گرایش های مهندسی کامپیوتر
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
گرایش های مهندسی کامپیوتر را از این سایت دریافت کنید.
رشته مهندسی کامپیوتر: معرفی کامل رشته + برترین دانشگاههای ایران و جهان
رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟ گرایش های کارشناسی، ارشد و دکتری مهندسی کامپیوتر / نرم افزارهای کاربردی / رتبه لازم برای قبولی در رشته کامپیوتر
دانشآموزان و داوطلبان گروه ریاضی علاقه زیادی به رشتههای مهندسی دارند. معمولا اکثر داوطلبان این گروه به سراغ رشتههایی میروند که بازار کار خوبی در جامعه داشته باشند. یکی از رشتههای محبوب گروه ریاضی، مهندسی کامپیوتر است. بدون شک با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، داوطلبان زیادی علاقه دارند که این رشته را در دانشگاه مطالعه کنند. رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشتههای دشوار مهندسی است که داوطلبان و دانشآموزان باید قبل از انتخاب آن اطلاعات کاملی در مورد رشته داشته باشند. تیم حرف آخر در این مطلب، این رشته را همراه با گرایشهای آن به داوطلبان معرفی میکند تا دانشآموزان با آگاهی بیشتری این رشته را انتخاب کنند.
رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟
مهندسی کامپیوتر (Computer Engineering) علمی است که در آن مباحث نرمافزاری و سختافزاری سیستمهای کامپیوتری در دو حوزه نرمافزار و سختافزار مطالعه میشود. علوم مربوط به کامپیوتر به صورت روزانه بهروز میشوند. بنابراین داوطلبانی که این رشته را انتخاب میکنند باید به صورت روزانه از تمامی اطلاعات حوزه خبر داشته باشند. بسیاری از افراد فکر میکنند که این رشته تنها به نرمافزار و سختافزار مربوط میشود. اما این طرز فکر اشتباه است. افرادی که به حوزههای هوش مصنوعی، سیستمهای عامل، نرمافزار، سختافزار و … علاقمند هستند باید به سراغ این رشته بروند.
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
این رشته برای داوطلبانی مناسب است که به برنامهنویسی و اطلاعات مربوط به کامپیوتر علاقه زیادی دارند. داوطلبان در زیر گروه 1 ریاضی میتوانند این رشته را انتخاب کنند. بنابراین داوطلبان باید تراز بالایی برای درس ریاضی کسب کنند، زیرا تراز ریاضی نقش مهمی در قبولی رشتههای زیر گروه 1 دارد. با توجه به این توضیحات اگر میخواهید در رشته مهندسی کامپیوتر قبول شوید باید به ضرایب زیر در زیر گروه 1 توجه داشته باشید:
ریاضی: ضریب 4فیزیک: ضریب 3شیمی: ضریب 2این رشته در مقایسه با سایر رشتههای مهندسی سختیهای زیادی دارد. بنابراین اگر میخواهید در این رشته تحصیل کنید حتما باید اطلاعات کاملی در مورد آن داشته باشید. رشته مهندسی کامپیوتر دارای دو گرایش مهم و اساسی است. گرایش نرمافزار و سختافزار از مهمترین گرایشهای این رشته محسوب میشوند. ما در ادامه معرفی رشته مهندسی کامپیوتر این دو گرایش را نیز به شما معرفی میکنیم.
گرایش های کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر
داوطلبانی که به رشته مهندسی کامپیوتر علاقه دارند در مقطع کارشناسی میتوانند در 3 گرایش مختلف تحصیل کنند. گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر عبارتند از:
مهندسی کامپیوتر – نرمافزارمهندسی کامپیوتر – سختافزارعلوم کامپیوتر و فناوری اطلاعاترشته مهندسی کامپیوتر به صورت 4 ساله در اختیار داوطلبان و دانشآموزان گروه ریاضی قرار میگیرد. این مدت زمان 4 ساله معادل 8 ترم است. دانشجویان این رشته باید 140 واحد درسی را در این 8 ترم با توجه به درسهای زیر سپری کنند:
دروس عمومی: 22 واحددروس پایه: 22 واحددروس اصلی: 59 واحددروس تخصصی: 19 واحددروس اختیاری: 8 واحددروس تخصصی اختیاری: 12 واحد1) رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرمافزار
یکی از گرایشهای مهندسی کامپیوتر، گرایش نرمافزار است. این گرایش بیشتر مناسب دانشآموزان و داوطلبانی است که علاقه به برنامهنویسی دارند. معمولا اکثر دانشآموزان و داوطلبان به گرایش نرمافزار علاقه دارند زیرا این گرایش با برنامهها و دادهها سروکار دارد. در واقع میتوان گفت گرایش نرمافزار بخش غیر قابل لمس کامپیوتر است. دانشجویان در این گرایش با برنامهها و دادههایی سروکار دارند که نحوه عملکرد کامپیوتر را مشخص میکنند. نرمافزار به عبارتی دیگر مانند روح در کامپیوتر است. دانشجویانی که در این گرایش درس میخوانند فعالیتهایی مانند ساخت نرمافزارها و کد نویسی را آموزش میبینند.
