این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    کشور اروپایی که پیتزا را اختراع کرد در شهربانو

    دسته بندی :
    1. پشتوک
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    کشور اروپایی که پیتزا را اختراع کرد در شهربانو را از این سایت دریافت کنید.

    کشوری اروپایی که پیتزا را اختراع کرد • ❤️ تکست ناب

    کشوری اروپایی که پیتزا را اختراع کرد دانلود و دریافت کنید با لینک مستیم به صورت کامل و اصلی از سایت تکست ناب.

    کشوری اروپایی که پیتزا را اختراع کرد

    کشوری اروپایی که پیتزا را اختراع کرد

    فیلمی درباره تاریخچه اختراع پیتزا و کشور مبدأ آن، منتشر شده است.

    فیلم اصلی لینک دانلود لینک دانلود

    پیتزا را چه کسی اختراع کرد؟ رمز و راز تاریخی یک غذای بین المللی فیلم

    پیتزا را چه کسی اختراع کرد؟ رمز و راز تاریخی یک غذای بین المللی فیلم فیلمی درباره تاریخچه اختراع پیتزا و کشور مبدأ آن، منتشر شده است.

    به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، کارگران ایتالیایی در قرن ۱۷ به علت گرانی غذای رستوران‌ها، توانایی خرید از آنها را نداشتند و معمولا از غذای خانگی برای مصرف روزانه خود استفاده می‌کردند؛ تا اینکه افرادی با چرخ دستی به فروش یک غذای ساده و ارزان که ترکیبی از نان، ریحان، سیر و پنیر بود، پرداختند.

    امروزه، این غذا که در آن زمان به شدت مورد استقبال کارگران ایتالیایی قرار گرفته بود، پیتزا نامیده می‌شود.

    در ادامه، فیلمی درباره جزئیات تاریخچه اختراع پیتزا و ردپای ایران در آن را مشاهده می‌کنید.

    بیشتر بخوانید: انتهای پیام

     اولین پیتزا

    نام «پیتزا» با نام «ایتالیا» و شهر «ناپل» گره خورده است. واژه ی پیتزا، یک واژه ی ایتالیایی به معنای «خوراک همه چیز درهم» است. اما این غذای پرطرفدار، راه درازی را پیموده تا به یک غذای جهانی تبدیل شود.

