فضای هوایی شلوغ، مرکز کنترل ترافیک هوایی در خود دارند. به علاوه برخی دیگر از فرودگاه های بین المللی هم نیازمند ساخت زیرساخت های اضافی در خارج از فرودگاه هستند. به عنوان مثال فرودگاه بین المللی هنگ کنگ یک خط ریلی پر سرعت و نیز یک بزرگراه ایجاد کرده که این فرودگاه را به مناطق شهری هنگ کنگ وصل می کند.
نحوه فعالیت و مدیریت فرودگاه های بین المللی
فرودگاه های تجاری روابط تجاری با ایرلاین ها داشته و خدماتی را در اختیار مسافران از سراسر جهان قرار می دهند. بسیاری از این فرودگاه ها همچنین قطب های اصلی شرکت های هوایی یا حتی میزبان پروازهای غیر مستقیم هم هستند. علاوه بر این فرودگاه های بین المللی می توانند مکانی برای تعویض پروازها و پروازهای مستقیم نقطه به نقطه هم باشند. این عوامل طراحی فرودگاه ها از جمله تعداد و نحوه جای گیری ترمینال ها و حرکت مسافران و بار بین بخش های مختلف فرودگاه را تحت تأثیر قرار می دهد.
به طور مثال فرودگاهی که مخصوص پروازهای نقطه به نقطه است می تواند هم ترمینال داخلی و هم بین المللی داشته که هر کدام در ساختمانی جداگانه با امکانات تحویل بار مجزا قرار گرفته باشند. با این حال در فرودگاهی که قطب اصلی یک شرکت هوایی است، فضاها و خدمات مشترک هستند. در مورد مدیریت فرودگاه های بین المللی نیز باید گفت که عوامل مختلفی از جمله عملکرد شرکت های هوایی، الزامات فنی هواپیما، روابط بین فرودگاه و شرکت هوایی، خدمات به مشتریان، تأثیرات امنیتی و محیط زیستی دخالت دارند.
استانداردهای یک فرودگاه بین المللی
استانداردهای فنی و پروسه های عملیاتی در فرودگاه های بین المللی توسط توافقات بین المللی تعیین می شوند. چگونه؟ انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) که در سال 1945 شکل گرفته، متشکل از شرکت های هوایی است. در سوی دیگر نیز ایکائو یا همان سازمان بین المللی هوانوردی کشوری قرار دارد که بخشی از سازمان ملل بوده و مسئولیت نخستین کمیته های بین المللی را به عهده دارد که به سال 1903 باز می گردند. این دو سازمان در کنار یکدیگر به تنظیم قوانین و مقرراتی پرداختند که خود فرودگاه ها هیچ دخل و تصرفی در آنها نداشتند. بر طبق این قوانین فرودگاه های بین المللی باید از امکانات زیر برخوردار باشند:
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