دروس تخصصی و پایه گرایش نرمافزار
پروژه آزمایشگاه سیستم عامل
پروژه آزمایشگاه پایگاه دادهها
ذخیره و بازیابی اطلاعات
اصول طراحی و ساخت کامپایلرها
اصول طراحی پایگاه دادهها
شبیهسازی کامپیوتری
مهندسی نرمافزار
تحلیل و طراحی سیستمها
پروژه کارآموزی
دروس اصلی و تخصصی گرایش نرمافزار
ریاضیات گسسته
مبانی کامپیوتر و برنامهسازی
ساختمان دادهها مدارهای الکتریکی مدارهای منطقی برنامهسازی پیشرفته زبان تخصصی
نظریه زبانها و ماشینها
روش پژوهش و ارائه ریاضیات مهندسی معماری کامپیوتر سیستمهای عامل طراحی الگوریتمها
طراحی کامپیوتری سیستمهای دیجیتال
ریز پردازنده و زبان اسمبلی
شبکههای کامپیوتری
هوش مصنوعی و سیستمهای خبره
اصول طرحی کامپایلر
آزمایشگاه سیستمهای عامل
آزمایشگاه مدارهای منطقی و معماری کامپیوتر
آزمایشگاه ریزپردازنده
آزمایشگاه شبکههای کامپیوتری
سیگنالها و سیستمها
2) رشته مهندسی کامپیوتر گرایش سختافزار
گرایش سختافزار بر خلاف نرمافزار به قسمتهای سختافزاری و فنی کامپیوتر مربوط میشود. داوطلبانی که به طراحی و کنترل سختافزار کامپیوتر علاقه دارند باید به سراغ این گرایش بروند. این گرایش بیشتر بر ساخت و تعمیر سختافزارهای کامپیوتری تمرکز دارد. دانشجویانی که در این رشته تحصیل میکنند با ساخت مدار، روتر و سایر قطعات کامپیوتر آشنا میشوند.
دروس تخصصی و اصلی گرایش سختافزار
گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی و ارشد
گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی و ارشد بطور کامل در این صفحه معرفی شده است
کنکور کامپیوتر ارشد
گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر
گرایش های کارشناسی و ارشد مهندسی کامپیوتر
با توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوبترین رشته در دنیا و کشور است و در سالهای اخیر اکثر رتبههای تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب میکنند نیاز است بصورت دقیق به معرفی رشته و گرایش هاي مهندسي کامپيوتر پرداخته شود، پس با ما همراه باشید
گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی و ارشد
تمامی افرادی که به این صفحه مراجعه می کنند به دنبال پاسخ به یکی از دو پرسش زیر هستند:
یا دانش آموز هستند و می خواهند با گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی آشنا شوند
یا داوطلب کنکور ارشد کامپیوتر هستند و میخواهند با گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر آشنا شوند
برای اینکه بتوانیم به نیاز هر دو دسته پاسخ دهیم، در این صفحه ابتدا به بررسی گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی می پردازیم، سپس به سراغ معرفی و بررسی گرایش های ارشد کامپیوتر می پردازیم، با ما همراه باشید
گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی
دانش آموزان اگر بخواهند وارد هر یک از گرایش های مهندسی کامپیوتر شوند باید کنکور سراسری علوم ریاضی و فنی شرکت کنند، با شرکت در این کنکور و کسب رتبه مناسب میتوانید در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شوید.