    سربازان داریوش بزرگ (۴۸۶- ۵۲۱ پیش از میلاد ) نوعی نان پهن را روی سپرهای خود می پختند و روی آن را با پنیر و خرما می پوشاندند. «یونانی ها» پختن چنین نان هایی را از ایرانیان آموختند. این نان از یونان به روم رفت و در جنوب ایتالیا معمول شد. در حقیقت این غذای خوشمزه قدمتی نسبتا طولانی دارد و به زمان اهالی یونانی ساکن در «ماگناگریسیا» در جنوب ایتالیا باز می گردد. در قرن سیزدهم میلادی در کتاب «تاریخ روم» نوشته ی «مارکووس پورچیوس کاتو» به نوعی خمیر گرد صاف اشاره شده که با روغن زیتون و سبزی ها و عسل در اجاق پخته می شده؛ چیزی که آن ها درست کردن آن را از ایرانیان وام گرفته بودند. باستان شناسان در حین حفاری های خود در شهر «پومپی» در ایتالیا به بقایای مغازه هایی برخوردند که نشان دهنده ی شباهت این مغازه ها با پیتزا فروشی های امروزه هستند. البته پیتزا در آن زمان به شکل امروزی وجود نداشت و فقط شامل نان مسطح گردی بود که با آرد عمل می آمد و همراه ادویه و روغن پخته می شده. در آن زمان گوجه فرنگی در اروپا ناشناخته بود. گوجه فرنگی برای اولین بار در قرن شانزدهم وارد اروپا شده اما در ابتدا آن را میوه ای سمی می دانستند تا این که در اواخر قرن هجدهم، مردم فقیرنشین ناپل از آن به عنوان ماده ی اصلی در نان های پیتزاشکل خود استفاده کردند. این نان های پیتزایی، به زودی توجه جهان گردان را به خود جلب کرد و آن ها را به مناطق فقیرنشین ناپل کشاند. مورخان و کارشناسان، مهد اصلی پیتزا را در منطقه ی ناپل در جزیره ی سیسیل ایتالیا که دارای مردمی خون گرم و خوش قریحه است می دانند. می گویند که «امبرتو» پادشاه وقت ایتالیا و همسرش «ملکه مارگاریتا» در سال ۱۸۸۹ میلادی هنگامی که تصمیم به یک سفر سراسری در قلمرو حکومت خود گرفته بودند، مشاهده کردند که مردم فقیر ناپل در دستان خود نان ضخیمی دارند که بر آن اندکی گوجه فرنگی و پنیر است. ملکه به ملازمان خود دستور داد تا تکه ای از آن غذا را برایش بیاورند و پس از خوردن آن احساس کرد از این غذای ناشناخته – که به پیتزا شهرت داشت – خوشش آمده. این پیتزا استانداردی را تعیین کرد که تا به امروز در سراسر جهان در پیتزاها وجود دارد، تا حدود سال ۱۸۳۰ میلادی، پیتزاها در دکه های کنار خیابان به فروش می رسیدند و اولین پیتزا فروشی واقعی به نام «آنتیکاپورت آلبا» برای اولین بار در ناپل باز شد. پیتزا در بین ایتالیایی ها بسیار محبوب شد و به زودی به صورت غذای محلی آن ها در آمد. بعد از آن یک مهاجر ایتالیایی به نام «چنارولمباردی» مغازه ی کوچکی در محله ی ایتالیایی نشین نیویورک باز کرد. شاگردش «آنتونیو توتونوپرو» شروع به پختن پیتزا و فروش آن در مغازه کرد. طولی نکشید که پیتزاهای توتونوپرو بسیار پرطرفدار شد و لمباردی را به فکر باز کردن یک پیتزا فروشی در سال ۱۹۰۵ انداخت. اما در این زمان مصرف پیتزا هنوز به مهاجرین ایتالیایی محدود می شد و بین آمریکایی ها محبوبیت چندانی نداشت. بعد از جنگ جهانی دوم، مصرف پیتزا همه گیرتر و بین سربازان آمریکایی در ایتالیا بسیار پر طرفدار شد طوری که گاهی پیتزا فروشی ها نمی توانستند جواب گوی تقاضای بی حد و مرز مشتریان آمریکایی خود باشند. سربازان آمریکایی که از این غذای محلی خوش شان آمده بود، آن را با خود به خانه بردند. شاید جالب باشد اگر بدانید اکتبر، ماه ملی پیتزا در این کشور است که برای اولین بار این نام گذاری در سال ۱۹۸۷ صورت گرفت و این طور بود که یک غذای محلی ایتالیایی به یکی از نمادهای مهم این کشور نو و مهاجرپذیر تبدیل شد. امروزه مصرف میلیون ها عدد پیتزا در هر روز بخشی از عادت خوراکی مردم جهان شده به حدی که ایتالیایی ها می گویند: «ما با پیتزا جهان را فتح کردیم».

    مواد تشکیل دهنده ی پیتزا

    پیتزا، نان گرد صافی است که در فر پخته می شود و معمولاً روی این نان گرد را با سس گوجه فرنگی و پنیر می پوشانند؛ به علاوه، دیگر مواد دل خواه را هم روی نان اضافه می کنند. پنیری که استفاده می شود معمولاً پنیر«موزارلاو» یا پنیر پیتزاست. از مواد مختلفی برای تهیه ی پیتزا استفاده می شود: اغلب گوشت یا انواع سوسیس به کار می رود. البته میوه و سبزیجات از جمله آناناس، زیتون، پیاز، قارچ و. .. هم به کار می رود. همچنین از کره، ادویه جات، پودر سیر و یا کنجد هم برای طعم دادن به پیتزا استفاده می کنند. خمیر پیتزا معمولا ًاز آرد، خمیرمایه یا مخمرآب جو و آب تشکیل یافته است. موادتشکیل دهنده ی خمیر را با دست خوب ورز می دهند. پس از ورآمدن خمیر، آن را درون ظرف گردی پهن می کنند. بعد از قرار دادن مواد لازم روی خمیر، پیتزا را درون فر گذاشته و با حرارت ۴۰۰ تا ۴۵۰ درجه ی سانتی گراد به مدت دو دقیقه آن را می پزند. نان پیتزا باید کاملاً ترد و خوش عطر باشد.

    انواع پیتزا

    پیتزای سفید، پیتزایی است که در تهیه ی آن از سس گوجه فرنگی استفاده نمی شود بلکه فراورده های لبنی همچون خامه ی ترش را جای گزین سس گوجه می کنند. پیتزای سبزیجات را نیز با استفاده از انواع سبزیجات مخصوص گیاه خواران می توان تهیه نمود. پیتزای گوشت را هم می توان از انواع گوشت های قرمز مانند گوشت چرخ کرده، گوشت مرغ و ماهی تهیه نمود.

    غذای حاضر و آماده

    منبع مطلب : textnub.ir

    پیتزا

    پیتزا

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

    با پیزا اشتباه نشود.

    پیتزا

    گونه نان مسطح بخش ظهر، شب

    خاستگاه  ایتالیا (به شکل کنونی)

    منطقه ناپل

    سازنده رافائل اسپوسیتو

    دمای سرو داغ یا گرم یا سرد

    مواد اصلی خمیر، اغلب سس گوجه فرنگی، پنیر قارچ

    انواع کلزون، استرومبلی، ناپولیتن

    رسانه: پیتزا

    پیتزاهای پرمایه مانند پیتزای در تصویر معمولاً شامل مواد گوناگون مانند پپرونی، فلفل سبز، زیتون و قارچ می‌شود.

    یک پیتزا درست شده از اسفناج در تورین، ایتالیا

    پیتزا (به ایتالیایی: Pizza)[۱] غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر یا اجاق‌گاز یا تنور پخته می‌شود و معمولاً روی آن را با سس گوجه‌فرنگی و پنیر می‌پوشانند و همچنین مواد دلخواه دیگر، روی نان اضافه می‌کنند. پنیری که استفاده می‌شود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا است. همچنین از مواد مختلفی (مانند ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و …) برای تهیه پیتزا استفاده می‌شود. به یک پیتزای کوچک پیزتا (Pizzetta)[۲] و به کسی که پیتزا می‌پزد، پیزائولو (Pizzaiolo) گفته می‌شود.[۳]

    در ایتالیا، پیتزایی که در مکان‌های رسمی مانند رستوران‌ها سرو می‌شود، برش نخورده‌است و با کارد و چنگال خورده می‌شود.[۴][۵] با این‌حال در مکان‌های غیررسمی‌تر، پیتزا برش خورده تحویل داده می‌شود و با دست خورده می‌شود.

    اصطلاح پیتزا برای اولین بار در قرن دهم میلادی به‌زبان لاتین در دست‌نوشته‌ای در شهر گائتا (واقع در جنوب ایتالیا) به ثبت رسیده‌است.[۶][۷] پیتزای امروزی در ناپل اختراع شد و دستورالعمل تهیه آن در کشورهای مختلفی با تغییرات متعددی استفاده شده‌است.[۸] پیتزا یکی از مشهورترین غذاهای دنیا به‌حساب می‌آید و به‌عنوان یک فست‌فود متداول در اروپا و آمریکا استفاده می‌شود.[۹] بسیاری از شرکت‌ها پیتزاهای منجمد از قبل پخت شده را به‌فروش می‌رسانند که کافی است کمی گرم شود تا آماده مصرف شود.

    تاریخچه[ویرایش]

    مقالهٔ اصلی: تاریخ پیتزا

    باستان‌شناسان فرانسوی و ایتالیایی نان پخته شده با قدمت ۷۰۰۰ سال را در ساردینیا یافته‌اند.[۱۰] غذاهایی مانند پیتزا از دوران باستان تهیه می‌شده‌اند. اسناد حاکی از این است که مواد مختلفی برای ایجاد طعم به نان اضافه می‌شده‌است. در یونان باستان، نان‌ها را با روغن، گیاهان و پنیر می‌پوشاندند.[۱۱]

    در قرن ششم قبل از میلاد سربازان شاهنشاهی هخامنشی سپرشان را روی آتش گذاشته و بعد خمیری روی آن می‌گذاشتند و مواد غذایی مختلفی مانند خرما و پنیر را روی آن می‌ریختند و می‌خوردند.[۱۲][۱۳]