در حال حاضر و با توجه به بخش نامههای جدید وزارت علوم، مقطع لیسانس مهندسی کامپیوتر هیچ گرایشی ندارد و همه دانشجویانی که در رشته مهندسی کامپیوتر قبول میشوند دروس مشترکی را پاس میکنند و پس از اتمام دوره لیسانس نیز در مدرک آنها فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت میشود.در حال حاضر دانشجویان دوره کارشناسی معمولا بین 140 تا 146 واحد درسي را ميگذرانند.
در گذشته به این صورت بود که دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر کامپیوتر پس از حدود 4 ترم میتوانستند از بین گرایش های نرم افزار یا سخت افزار یا آی تی گرایش خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرید که میخواهند در کدام یک از این گرایشها لیسانس خود را ادامه دهند (توجه کنید که در برخی از دانشگاهها گرایشهای دیگری نظیر هوش مصنوعی و شبکههای کامپیوتری و ... هم وجود داشت)، البته در مدرک این دانشجویان نیز فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت میشد. همچنین لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرايش نرم افزار و سخت افزار در دوره كارشناسی بسيار مانند هم هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است، اما گرایش آی تی در حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد.
توجه: هنوز در برخی از دانشگاههای آزاد دانشجویان پس از حدود 4 ترم برای خود گرایش انتخاب میکنند، ولی در مدرک لیسانس نامی از گرایش برده نمیشود و فقط مهندسی کامپیوتر قید میشود. بطور مثال در زیر چارت درسی دانشگاه آزاد تهران غرب و همین طور تهران مرکز را برای شما قرار دادهایم.
گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب
بسته تخصصی نرمافزار
معماری سیستمهای کامپیوتری
فناوری اطلاعات
گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران غرب
گرایش نرمفزار
گرایشهای نرمافزار و معماری کامپیوتر
در زیر ابتدا با قرار دادن دو فیلم به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر می پردازیم و سپس با قرار دادن 3 فیلم دیگر گرایش های مهندسی کامپیوتر را برای شما عزیزان بررسی می کنیم
فیلم معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و رشته علوم کامپیوتر
در زیر دو فیلم برای شما دانش آموزان و دانشجویان عزیز قرار گرفته است، در فیلم سمت راست دکتر جهانگیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته اند، دکتر امیرحسین جهانگیر در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران متوسطه جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد. ابتدا دوره کارشناسی ارشد پیوسته برق را تا سال 1984 در مؤسسه ملی علوم کاربردی لیون فرانسه گذراند و پس از آن در دوره کارشناسی ارشد انفورماتیک و اتوماسیون دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه شرکت کرد. ایشان مدرک دکتری خود را نیز در زمینه انفورماتیک صنعتی در سال 1989 از مؤسسه ملی علوم کاربردی دانشکده برق تولوز فرانسه دریافت کرد. دکتر جهانگیر پس از اخذ مدرک خود در شهریور سال 1368 به کشور بازگشت و در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار شد ریاست دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و ریاست مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشتند.
در فیلم سمت چپ نیز دکتر گنج تابش به معرفی رشته علوم کامپیوتر پرداخته اند، دکتر محمد گنجتابش عضو هیئتعلمی گروه علوم کامپیوتر دانشگاه تهران است. ایشان دوره کارشناسی خود را در رشته ریاضی محض (دانشگاه تبریز) و دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته علوم کامپیوتر (دانشگاه تهران) به اتمام رساندهاند. ایشان همچنین دکتری دوم خود را در رشته بیوانفورماتیک (دانشگاه اکول پلیتکنیک فرانسه) گذراندهاند. زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه وی الگوریتمهای بیوانفورماتیک (مسائل مربوط به ساختارهای RNA) و علوم اعصاب محاسباتی، بخصوص شبکههای عصبی ضربهای و مدلسازی فرآیندهای سیستم بینایی در مغز میباشد.
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
معرفی رشته علوم کامپیوتر
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر معرفی رشته علوم کامپیوتر گرایش های مهندسی کامپیوتر
در فیلم سمت راست گرایش نرم افزار بعنوان یکی از گرایش های مهندسی کامپیوتر توسط دکتر محمد قدسی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معرفی شده است، محمد قدسی استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست مسابقه بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی و یکی از بنیانگذاران انجمن کامپیوتر ایران است. ایشان حدود دو دهه سرپرست کمیته ملی المپیاد کامپیوتر ایران و سرپرست تیم اعزامی ایران به المپیاد بینالمللی کامپیوتر بوده است. ایشان کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۴ از دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۶ از دانشکدهٔ برق و علوم کامپیوتر دانشگاه برکلی در کالیفرنیا اخذ کرد. در سال ۱۳۵۸ به عنوان مربی در دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف استخدام شد. در سال ۱۳۶۳ جهت ادامهٔ تحصیل به آمریکا رفت و در سال ۱۳۶۸ دکتری خود را از دانشکدهٔ علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گرفت. همان سال به ایران برگشت و به عنوان استادیار دانشکدهٔ تازه تأسیس مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف کار خود را دنبال کرد و سمتهایی چون ریاست دانشکده، معاونت تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه نرمافزار دانشکده را عهدهدار بود. او در سال ۱۳۷۹ به سمت دانشیاری و در سال ۱۳۸۴ به مرتبه استادی در این دانشکده ارتقاء یافت و اکنون نیز در این دانشکده تدریس میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دکتر محمد قدسی به این لینک از ویکی پدیا مراجعه کنید.
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر برای انتخاب رشته داوطلبان این رشته مهم می باشد. معرفی گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد نظیر مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی و رباتیکز، معماری سیستم های کامپیوتری، مهندسی الگوریتم و محاسبات، گرایش شبکه و گرایش رایانش امن در این مطلب آمده است.
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر برای انتخاب رشته داوطلبان این رشته مهم می باشد. معرفی گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد نظیر مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی و رباتیکز، معماری سیستم های کامپیوتری، مهندسی الگوریتم و محاسبات، گرایش شبکه و گرایش رایانش امن در این مطلب آمده است.
رزرو مشاوره با رتبه های برتر
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر
در مقطع کارشناسی ارشد، رشته مهندسی کامپیوتر دارای شش گرایش زیر است؛ داوطلبان برای آشنایی با بازار کار این گرایش ها می توانند به مطلب بازار کار گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر مراجعه کنند.
1- گرایش مهندسی نرمافزار2- گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز3- گرایش معماری سیستم های کامپیوتری4- گرایش مهندسی الگوریتم ها و محاسبات5- گرایش شبکه6- گرایش رایانش امن (امنیت)رزرو مشاوره با رتبه های برتر
گرایش مهندسی نرمافزار در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر:
در گرایش نرمافزار در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان با سیستم های عامل پیشرفته، بانک های اطلاعاتی، برنامه نویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتم های پردازش موازی و ... آشنا می شوند.
این گرایش در کنار گرایش الگوریتم و محاسبات از گرایش هایی است که دانشجویان دارای مدرک کارشناسی از گرایش نرم افزار می توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به گذراندن واحدهای جبرانی به تحصیل در آن بپردازند. تفاوت این دو گرایش در ظرفیت دانشگاه ها در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و ضریب دروس تخصصی نرم افزار در کنکور کارشناسی ارشد است. به این صورت که این دروس در گرایش مهندسی نرم افزاربا ضریب ۲ اعمال می شوند حال آنکه در گرایش الگوریتم و محاسبات ضریب ۳ منظور میشود. تحلیل تغییر ضرایب دروس مجموعه مهندسی کامپیوتر ارشد مطلبی است که به این موضوع پرداخته است. در نتیجه دانشجویانی که تسلط کامل تری به دروس نرم افزاری دارند برای تحصیل در رشته مهندسی نرم افزار می بایست نسبت به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در گرایش الگوریتم و محاسبات را دارند، دارای توانایی های ریاضی و کامپیوتر پایه بیشتری باشند. بهترین منابع ارشد کامپیوتر هم در راستای پاسخ به نیاز داوطلبان در سایت 3گام آماده شده است. با توجه به دروسی که در این گرایش از گرایش های کارشناسی ارشد، ارائه میشوند دانشجو می تواند توانایی های متفاوتی را کسب کند که در زیر به آن ها اشاره می شود:
* طراحی و پیاده سازی پایگاه دادهها
با توجه به آنچه که یک کارشناس مهندسی نرم افزار در طول تحصیل فرا می گیرد، یک کارشناس ارشد قدرت طراحی و پیاده سازی پایگاه های داده پیچیده تر و دقیق تر با حداقل خطا و همرنگتر با سیستم های روز دنیا را دارا خواهد شد.
* مهندسی نرم افزار
به خودی خود معقوله بسیار پیچیده ای در مورد روشهای مدیریت، طراحی، پیاده سازی و نگهداری برنامهها و پروژههای نرم افزاری است و کارشناس ارشد، قدرت کنترل تمام موارد بالا را در برنامه های عظیم نرم افزاری خواهد آموخت.
* سیستم های عامل
دانشجویان کارشناسی در طول تحصیل خود به طور تئوری و غیر سنگینی با سیستم های عامل و زیر و بم های آنها آشنا می شوند حال آنکه کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار تا جایی پیش میرود که بتواند یک سیستم عامل مستقل و جدید و در عین حال شایسته را پیاده سازی کند.
* اتوماسیون اداری
اتوماتیک کردن روند فعالیتهای یک اداره موسسه یا سازمان به وسیله کامپیوتر.
* برنامه نویسی همروند
به وجود آوردن همزمان چند برنامه در کامپیوتر و مدیریت آنها.
* الگوریتمهای موازی
شکستن الگوریتم ها به قسمت هایی که می توانند به صورت همزمان توسط چند پردازنده انجام شوند به منظور افزایش سرعت اجرای الگوریتم.
* طراحی و ساخت کامپایلرها
بر خلاف کارشناسان نرم افزار که نسبت به کامپایلرها شناخت پیدا میکنند، کارشناسان ارشد، قدرت طراحی و ساخت این قسمت مهم از دنیای تولید نرم افزار را خواهند آموخت.
* شبیه سازی و گرافیک کامپیوتری
شبیه سازی و گرافیک کامپیوتری هم در معقوله مهندسی نرم افزار طبقه بندی شده و کارشناس ارشد از آموزشهای قدرتمندی جهت انجام آن ها بهره خواهد برد.
رزرو مشاوره با رتبه های برتر
گرایش شبکه های کامپیوتری در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
این گرایش در سرتاسر دنیا زیررشته ای از گرایش مهندسی کامپیوتر و مخابرات تلقی می شود و از لحاظ کاربردی پیشینه طولانی تری نسبت به دیگر گرایش های فن آوری اطلاعات دارد. متخصین شبکه های کامپیوتری قادر خواهند با توانایی های برگرفته از تحصیلات خود در این زمینه فعالیت های گوناگونی را انجام داده و در حرفه های متفاوت و متنوعی مشغول به خدمت رسانی شوند. از جمله این دانشهای کاربردی این گرایش می توان به موارد مهمی همچون طراحی و پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی شبکه اشاره کرد. امنیت در شبکه های کامپیوتری از دیگر مباحثی است که در قالب تعلیمات مرتبط با این گرایش قرار می گیرد. مهندسان گرایش شبکه های کامپیوتری همچنین قادر خواهند بود با مهندسان گرایش های دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیت هایشان، همکاری کنند. ساختن برنامه های تحت شبکه اینترینت جهانی یا web و پیاده سازی سیستم های توزیع شده (مانند پایگاه داده های توزیع شده یا سیستم عامل های توزیع شده) از دیگر فعالیت هایی است که به کارشناسان محصل در این گرایش آموزش داده می شود. این گرایش از سال 1396 به بعد در کنکور کارشناسی ارشد، از گروه مهندسی فناوری اطلاعات به گروه مهندسی کامپیوتر افزوده شد.
گرایش رایانش امن در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
با توجه به افزایش وابستگی به تکنولوژِی اطلاعات و ارتباطات دردولت الکترونیک و خطراتی که دراستفاده از آن با آن ها مواجه هستیم مانند برنامه های مخرب ویروسها، حمله نفوذ گران و سارقان، حملات Dos و DDos و … نیاز به متخصصانی که بتوانند جلوی اینگونه خطرات را بگیرند و یا در صورت بروز سیستم ها را سریعاً ریکاوری کنند بسیار احساس می شود. بنا بر گزارش Gartner بین رشته های کامپیوتر این رشته بیشترین رشد را در سال ۲۰۰۵ داشته است که خود گواهی بر اهمیت و ضرورت امنیت اطلاعات در شرکت ها و سازمان ها می باشد. این گرایش از سال 1396 به بعد، از گروه مهندسی فناوری اطلاعات به رشته مهندسی کامپیوتر افزوده شد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