    پیتزا به شکل مدرن، در ابتدا در ظرف‌هایی در ناپولی در قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ میلادی طبخ می‌شد.[۱۴] در آن مقطع زمانی اغلب، نان با مواد تشکیل دهنده مانند سیر، نمک، گوشت، پنیر، ریحان پوشانده می‌شدند. معلوم نیست که گوجه فرنگی برای اولین بار در چه زمانی به پیتزا اضافه شد و در این مورد بسیاری از ادعاهای متناقض وجود دارد.[۱۴] تا حدود سال ۱۸۳۰ میلادی، پیتزا در غرفه‌هایی در هوای آزاد و در خارج از پیتزا فروشی‌ها فروخته می‌شد و برخی از پیتزا فروشی‌ها امروزه این سنت قدیمی را زنده نگه می‌دارند.

    بر طبق یکی از افسانه‌های معاصر، نمونه اولیه پیتزا یعنی پیتزا مارگریتا در سال ۱۸۸۹ اختراع شد، زمانی که کاخ سلطنتی کاپودیمونته از آشپز خود رافائل اسپوسیتو خواست تا به افتخار بازدید از ملکه مارگاریتا پیتزایی درست کند. از میان سه نوع پیتزای تهیه شده توسط او، ملکه پیتزایی که از سه رنگ پرچم ایتالیا: قرمز (گوجه)، سبز (ریحان)، سفید (موتزارلا) تهیه شده بود را شدیداً ترجیح داد. ظاهراً این نوع پیتزا پس از ملکه تحت عنوان «پیتزا مارگاریتا» نام‌گذاری شد.[۱۵]

    پیتزا توسط مهاجران ایتالیایی در اواخر قرن ۱۹ میلادی به آمریکا آورده شد؛[۱۶] و در ابتدا در مناطقی که مهاجران ایتالیایی در آمریکا در آن سکونت داشتند، پدیدار شد. پیتزا لومباردی، نخستین پیتزا فروشی آمریکا بود که در سال ۱۹۰۵ میلادی در نیویورک افتتاح شد.[۱۷]

    جستارهای وابسته[ویرایش]

    پیتزای نیویورکی پنیر پیتزا پیتزای شیکاگو

    منابع[ویرایش]

    ↑ «معنی پیتزا | فرهنگ فارسی معین». . دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۷-۲۷.

    ↑ "Definition of pizzetta". . May 17, 2016. Retrieved May 21, 2016.

    ↑ «Definition of pizzaiolo». Merriam Webste. دریافت‌شده در ۲۰ مرداد ۱۳۹۹.

    ↑ Naylor, Tony (6 September 2019). "How to eat: Neapolitan-style pizza". . Archived from the original on 14 September 2019. Retrieved 20 September 2019.

    ↑ Godoy, Maria (13 January 2014). "Italians To New Yorkers: 'Forkgate' Scandal? Fuhggedaboutit". National Public Radio. Archived from the original on 20 September 2019. Retrieved 20 September 2019.

    ↑ Maiden, Martin. "Linguistic Wonders Series: Pizza is a German(ic) Word". . Archived from the original on 2003-01-15.

    ↑ Salvatore Riciniello (1987) , Vol. I, La Poligrafica

    ↑ Miller, Hanna (April–May 2006). "American Pie". American Heritage Magazine. Archived from the original on 3 February 2012. Retrieved 4 May 2012.

    ↑ Baofu, P. (2013). . Cambridge Scholars Publisher. p. 281. ISBN 978-1-4438-4484-0. Archived from the original on 2016-06-03. Retrieved 2016-01-08.

    ↑ "Archived copy" (PDF). Archived from the original (PDF) on July 22, 2011. Retrieved April 4, 2009.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:عنوان آرشیو به جای عنوان (link)

    ↑ Talati-Padiyar، Dhwani (۲۰۱۴). . شابک ۱۳۰۴۹۶۱۳۵۴.

    ↑ "Pizza, A Slice of American History" Liz Barrett (2014), p.13

    ↑ "The Science of Bakery Products" W. P. Edwards (2007), p.199

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 1 ماه قبل
    0

    ایتالیا

    مهدی 2 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید